Engels onderwijs project, India

Project: Engels onderwijs project, Dharamsala – Palampur, India

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW03/VIENG

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Dharamsala – Palampur, India
 • Accommodatie: vrijwilligers accommodatie
 • Type project: Engels onderwijs project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Maximaal aantal vrijwilligers: 30, verdeeld over diverse projecten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor serieuze vrijwilligers. Deelname aan het project als familie of in groepsverband is mogelijk
 • Update: door het Corona virus zijn de projecten in India gesloten. Wanneer ze precies zullen heropenen is nog niet bekend. Op dit moment is boeken vanaf juni 2021 mogelijk

 

Informatie Engels onderwijs project, India

Vrijwilligers die werkzaam zijn bij het Engels onderwijs project krijgen een geweldige kans om hun kennis met anderen te delen en een nieuwe cultuur van binnenuit te ervaren.

Als vrijwilliger werk je bij de plaatselijke basisscholen en middelbare scholen. Vrijwilligers werken vooral met kinderen in de leeftijd van 6 – 15 jaar. Je zal betrokken worden bij het assisteren van een leraar of een eigen klas draaien, als je over de benodigde ervaring beschikt als leerkracht.

Bij dit Engels onderwijs project in Palampur help je met het onderwijzen van de volgende vakken: Engels, computerkunde, aardrijkskunde en algemene kennis.

De scholen waar je als vrijwilliger werkt zijn omgeven door weelderige groene velden en op de achtergrond vindt je het Himalaya gebergte. Ongeveer 250 kinderen van verschillende leeftijdsgroepen bezoeken de school, ze komen uit de nabijgelegen dorpen rond Palampur.

Op de scholen spreken de docenten en de studenten niet echt vloeiend Engels. Ongeacht het feit of je nu wel of geen onderwijs achtergrond hebt, de aanwezigheid van een vrijwilliger in de school geeft studenten en docenten de kans om hun kennis van het Engels te verbeteren. Voor veel van deze studenten, dit is de enige kans die ze hebben om Engels te spreken.

De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers met een onderwijs achtergrond, bij voorkeur als leerkracht Engels. Echter ook vrijwilligers zonder de ervaring als leerkracht zijn van harte welkom bij dit project. Een grondige kennis van de grammatica is niet nodig. Een goede spreekvaardigheid in het Engels wel. Je dient vloeiend Engels te spreken. Op een speelse manier vindt onderlinge uitwisseling van kennis en vaardigheden vindt plaats tussen de studenten en de vrijwilligers.

 

Schoolvakanties

Het project is niet beschikbaar tijdens de volgende periodes als gevolg van de schoolvakanties of examens:

 • Tweede week van juli – midden augustus
 • Derde week van december-januari
 • Maart

 

Taken

Vrijwilligers die werkzaam zijn in dit project kunnen helpen bij het verbeteren van het Engels conversatie taalniveau van de studenten. Engels is een van de officiële talen in India en de kennis van het Engels is een must om een ​​goede baan te krijgen. Vrijwilligers kunnen leerkrachten ondersteunen in de klas. Als vrijwilligers kun je ook deelnemen aan sport activiteiten en de verspreiding van besef over recycling en diverse maatschappelijke vraagstukken. Vrijwilligers werken meestal voor ongeveer 20-25 uur per week bij dit project.

 

 Dagindeling

Als vrijwilliger verblijf je in een accommodaties in Palampur. De accommodaties zijn in de nabijheid van de scholen waar je werkzaam bent. De meeste vrijwilligers kiezen voor een wandeling naar de school of gaan met de bus. Na het ontbijt in de accommodatie vertrek je naar het project en begin je meestal rond 09:30 in de ochtend met je werkzaamheden. Na het werken ga je terug naar de accommodatie voor de lunch.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het maken van langere uren is er ook de mogelijkheid om kansarme kinderen van arbeiders die werkzaam zijn in de theetuinen van Palampur onderwijs te geven.

 

Overige informatie

Vrijwilligers leren naast de basiskennis Engels de kinderen goede hygiënische gewoonten. In de avonden je vrij om naar de nabijgelegen Palampur markt te gaan om te winkelen of te chillen met de andere vrijwilligers. Of bezoek aan de beroemde toeristische attracties rond Palampur te brengen en te genieten van het weelderige groene landschap van de stad.

Er is internet bij het kantoor van onze lokale partner in Palampur of bij een nabijgelegen internet café, om zo in contact blijven met familie en vrienden thuis.
In het weekend krijgt je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals een trip naar Dharamsala, of ga paragliding of breng een bezoek aan de verschillende Tibetaanse Kloosters in het gebied. Je kan ook in het weekend een bezoeken brengen aan de Gouden Tempel in Amritsar.

 

Excursies

Onze project partner organiseert diverse excursie. Het is mogelijk om deel te nemen aan:

 • De Manali weekend tour
 • De Golden Triangle tour
 • De Jaipur weekend tour
 • Een trekking in de Himalaya
 • Een trip naar de Taj Mahal
 • Een weekend trip naar Varansi
 • De Golden TempleAmritsar tour

Neem contact met ons op voor een omschrijving van de tours, de kosten, de vertrekdata en wat wel en wat niet inbegrepen is bij de kosten. Je kan voor vertrek deze tours bij ons boeken, zodat je zeker weet dat je kan deelnemen aan de tour van keuze. Vaak is het vertrek punt van de tour Dehli. De tour kan je aansluitend aan je vrijwilligerswerk boeken. Of voor de start van je vrijwilligerswerk.

 

Samenvatting werkzaamheden
 • Het geven van Engelse lessen
 • Goede hygiënische vaardigheden aanleren aan kinderen
 • Aanbieden van lessen aardrijkskunde, computer lessen en algemene vaardigheden
 • Meehelpen bij sportactiviteiten

 

Palampur

Palampur is een plaats in het district Kangra van de Indiase staat Himachal Pradeshin het norden van India. Dharamsala wat Rusthuis betekent, deze stad is het bestuurlijke centrum van het district Kangra en telt ongeveer 19.000 inwoners, waaronder enkele duizenden Tibetaanse ballingen.

Toen de dalai lama Tenzin Gyatso na de opstand in Tibet van 1959 uit Tibet vluchtte, werd Dharamsala door de Indiase premier Jawaharlal Nehru aangewezen als locatie voor de Tibetaanse regering in ballingschap. Sindsdien wonen er vele duizenden Tibetaanse vluchtelingen, voornamelijk in de nederzetting McLeod Ganj, ook wel Boven Dharamsala genoemd, waar veel Tibetaanse tempels en scholen werden gebouwd. De stad wordt daarom in de volksmond Klein Lhasa genoemd.

Het is een mooi heuvelachtig gebied met uitgestrekte pijnboom- en cederbossen.
De gemeente Dharamsala is ongeveer 29 km² groot en sneeuwval is in de maanden december en januari gebruikelijk. De gemiddelde temperatuur in de winter is 0 °C tot 14,5 °C en de temperatuur in de zomer is 22 °C tot 38 °C. Maart tot en met juni en september tot en met november zijn de beste periodes om het gebied te bezoeken.

 

Waarom kiezen voor dit Engels onderwijs project in Palampur, India?
 • India, het land van sprookjesachtige maharadja’s en uitgestrekte woestijnen, het land van de parelwitte Himalaya’s en de heilige Ganges, het land van indrukwekkende forten en eeuwenoude tempels
 • Duurzaam vrijwilligersproject
 • Het prachtige natuurschoon
 • Samenwerken aan een project met internationale vrijwilligers
 • De vele boeddhistische kloosters
 • Kennis opdoen over de Tibetaanse cultuur
 • Goede accommodatie en begeleiding
 • Vele mogelijkheden om het land te ontdekken via excursies in het weekend

 

Weer

Voor het grootste gedeelte van India gelden april tot en met juni als hele hete maanden: 35-40°C. Daarna zakt de temperatuur een paar graden, maar begint de moesson, die aanhoudt tot september. Fikse buien en hoge luchtvochtigheid zorgen dan voor overlast. Na de moesson keert de rust weer en van oktober tot mei is het droog. In het tropische zuiden, aan de Indische Oceaan, is het tot december nat. Het is daar het hele jaar door warm. December tot en met februari zijn voor de rest van het land de koelste maanden, met dagtemperaturen tussen de 20 en 30°C, afhankelijk van hoogte en breedtegraad. Dit is de beste reisperiode. De Himalaya, in het noorden, kan het best worden beklommen in de zomermaanden.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht Je Engelse spreektaal dient vloeiend te zijn. De voorkeur gaat uit maar vrijwilligers met een onderwijs achtergrond of een achtergrond in de Engelse taal. Ook vrijwilligers zonder deze ervaring zijn welkom. Je dient flexibel te zijn en je kunnen aanpassen aan een nieuwe cultuur en een nieuwe omgeving.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Azië kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Azië op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Engels Onderwijsproject, India, ©VI

lijntje lang

Landeninformatie

 

India

India is een schiereiland en grenst in het westen en zuiden aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het aan Pakistan, China (Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Malediven.

India is tegenwoordig een land met vrijheid van godsdienst en er bestaat een scheiding tussen kerk en staat.

 

Godsdiensten

De vijf grote wereldgodsdiensten zijn dan ook ruimschoots vertegenwoordigd: hindoeïsme, boeddhisme, islam, christendom en jodendom. Verder kent India nog het sikhisme en het jainisme, twee godsdiensten die alleen in dit land voorkomen. Ook een van de oudste godsdiensten ter wereld is in India te vinden, het mazdeïsme, dit is de godsdienst van de parsi’s. Religie, taal en het kastensysteem vormen een belangrijke basis voor het bepalen van iemands positie in de maatschappij in India.

 

Welvaart

India wordt gerekend tot een van de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. Veel mensen in de overbevolkte steden en op het platteland zijn extreem arm. Er bestaan grote verschillen in welvaart per staat. De staten rond de Ganges en die ten zuiden daarvan zijn de meest arme gebieden van het land. Het noordoosten en het zuiden kennen de meeste welvaart. Meer dan 60% van de bevolking werkt in de agrarische sector. De belangrijkste gewassen zijn graansoorten als rijst en gierst. Ook bonen en pinda’s zijn belangrijk. India heeft meer koeien dan enig ander land ter wereld. Vanwege het Hindoegeloof mogen deze niet gegeten worden en kunnen ze alleen maar gebruikt worden voor hun melk,

Het onderwijssysteem lijkt veel op het westerse model. Het is opgebouwd uit zeven jaar basisonderwijs, drie jaar middenschool, twee jaar hoger onderwijs en drie jaar universiteit. Het basis- en voortgezet onderwijs is openbaar en verplicht. Maar helaas gaan lang niet alle kinderen naar school. Bron: www.reisgraag.nl.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over India
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. In het vrijwilligershuis  is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar van de lokale coördinatoren en medewerkers in geval van nood. Bij aankomst vindt er een introductie plaats. Onderwerpen die besproken worden zijn: je veiligheid, het lokale transport systeem, onderwerpen betreffende je project, mogelijke excursies, etc. Het is ook mogelijk om eerst een introductie week van een week te boeken in Delhi, waarbij je Hindi leert. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Accommodatie

Je verblijft in een volledig ingericht vrijwilligershuis waar een schoonmaker en een kok aanwezig isDe accommodatie beschikt over alle moderne middelen en er is Wi-Fi. In de huizen is er gefilterd water, een koelkast, een magnetron, airconditioning in de zomer, elektriciteit en stromend water. Je deelt je kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. Je dient zelf je was de verzorgen, dit kan bij een lokale wasserette. Het is verboden om alcohol in de accommodatie te nuttigen.

 

Maaltijden

Je krijgt 3 maaltijden per dag in het vrijwilligershuis; ontbijt en avondeten. Op zondag zijn de maaltijden niet inbegrepen. Je krijgt typische vegetarische Indiase maaltijden zoals Dal (linzen), rijst, groenten, salade, yoghurt, Roti, curry, etc. Mocht je een glutenallergie, lactose intolerantie, etc. hebben, geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Bij aankomst bij het project wordt er een welkom diner georganiseerd.

 

Vrije tijd

De avonden en de weekenden zijn ter vrije besteding. De weekenden kan je gebruiken voor excursies. Onze partner in India biedt diverse excursies aan waaraan je kan deelnemen. Deze excursies kan je voor vertrek al boeken. De volgende excursies zijn al voor je geregeld:

 • Een tour door Palampur, waarbij je de belangrijkste toeristische attracties ziet, zoals de Tashi Jong Monastery en de Baijnath Temple plus de lokale markte
 • 1 keer per week een yoga les door een ervaren yoga instructeur
 • Een bezoek aan de thee tuinen en thee fabriek. Hier zie je hoe de beroemde Kangra Green Tea wordt gemaakt

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Delhi en aansluitend een vlucht te boeken naar Dharamsala Airport in India. Duur van de vlucht is 1 uur en 10 minuten. Hier zal je worden opgewacht door een medewerker van het project. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een vlucht, neem dan contact met ons op. Ook is het mogelijk een vlucht te boeken naar Delhi en met de bus naar Palampur te reizen (duurt ongeveer 8 uur). Ook bij het busstation word je opgehaald door een medewerker van het project. Het is ook nog mogelijk de trein te nemen vanuit Delhi. Je dient aan te komen bij  Pathankot of Una railway station. Ook hier word je opgewacht. Waarna je per auto naar het vrijwilligershuis vertrekt. Voor het ophalen op het treinstation wordt een kleine extra vergoeding gevraagd.

 

Vaccinatie

Voor India wordt aangeraden: een vaccinatie tegen Hepatitis A en B, Typus en malaria. Neem contact op met je huisarts voor een passend advies. Of kijk online naar een aanbieder van vaccinaties.

 

Geld

De munteenheid in India is de Indiase rupee (INR) onderverdeeld in 100 paise. De actuele wisselkoers vind je hier. In steden zoals Delhi kun je geld pinnen met een bankpas met het Maestro logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s of dollars mee voor het geval de geldautomaat niet werkt. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Het tijdsverschil met India is in de zomer 3 uur en 30 minuten. In de winter is het in India 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland en België.

 

Ervaringen

Lees hier meer over de ervaringen van 5 Fontys Sittard studenten die zijn gestart bij dit project in april 2019 voor de duur van 8 weken.

 

Engels Onderwijsproject, India, ©VI

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor het Engels onderwijs project in India bedragen in USD:

2 weken: USD 640 per persoon

3 weken: USD 740 per persoon

4 weken: USD 840 per persoon

5 weken USD 940 per persoon

6 weken USD 1040 per persoon

7 weken USD 1140 per persoon

8 weken USD 1240 per persoon

Voor iedere extra week betaal je USD 120.

Bij de projecten in India dient er een registratie fee van USD 200 voldaan te worden per persoon (dit komt bovenop bovenstaande prijs). Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van USD 225 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Maaltijden, 3 maal per dag
 • Vliegveld of busstation transfer
 • Het gebruik van WiFi

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar India
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service
 • Transfer naar het treinstation

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Vanwege de Corona crisis is het project gesloten. Boeken vanaf juni 2021 is mogelijk.

De startdata zijn: 13 juni, 27 juni, 22 augustus, 12 september, 26 september, 10 oktober en 24 okober 2021.

Verblijf bij dit project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. Je dient aan te komen op zondag voordat je project op maandag start. Het project kan niet worden geboekt gedurende de schoolvakanties. Deze zijn in juli en augustus, de 3e week december en januari en gedurende de maand maart. Neem contact met ons op voor de juiste data en eventuele alternatieven in deze periode.

 

Engels Onderwijsproject, India, ©VI

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over dit Engels onderwijs project ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Inda
 • Vrouwen Empowerment project, Delhi. Klik hier voor het project
Fotogalerij

 

vrouwen empowerment project india

 

Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in India (VI).

 

Comments are closed.