Andes cultuur project, Peru

Project: Andes cultuur project, Cusco, Peru

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 24 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW18/MNPAN

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Cusco, Peru
 • Accommodatie: kamer bij een gastgezin
 • Type project: Andes cultuur project
 • Duur: 2 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels en Spaans
 • Kenmerk: project voor vrijwilligers die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken
 • Update: Peru heeft de grenzen voor toeristen en vrijwilligers geopend op 3 november 2020. Helaas staat reizen naar Peru op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog niet bekend. Boeken voor 2012 is mogelijk!

 

Informatie Andes cultuur project, Cusco, Peru

Bij dit Andes cultuur project  in Cusco werk je nauw samen met de inheemse bevolking van Peru. Dit project is een unieke, authentieke culturele ervaring waarbij je gaat wonen en werken bij een inheemse gemeenschap in de Andes bergen, met uitzicht op de adembenemende schoonheid van Peru’s Sacred Valley (de Heilige Vallei). Je dompelt je onder in de Andes cultuur.

De Andes cultuur vind je in en rond de stad Cusco. Door deelname aan dit community project leer je meer over de oude, traditionele manier van leven. Vrijwilligers worden geplaatst in een Quechua Gemeenschap en participeren in het dagelijkse leven binnen het dorp. Dit project bevordert grensoverschrijdende culturele kennis uitwisseling. Het is een geweldige kans om je culturele horizon te verbreden.

 

Taken

Vrijwilligers wonen in een klein bergdorp (pueblo) ongeveer 45 minuten buiten de stad Cusco. Hier overzie je de adembenemende Sacred Valley. Met een totale bevolking van niet meer dan 100 gezinnen biedt dit landelijk dorp je een volledige onderdompeling in de Andes manier van leven. Je werk en leeft samen met een inheemse Indianen familie die vooral van de landbouw leeft. Je zorgt voor de dieren en het vee, helpt mee met landbouw werkzaamheden. Daarnaast leer je weven, help je met de lokale bouwprojecten en werk je met kinderen op de lokale school. Het werk varieert en is seizoengebonden. De werkzaamheden worden behaald door de behoeften van de lokale bevolking en de weersomstandigheden.

Het is belangrijk om te melden dat in de Andes cultuur sommige werkzaamheden alleen door iemand van een bepaald geslacht worden uitgevoerd, daarom kunnen je taken dienovereenkomstig variëren.

Veel van de inwoners spreken Quechua (een Indianen taal) of Spaans en Quechua. Dit is een prachtige kans om je Spaans te verbeteren en een paar woorden Quechua te leren.

 

Taken Andes cultuur project samengevat
 • Het verzorgen van het vee en de dieren
 • Landbouw werkzaamheden
 • Bouw werkzaamheden
 • Werkzaamheden op de lokale school
 • Alle voorkomende werkzaamheden afhankelijk van lokale behoeften en seizoen

 

Werkweek

De werkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met vrijdag. Er wordt 4 tot 6 uur per dag gewerkt, verdeeld over de ochtenden en middagen. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de lokale behoeften en de planning wordt gemaakt door de lokale familie.

 

Excursies

Gedurende het hele jaar worden in Cusco en de omliggende stadjes verschillende Katholieke en Inca evenementen georganiseerd. In Cusco kan je natuurlijk divers historische plaatsen bezoeken zoals Sacred Valley, Lake Titicaca en natuurlijk Machu Picchu. De lokale project coördinator kan je helpen met het boeken van excursies gedurende het weekend.

 

Waarom kiezen voor dit Andes cultuur project in Cusco, Peru?
 • Project waarbij je de mogelijkheid hebt de wereldberoemde Machu Picchu te bezoeken
 • Project waarbij je woont en werkt in een pueblo en je op deze manier onderdompel in de Peruaanse cultuur
 • De kans om je Spaans te verbeteren en wat woorden Quechua te leren
 • De mogelijkheid om voor je vrijwilligerswerk een Spaanse cursus te volgen

 

Weer

Peru is een land gelegen in het westen van het continent Zuid-Amerika. Het westen en zuidwesten bestaat vooral uit berggebied (Andesgebergte) met een relatief smalle strook laag kustgebied ten westen van de bergen, het oosten en noorden bestaat uit laagvlaktes dat door het Andes gebergte van de Grote Oceaan ontsloten wordt. Dankzij de wisselwerking tussen de Grote Oceaan en het Andes gebergte ontstaat er langs de kuststrook van Peru een apart systeem waarbij de hoeveelheid neerslag gereduceerd blijft tot tientallen tot zo’n tweehonderd millimeter op jaarbasis, maar ook het totaal aantal uren zonneschijn vrij beperkt is door optrekkende mist en wolken vanaf de zee.

Dit geldt vooral voor het noordwesten van Peru, meer zuidwaarts heb je hier veel minder last van. Echt direct langs de kust is er sprake van vaak zeer hardnekkige mist, die Garua genoemd wordt. Dit type mist is kenmerkend voor de laaggelegen gebieden ten westen van de Andes en wordt veroorzaakt door het relatief koele zeewater dat de mist het land op blaast. In de koele periode (mei tot en met oktober) zorgt dit verschijnsel in de lager gelegen gebieden van de bergen voor een bijna permanente laag van mist.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 17 jaar. Mocht je bij deelname 17 jaar zijn, dan dienen je ouders een formulier te tekenen waarin ze je toestemming geven voor je deelname aan het project. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Het is niet nodig bij dit project de Spaanse taal te spreken. Wil je Spaans leren spreken of je Spaanse verbeteren, boek dan voor je vrijwilligerswerk een taalcursus Spaans in Cusco, neem voor meer informatie contact met ons op. Je dient goed Engels te spreken. Bij dit community project dien je fysiek in goede doen te zijn; je hebt geen rugklachten en kan goed tillen en bukken, het is vaak fysiek werk. Daarnaast ben je bereid om hard te werken. Ook wil je verschillende werkzaamheden uitvoeren en ben je dus flexibel.

 

Taal

In Peru spreek men Spaans. Het is niet noodzakelijk om Spaans te spreken om deel te nemen aan het project. Je dient je wel goed te kunnen redden in het Engels. Mocht je de Spaanse taal willen leren spreken dan is het mogelijk om voor je deelname aan je vrijwilligersproject eerst een talencursus Spaans te volgen. Er worden divers cursussen op verschillende niveaus aangeboden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Bij deelname aan een vrijwilligers project kan je gratis deelnemen aan het Tandem Conservation Program. Dit is een interculturele uitwisseling waarbij Engelstalige- en Spaanstalige studenten aan elkaar worden gekoppeld.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Latijns Amerika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Latijns Amerika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Andes cultuur project Peru

Andes cultuur project, Peru, ©MN

lijntje lang

Landeninformatie

 

Peru

Peru is een van de oudste beschaving ter wereld. Het is ook een van de mooiste landen ter wereld met een zeer grote biodiversiteit.
Peru is gelegen in het west-centrale deel van Zuid-Amerika en is het 19e grootste land ter wereld. Het deelt de grenzen in het noorden met Ecuador, in het zuiden met Chili en Bolivia en in het oosten met Colombia en Brazilië. De geografie, het klimaat en de culturen van Peru zijn zeer divers. Dit komt o.a. door de natuurlijke variatie in geografie, waaronder de Stille Oceaan, de Andes en de Amazone jungle.
De diverse culturen en beschavingen van Peru waren ooit de meest geavanceerde in de wereld, die uitmonden in het bekende Inca-rijk. Deze oude culturen vind je nu terug in de rijke collecties op het gebied van architectuur, metallurgie, keramiek en textiel.

 

Cusco

Cusco of Cuzco is een stad in het zuidoosten van het Zuid-Amerikaanse land Peru, en de hoofdstad van de gelijknamige regio. Cusco heeft als bijnaam de keizerlijke stad. De stad telde 427.000 inwoners in 2015. De naam van de stad is afkomstig van het Quechua-woord dat navel (van de aarde) betekent. Cuzco ligt op een hoogte van ongeveer 3360 meter in de Andes. In 1911 werd niet ver van Cuzco de Inca-stad Machu Picchu ontdekt. Cuzco ontwikkelde zich daardoor tot een belangrijk toeristisch centrum in Peru.
In 1950 werd een groot deel van de stad opnieuw door een aardbeving verwoest.
In 1983 werd het historisch centrum van Cuzco opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Peru
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. Dit is o.a. een pre-departure document met alle relevantie informatie over je project en je verblijf. Vanuit onze partner organisatie in Peru is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar in geval van nood.

Bij aankomst vindt er een introductie plaats. Onderwerpen die besproken worden zijn: je veiligheid, het lokale transport systeem, onderwerpen betreffende je project, mogelijke excursies, etc. Door middel van een wandeltour word je bekend gemaakt met je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Bij de projecten in Peru verblijf je bij een lokaal gezin. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de samenstelling van je gastgezin. Verblijf bij een gastgezin bied je de mogelijkheid om te werken aan je Spaanse taalvaardigheden. Houd er rekening dat je verblijft in een dorp bij een lokale familie. Je dient je aan te passen aan de leefomstandigheden ter plaatse.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 maaltijden per dag bij je gastgezin, ontbijt en avondeten, De lunch verzorg je zelf door bij je project een broodje in de buurt te kopen of te lunchen bij een lokaal restaurants. Mocht je speciale dieetwensen hebben geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Cusco International Airport. Hier word je opgewacht door  een vertegenwoordiger van onze lokale project organisatie. Na afloop va je project zal je ook weer naar het vliegveld worden gebracht. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een ticket neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Peru. Wel worden er een aantal inentingen geadviseerd, dit zijn: DTP vaccinatie, Hepatitis A vaccinatie en eventueel een Gele Koorts vaccinatie. Gele  Koorts komt met name in het noordwesten, noorden en oosten van Peru voor. De gele koorts vaccinatie wordt meestal geadviseerd voor gebieden ten oosten van de Andes en voor het noordelijke kustgebied. Als je alleen naar Cusco of Machu Picchu reist, heb je waarschijnlijk geen gele koorts vaccinatie nodig. In bepaalde gebieden van Peru komt malaria voor. Neem contact op met je arts of met een organisatie die je kan adviseren welke medicatie voor jou van toepassing is.

 

Geld

De Peruviaanse sol (meervoud: soles) is de nationale munteenheid in Peru. Deze munteenheid werd ingevoerd op 4 januari 1991, onder de officiële naam nuevo sol (nieuwe sol). De actuele wisselkoers vind je hier. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Peru 7 uur vroeger en tijdens onze wintertijd is het in Peru 6 uur vroeger.

 

Andes cultuur project, Peru

Andes cultuur project, Peru, ©MN

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor het Andes cultuur project in Cusco, Peru bedragen:

De prijzen zijn vermeld in USD (US dollar). Klik hier voor de actuele koers

2 weken: $ 940 per persoon

3 weken: $ 1130 per persoon

4 weken: $ 1320 per persoon

Voor iedere extra week na vier weken betaal je $ 215

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150 te voldoen. Dit bedrag wordt verrekend met het totaal te betalen bedrag.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie bij een lokaal gezin
 • Maaltijden, 2 maal per dag (ontbijt en avondeten), 7 dagen per week + thee en koffie
 • Certificaat
 • Airport pick-up
 • Oriëntatie programma
 • 24/7 begeleiding van de lokale project organisatie

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Eventuele visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Vanwege de Coronacrisis is het project gesloten geweest. Maar Peru heeft de grenzen geopend voor vrijwilligers en toeristen. Helaas staat reizen vanuit Nederland en Belgie nog op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog niet bekend. Nu kan je boeken vanaf 01 mei 2021. Mocht dit eerder of later mogelijk zijn dan wordt dat hier vermeld.

Verblijf bij dit community project in Cusco, Peru is mogelijk van 2 tot en met 24 weken. In overleg is deelname van een week ook mogelijk met een maximum periode tot een jaar. De meeste vrijwilligers kiezen er voor om tussen de 4 – 6 weken deel te nemen aan een project.

Het project start iedere maandag van de maand gedurende het hele jaar. Het project eindigt op vrijdag. Je kan bij je gastgezin terecht vanaf zondagmiddag voorafgaande aan je project. Tot zaterdagochtend na afloop van je project kan je bij je gastgezin blijven. Mocht je extra overnachtingen nodig hebben voorafgaande aan je project of na afloop, neem dan contact met ons op.

 

community project cusco peru

Andes cultuur project, Peru, ©MN

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over dit community project in Peru ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Peru
 • Medisch- en gezondheidszorg project. Klik hier voor het project
 • Kids project. Klik hier voor het project
 • Dierenopvang en Zoo project. Klik hier voor het project

Neem contact met ons op voor de overige mogelijkheden in Peru. Er zijn in Peru veel verschillende vrijwilligersprojecten. Ook is het mogelijk om hier stage te lopen of een Spaanse talencursus te volgen.

 

Fotogalerij

 

Mocht je meer foto’s wensen van dit project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Peru. En van www.pixabay.com.

 

Comments are closed.