Engels onderwijs project, Nepal

Project: Engels onderwijs project, Kathmandu, Nepal

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 24 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW11/VIENGN

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Khatmandu, Nepal
 • Accommodatie: vrijwilligers accommodatie
 • Type project: Engels onderwijs project
 • Duur: 2 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Maximaal aantal vrijwilligers: 30, verdeeld over diverse projecten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor serieuze vrijwilligers. Deelname aan het project als familie of in groepsverband is mogelijk
 • Update: door het Corona virus zijn de projecten in Nepal gesloten. Wanneer ze precies zullen heropenen is nog niet bekend. Op dit moment is boeken vanaf juni 2021 mogelijk

 

Informatie Engels onderwijs project, Nepal

Vrijwilligers die deelnemen aan dit onderwijs project in Nepal zullen Engelse lessen op lokale Nepalese overheids- of particuliere scholen geven. Deze scholen hebben een groot tekort aan personeel.

Toerisme is één van de belangrijkste industrieën in Nepal en een goede kennis van de Engelse taal kan in de toekomst leiden tot een goede baan in het toerisme. Voor de kinderen is het een groot voordeel om op al jonge leeftijd in aanraking te komen met de Engelse taal.

Een vereiste is natuurlijk dat je als vrijwilliger bij dit Engels onderwijs project in Nepal, zelf het Engels goed beheerst en dat je vol enthousiasme met kinderen kan werken. Je begint met de basisprincipes van de taal. Op deze manier leren de kinderen eenvoudige, korte zinnen, waarmee ze zich kunnen leren uitdrukken in het Engels.

De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers met een onderwijs achtergrond, bij voorkeur als leerkracht Engels. Echter ook vrijwilligers zonder de ervaring als leerkracht zijn van harte welkom bij dit project. Een grondige kennis van de grammatica is niet nodig. Een goede spreekvaardigheid in het Engels wel. Je dient vloeiend Engels te spreken. Graag ontvangen wij een TEFL certificaat of een Cambridge certificaat als bewijs van je goede kennis van de Engelse taal. Op een speelse manier vindt onderlinge uitwisseling van kennis en vaardigheden vindt plaats tussen de studenten en de vrijwilligers.

 

Taken & verantwoordelijkheden

Vrijwilligers onder de onderwijs programma in Nepal worden meestal geplaatst op een basisschool. Er zijn echter ook plaatsingsopties beschikbaar voor wie op zoek is om te werken op middelbare scholen. Hieronder vind je de lijst met taken die horen bij het onderwijs programma in Nepal:

 • Ondersteuning van het lokale personeel van de scholen
 • Ontwikkelen van nieuwe manieren van lesgeven in het onderwijs
 • Het organiseren van buitenschoolse activiteiten, zoals spelletjes, dansen, gaan picknicken of het plannen van een uitje
 • Je bent ook welkom om te participeren in andere activiteiten van de school zoals sport, muziek en kunst
 • Het belangrijkste onderdeel: het aanleren van de Engelse taal aan kinderen

 

Schema 
 • Zondag – aankomst in Kathmandu
 • Maandag – oriëntatie gegeven door de plaatselijke coördinator die betrekking hebben op onderwerpen als: veiligheid, cultuur, taal, plaatsen om te bezoeken, je gedrag, voeding en meer. Dit zal worden gevolgd door een bezoek aan je werkplek
 • Dinsdag tot vrijdag – vrijwilligerswerk

 

Schoolvakanties

Het project is niet beschikbaar tijdens schoolvakanties of examens. Neem contact met ons op voor de juiste data van de schoolvakanties.

 

Taken

Vrijwilligers die werkzaam zijn in dit project kunnen helpen bij het verbeteren van het Engels conversatie taalniveau van de studenten. Engels is een must om een ​​goede baan te krijgen. Vrijwilligers kunnen leerkrachten ondersteunen in de klas. Als vrijwilligers kun je ook deelnemen aan sport activiteiten en naschoolse activiteiten. Vrijwilligers werken meestal voor ongeveer 20-25 uur per week bij dit project.

 

Excursies

Onze project partner organiseert diverse excursie. Neem contact met ons op voor een omschrijving van de tours, de kosten, de vertrekdata en wat wel en wat niet inbegrepen is bij de kosten. Je kan voor vertrek deze tours bij ons boeken, zodat je zeker weet dat je kan deelnemen aan de tour van keuze. De tour kan je aansluitend aan je vrijwilligerswerk boeken. Of voor de start van je vrijwilligerswerk.

 

Samenvatting werkzaamheden
 • Het geven van Engelse lessen
 • Goede hygiënische vaardigheden aanleren aan kinderen
 • Aanbieden van lessen aardrijkskunde, computer lessen en algemene vaardigheden
 • Meehelpen bij sportactiviteiten en overige naschoolse activiteiten

 

Waarom kiezen voor dit Engels onderwijs project in Kathmandu, Nepal?
 • Nepal, het land van de parelwitte Himalaya’s
 • Duurzaam vrijwilligersproject
 • Het prachtige natuurschoon
 • Samenwerken aan een project met internationale vrijwilligers
 • De prachtige paleizen en tempels
 • Goede accommodatie en begeleiding
 • Vele mogelijkheden om het land te ontdekken via excursies in het weekend

 

Weer
Nepal, dat ingeklemd ligt tussen Tibet en India, heeft een aantal klimaatzones. In het vlakke zuiden is het klimaat subtropisch. De regentijd, en dat geldt voor heel Nepal, loopt van juni tot oktober. Het middelgebergte, waar veruit de meeste mensen wonen, kent een land- en bergklimaat. In de hogere Himalaya heerst een poolklimaat. De beste tijd om Nepal te bezoeken is van eind oktober tot begin mei. De winterperiode, december tot maart, is de droogste periode en zorgt samen met de zon overdag voor een aangenaam wandelklimaat. De nachten zijn dan wel vrij koud. Meer info: www.weeronline.nl.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht Je Engelse spreektaal dient vloeiend te zijn. De voorkeur gaat uit maar vrijwilligers met een onderwijs achtergrond of een achtergrond in de Engelse taal. Ook vrijwilligers zonder deze ervaring zijn welkom. Je dient flexibel te zijn en je kunnen aanpassen aan een nieuwe cultuur en een nieuwe omgeving.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Azië kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Azië op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Engels Onderwijsproject, Nepal, ©VS

lijntje lang

Landeninformatie

 

Nepal

Nepal is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Een groot gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de 10 hoogste bergen in de wereld liggen er 8 in Nepal. Ook de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, is aanwezig. Deze is gelegen aan de grens met China (Tibet).

Nepal is van noord naar zuid verdeeld in de Hoge Himalaya, de Middenheuvels en de Terai, de laagvlakte van Nepal in het zuiden. Door de grote hoogteverschillen kent Nepal veel uiteenlopende klimaatzones, van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India.

Nepal is de geboorteplaats van Boeddha.

Nepal is staatkundig onderverdeeld in 14 zones namelijk: Bagmati, Bheri, Dhawalagiri, Gandaki, Janakpur, Karnali, Koshi, Lumbini, Mahakali, Mechi, Narayani, Rapti, Sagarmatha en Seti. Bron: www.reisgraag.nl.

 

Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van het land en, met bijna een miljoen inwoners, ook de grootste metropool van Nepal. De stad is de kern van de Kathmandu vallei in de Himalaya en heeft twee zustersteden: Patan, 5 kilometer ten zuiden, en Bhaktapur, 13 kilometer ten oosten van de stad. Kathmandu ligt op een hoogte van ongeveer 1400 meter en wordt omgeven door vier grote heuvels: Phulchowki, Chandragiri, Shivapuri en Nagarjun.

Kathmandu is niet alleen de hoofdstad van Nepal, maar ook de belangrijkste stad wat betreft het toerisme in Nepal. Het zorgt voor 3,8% van het bruto binnenlands product en rond de stad ligt veruit de beste infrastructuur. Dat de toeristen de stad graag bezoeken, komt door vele monumenten, tempels en paleizen. Ook pelgrims bezoeken de stad; er zijn namelijk talloze boeddhistische en hindoeïstische pelgrimsplaatsen te vinden.

Bron: www.reisgraag.nl

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Nepal
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. In het vrijwilligershuis  is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar van de lokale coördinatoren en medewerkers in geval van nood. Bij aankomst vindt er een introductie plaats. Onderwerpen die besproken worden zijn: je veiligheid, het lokale transport systeem, onderwerpen betreffende je project, mogelijke excursies, etc. Het is ook mogelijk om eerst een introductie week van een week te boeken in Kathmandu. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Accommodatie

Je verblijft in een volledig ingericht vrijwilligershuis waar een schoonmaker en een kok aanwezig is. De accommodatie beschikt over alle moderne middelen en er is Wi-Fi. In de huizen is er gefilterd water, een koelkast, een magnetron, airconditioning in de zomer, elektriciteit en stromend water. Je deelt je kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. Je dient zelf je was de verzorgen, dit kan bij een lokale wasserette. Het is verboden om alcohol in de accommodatie te nuttigen. Ook is het mogelijk om te verblijven bij een gastgezin, neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Maaltijden

Je krijgt2 of  3 maaltijden per dag in het vrijwilligershuis; ontbijt en avondeten en eventueel lunch (die ook regelmatig op het project wordt genuttigd). Op zondag zijn de maaltijden niet inbegrepen. Mocht je een glutenallergie, lactose intolerantie, etc. hebben, geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Bij aankomst bij het project wordt er een welkom diner georganiseerd.

 

Vrije tijd

De avonden en de weekenden zijn ter vrije besteding. De weekenden kan je gebruiken voor excursies. Onze partner biedt diverse excursies aan waaraan je kan deelnemen. Deze excursies kan je voor vertrek al boeken.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Tribhuvan International Airport in Kathmandu. Hier zal je worden opgewacht door een medewerker van het project. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een vlucht, neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Voor Nepal wordt aangeraden: een vaccinatie tegen Hepatitis A en B, Typus en malaria. Neem contact op met je huisarts voor een passend advies. Of kijk online naar een aanbieder van vaccinaties.

 

Geld

De munteenheid in Nepal is de Roepie. De actuele wisselkoers vind je hier. In steden zoals Kathmandu kan je geld pinnen met een bankpas met het Maestro logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s of dollars mee voor het geval de geldautomaat niet werkt. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Het tijdsverschil met India is in de zomer 3 uur en 45 minuten. In de winter is het in India 4 uur en 45 minuten later dan in Nederland en België.

 

Engels Onderwijsproject, Nepal, ©VS

lijntje lang

Prijzen 2021

 

2 weken: USD 360 per persoon

3 weken: USD 470 per persoon

4 weken: USD 580 per persoon

5 weken USD 690 per persoon

6 weken USD 800per persoon

7 weken USD 900 per persoon

8 weken USD 1000 per persoon

Bij de projecten in Nepal dient er een registratie fee van USD 225 voldaan te worden per persoon (dit komt bovenop bovenstaande prijs). Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van USD 225 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Maaltijden, 2 of  3 maal per dag
 • Vliegveld of busstation transfer bij aankomst
 • Het gebruik van WiFi

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar Nepal
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit project is mogelijk van 2 tot en met 24 weken. Vanwege de Corona crisis is het project gesloten. De verwachting is dat rond juni je weer kan deelnemen aan dit project. Mocht dit eerder of later worden dan zal dit worden vermeld.

Startdata 2021

6 juni, 18 juli, 15 augustus, 5 september, 19 september, 14 november, 5 december en 19 december 2021.

Je dient aan te komen op de zondag dat je project start. Het project kan niet worden geboekt gedurende de schoolvakanties.  Neem contact met ons op voor de juiste data en eventuele alternatieven in deze periode.

 

Engels Onderwijsproject, Nepal, ©VS

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over dit Engels onderwijs project in Nepal ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Nepal (VS).

 

Comments are closed.