Amazone project, Peru

Project: Amazone natuurbehoud- en Eco agricultuur project, Cusco, Peru

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 24 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW19/MNPAM

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Cusco, Peru
 • Accommodatie: jungle lodge
 • Type project: Amazone natuurbehoud/Eco agricultuur project
 • Duur: 2 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels en Spaans
 • Kenmerk: project voor vrijwilligers die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken en onder primitieve omstandigheden willen leven
 • Update: Peru heeft de grenzen voor toeristen en vrijwilligers geopend op 3 november 2020. Helaas staat reizen naar Peru op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog niet bekend. Boeken voor 2012 is mogelijk!

 

Informatie Amazone natuurbehoud project, Cusco, Peru

De Peruaanse Amazone Jungle is één van de meest biologisch diverse gebieden van de wereld. Helaas wordt het gebied voortdurend kleiner als gevolg van menselijk handelen en de exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen.

Dit Amazone Conservation & Reforestation project bevindt zich in het Amazone regenwoud van Peru. Het natuurlijke evenwicht van de ecosystemen van de Amazone moet worden beschermd en jij kunt hier van deel uitmaken. Het Amazoneregenwoud is het bekendste regenwoud ter wereld en veel mensen gaan er gewoon van uit dat het zal er altijd zal zijn. Echter zonder onderzoek en pogingen tot instandhouding zal het regenwoud wel eens kunnen verdwijnen in een sneller tempo dan men denkt.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het Amazone regenwoud één van de laatste primaire bossen in de wereld is. In tegenstelling tot een secundair bos betekent een primair bos dat het gebied niet is gemaakt door de mens en dat de soorten die in het bos leven, inheemse planten- en dierensoorten in het gebied zijn. Dit betekent dat het ecosysteem uniek is en niet kan worden geproduceerd door de mens. Vele planten- en diersoorten zullen verdwijnen als hun natuurlijke leesomgeving zal verdwenen en dat is de reden waarom je inspanningen van groot belang zijn voor het behoud van dit unieke gebied.

 

Taken

Vrijwilligers kunnen meedoen met verschillende soorten werk afhankelijk van de behoeften van het project. Taken kunnen zijn: meewerken aan herbebossing, biologisch tuinieren, fauna- en dieren controle, onderhoud aan wandelpaden en educatieve workshops over natuurbehoud aan de lokale gemeenschappen.

Taken op het gebied van herbebossing omvatten de aanplant van bomen, struiken en orchideeën, alsmede het verwijderen van niet-inheemse en invasieve soorten bamboe.

Wildlife taken omvatten het observeren en tellen van verschillende soorten vogels, insecten (bijvoorbeeld vlinders), amfibieën en primaten.

 

Taken samengevat
 • Het verzorgen van workshops voor de lokale bevolking
 • Taken op het gebied  van herbebossing
 • Wildlife taken
 • Reparatie werkzaamheden aan de lodge
 • Alle voorkomende werkzaamheden afhankelijk van lokale behoeften en seizoen

 

Mocht je het wat kleinschaliger willen aanpakken dan kan je ook kiezen om deel te nemeen aan het Eco agricultuur project.

 

Eco agricultuur project

In Latijns-Amerika, werkt meer dan eenderde van de bevolking in de landbouw. Echter arbeidsomstandigheden zijn niet  ideaal en de effecten op het milieu zijn vaak negatief. Verschillende NGO’s en landbouw coöperaties werken hard aan biologische en duurzame praktijken in hun landbouwmethoden, die bestaan naast traditionele landbouw technieken die al voor honderden jaren zo worden toegepast.

Bij dit eco agricultuur project werk je nauw samen met lokale boeren. Je werkt samen aan elke stap van het productieproces; het zaaien, het oogsten en het verwerken. Je helpt mee bij het wieden van de planten, het plukken en de verwerking. Het eindproduct is voor de lokale en internationale markt. Onderdeel van dit project kan ook herbebossing zijn of meerdraaien bij verschillende werkzaamheden binnen de lokale gemeenschap.

Werkweek

De werkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met zaterdag. Er wordt 4 tot 6 uur per dag gewerkt, verdeeld over de ochtenden en middagen. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de lokale behoeften en de planning wordt gemaakt door coördinator.

 

Excursies

Gedurende het hele jaar worden in Cusco en de omliggende stadjes verschillende Katholieke en Inca evenementen georganiseerd. In Cusco kan je natuurlijk divers historische plaatsen bezoeken zoals Sacred Valley, Lake Titicaca en natuurlijk Machu Picchu. De lokale project coördinator kan je helpen met het boeken van excursies gedurende het weekend.

 

Waarom kiezen voor dit Amazone natuurbehoud- of eco agricultuur project in Cusco, Peru?
 • Project waarbij je de mogelijkheid hebt de wereldberoemde Machu Picchu te bezoeken
 • Project waarbij je woont en werkt in de Peruaanse jungle
 • De kans om je Spaans te verbeteren
 • Mogelijkheid om kennis over flora en fauna te verzamelen
 • De mogelijkheid om voor je vrijwilligerswerk een Spaanse cursus te volgen

 

Weer

Peru is een land gelegen in het westen van het continent Zuid-Amerika. Het westen en zuidwesten bestaat vooral uit berggebied (Andesgebergte) met een relatief smalle strook laag kustgebied ten westen van de bergen, het oosten en noorden bestaat uit laagvlaktes dat door het Andes gebergte van de Grote Oceaan ontsloten wordt. Dankzij de wisselwerking tussen de Grote Oceaan en het Andes gebergte ontstaat er langs de kuststrook van Peru een apart systeem waarbij de hoeveelheid neerslag gereduceerd blijft tot tientallen tot zo’n tweehonderd millimeter op jaarbasis, maar ook het totaal aantal uren zonneschijn vrij beperkt is door optrekkende mist en wolken vanaf de zee.

Dit geldt vooral voor het noordwesten van Peru, meer zuidwaarts heb je hier veel minder last van. Echt direct langs de kust is er sprake van vaak zeer hardnekkige mist, die Garua genoemd wordt. Dit type mist is kenmerkend voor de laaggelegen gebieden ten westen van de Andes en wordt veroorzaakt door het relatief koele zeewater dat de mist het land op blaast. In de koele periode (mei tot en met oktober) zorgt dit verschijnsel in de lager gelegen gebieden van de bergen voor een bijna permanente laag van mist.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 17 jaar. Mocht je bij deelname 17 jaar zijn, dan dienen je ouders een formulier te tekenen waarin ze je toestemming geven voor je deelname aan het project. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Het is niet nodig bij dit project de Spaanse taal te spreken.

Wil je Spaans leren spreken of je Spaanse verbeteren, boek dan voor je vrijwilligerswerk een taalcursus Spaans in Cusco, neem voor meer informatie contact met ons op. Je dient goed Engels te spreken. Bij dit community project dien je fysiek in goede doen te zijn; je hebt geen rugklachten en kan goed tillen en bukken, het is vaak fysiek werk. Daarnaast ben je bereid om hard te werken. Ook wil je verschillende werkzaamheden uitvoeren en ben je dus flexibel. De werkzaamheden zijn seizoensgebonden.

Belangrijk is om vooral de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Houd er rekening mee dat alcohol bij dit project absoluut niet is toegestaan. Voor vertrek naar het gebied koop je in Cusco een toilettas met o.a. 100% afbreekbare shampoo en zeep, anti-muggen middel, etc. De prijs is USD 16.

Belangrijk: je leeft in de jungle en je laat alle moderne middelen achter je. Er is geen WiFi, geen douche, geen telefoon, etc. Realiseer je dit voor je het project boekt!

 

Taal

In Peru spreek men Spaans. Het is niet noodzakelijk om Spaans te spreken om deel te nemen aan het project. Je dient je wel goed te kunnen redden in het Engels. Mocht je de Spaanse taal willen leren spreken dan is het mogelijk om voor je deelname aan je vrijwilligersproject eerst een talencursus Spaans te volgen. Er worden divers cursussen op verschillende niveaus aangeboden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Bij deelname aan een vrijwilligers project kan je gratis deelnemen aan het Tandem Conservation Program. Dit is een interculturele uitwisseling waarbij Engelstalige- en Spaanstalige studenten aan elkaar worden gekoppeld.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Latijns Amerika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Latijns Amerika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Amazone project, Peru, ©MN

lijntje lang

 

Landeninformatie

 

Peru

Peru is een van de oudste beschaving ter wereld. Het is ook een van de mooiste landen ter wereld met een zeer grote biodiversiteit.
Peru is gelegen in het west-centrale deel van Zuid-Amerika en is het 19e grootste land ter wereld. Het deelt de grenzen in het noorden met Ecuador, in het zuiden met Chili en Bolivia en in het oosten met Colombia en Brazilië. De geografie, het klimaat en de culturen van Peru zijn zeer divers. Dit komt o.a. door de natuurlijke variatie in geografie, waaronder de Stille Oceaan, de Andes en de Amazone jungle.
De diverse culturen en beschavingen van Peru waren ooit de meest geavanceerde in de wereld, die uitmonden in het bekende Inca-rijk. Deze oude culturen vind je nu terug in de rijke collecties op het gebied van architectuur, metallurgie, keramiek en textiel.

 

Cusco

Cusco of Cuzco is een stad in het zuidoosten van het Zuid-Amerikaanse land Peru, en de hoofdstad van de gelijknamige regio. Cusco heeft als bijnaam de keizerlijke stad. De stad telde 427000 inwoners in 2015. De naam van de stad is afkomstig van het Quechua-woord dat navel (van de aarde) betekent. Cuzco ligt op een hoogte van ongeveer 3360 meter in de Andes. In 1911 werd niet ver van Cuzco de Inca-stad Machu Picchu ontdekt. Cuzco ontwikkelde zich daardoor tot een belangrijk toeristisch centrum in Peru.
In 1950 werd een groot deel van de stad opnieuw door een aardbeving verwoest.
In 1983 werd het historisch centrum van Cuzco opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Peru
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. Dit is o.a. een pre-departure document met alle relevantie informatie over je project en je verblijf. Vanuit onze partner organisatie in Peru is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar in geval van nood.

Bij aankomst vindt er een introductie plaats. Onderwerpen die besproken worden zijn: je veiligheid, het lokale transport systeem, onderwerpen betreffende je project, mogelijke excursies, etc. Door middel van een wandeltour word je bekend gemaakt met je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Bij dit Amazone project in Peru verblijf je in een lodge in de jungle. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie hierover. Verblijf bij dit project bied je de mogelijkheid om te werken aan je Spaanse taalvaardigheden. Je dient je aan te passen aan de leefomstandigheden ter plaatse.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 maaltijden per dag; ontbijt en avondeten. Mocht je speciale dieetwensen hebben geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Cusco International Airport. Hier word je opgewacht door  een vertegenwoordiger van onze lokale project organisatie. Na afloop va je project zal je ook weer naar het vliegveld worden gebracht. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een ticket neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Peru. Wel worden er een aantal inentingen geadviseerd, dit zijn: DTP vaccinatie, Hepatitis A vaccinatie en eventueel een Gele Koorts vaccinatie. Gele  Koorts komt met name in het noordwesten, noorden en oosten van Peru voor. De gele koorts vaccinatie wordt meestal geadviseerd voor gebieden ten oosten van de Andes en voor het noordelijke kustgebied. Als je alleen naar Cusco of Machu Picchu reist, heb je waarschijnlijk geen gele koorts vaccinatie nodig. In bepaalde gebieden van Peru komt malaria voor. Neem contact op met je arts of met een organisatie die je kan adviseren welke medicatie voor jou van toepassing is.

 

Geld

De Peruviaanse sol (meervoud: soles) is de nationale munteenheid in Peru. Deze munteenheid werd ingevoerd op 4 januari 1991, onder de officiële naam nuevo sol (nieuwe sol). De actuele wisselkoers vind je hier. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Peru 7 uur vroeger en tijdens onze wintertijd is het in Peru 6 uur vroeger.

 

Amazone natuurbehoud project cusco peru

Amazone project, Peru, ©MN

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor het Amazone natuurbehoud project in Cusco, Peru bedragen:

De prijzen zijn vermeld in USD (US dollar). Klik hier voor de actuele koers

2 weken: $ 940 per persoon

3 weken: $ 1130 per persoon

4 weken: $ 1320 per persoon

Voor iedere extra week na vier weken betaal je $ 215.

Bij een natuurbehoud project betaal je een extra bijdrage van USD 75 per persoon per week.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150 te voldoen. Dit bedrag wordt verrekend met het totaal te betalen bedrag.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie in de lodge
 • Maaltijden, 2 maal per dag
 • Certificaat
 • Airport pick-up
 • Oriëntatie programma
 • 24/7 begeleiding van de lokale project organisatie

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Eventuele visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Vanwege de Coronacrisis is het project gesloten geweest. Maar Peru heeft de grenzen geopend voor vrijwilligers en toeristen. Helaas staat reizen vanuit Nederland en Belgie nog op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog niet bekend. Nu kan je boeken vanaf 01 mei 2021. Mocht dit eerder of later mogelijk zijn dan wordt dat hier vermeld.

Verblijf bij dit Amazone natuurbehoud project in Cusco, Peru is mogelijk van 2 tot en met 24 weken. In overleg is deelname van een week ook mogelijk met een maximum periode tot een jaar. De meeste vrijwilligers kiezen er voor om tussen de 4 – 6 weken deel te nemen aan een project. Het project start iedere maandag van de maand gedurende het hele jaar. Het project eindigt op vrijdag. Je kan bij je accommodatie terecht vanaf zondagmiddag voorafgaande aan je project. Tot zaterdagochtend na afloop van je project kan je bij je gastgezin blijven. Mocht je extra overnachtingen nodig hebben voorafgaande aan je project of na afloop, neem dan contact met ons op.

Laat ons bij boeken weten voor welk onderdeel van het project je interesse hebt. Of in het eco agricultuur project of in het Amazone natuurbehoud project. Je kan natuurlijk ook deze projecten combineren.

 

Amazone project, Peru

Amazone project, Peru, ©MN

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over dit Amazone natuurbehoud project in Peru ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Peru
 • Medisch- en gezondheidszorg project. Klik hier voor het project
 • Dierenopvang-, Alpaca- en Zoo project. Klik hier voor het project
 • Community project. Klik hier voor het project

Neem contact met ons op voor de overige mogelijkheden in Peru. Er zijn in Peru veel verschillende vrijwilligersprojecten. Ook is het mogelijk om hier stage te lopen of een Spaanse talencursus te volgen.

 

Fotogalerij

Mocht je meer foto’s wensen van dit project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Peru (MN). En van www.pixabay.com.

 

Comments are closed.