Gehandicaptenproject, India

Project: Gehandicapten kinderen onderwijsproject, Dharamsala – Palampur, India

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW04/VIDIS

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Dharamsala – Palampur, India
 • Accommodatie: vrijwilligers accommodatie
 • Type project: (verstandelijk) gehandicapten kinderen onderwijsproject
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Maximaal aantal vrijwilligers: 30, verdeeld over diverse projecten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor ervaren vrijwilligers. Deelname aan het project als familie of in groepsverband is mogelijk
 • Update: door het Corona virus zijn de projecten in India gesloten. Wanneer ze precies zullen heropenen is nog niet bekend. Op dit moment is boeken vanaf juni 2021 mogelijk! 

 

Informatie gehandicapten kinderen onderwijsproject, India

Vrijwilligers die werkzaam zijn bij het gehandicapten kinderen onderwijsproject krijgen een geweldige kans om hun kennis met anderen te delen en een nieuwe cultuur van binnenuit te ervaren.

Als vrijwilliger werk je bij een speciale school voor verstandelijk gehandicapten kinderen en kinderen met een lichamelijke handicap in Palampur. Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol door het verstrekken van de broodnodige aandacht, liefde en zorg aan de kinderen. Dit vanwege het feit dat het aantal personeelsleden bij de school minimaal is.

Samen met het bestaande personeel van de school werk je aan het onderwijzen van de kinderen. Help je bij de dagelijkse zorgtaken en regel je verschillende activiteiten voor de kinderen.

Vrijwilligers die werkzaam zijn bij dit (verstandelijk en lichamelijk) gehandicapte kinderen onderwijsprogramma moeten ervaring hebben in het werken met deze kinderen. Het werken met kinderen met speciale behoeften blijkt een zeer lonende ervaring voor vrijwilligers te zijn.

 

Taken

Als vrijwilliger ben je ondersteunend aan de lokale bevolking. Volgens vastgestelde doelen wordt er met de kinderen geoefend om de kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Doordat je als vrijwilliger deelneemt aan dit project zal de aandacht van de lokale bevolking ook meer gericht zijn op deze kinderen met een handicap. De taken bij dit gehandicapten kinderen onderwijs project bestaan uit het meehelpen bij de dagelijkse activiteiten, basis Engelse les geven, het spelen van spelletjes, het stimuleren van de kinderen en werk uit handen nemen van de dagelijkse leiding.

 

Overige informatie

Vrijwilligers zijn in de avonden vrij om naar de nabijgelegen Palampur markt te gaan om te winkelen of te chillen met de andere vrijwilligers. Of bezoek aan de beroemde toeristische attracties rond Palampur te brengen en te genieten van het weelderige groene landschap van de stad.

Er is internet bij het kantoor van onze lokale partner in Palampur of bij een nabijgelegen internet café, om zo in contact blijven met familie en vrienden thuis.
In het weekend krijgt je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals een trip naar Dharamsala, of ga paragliding of breng een bezoek aan de verschillende Tibetaanse Kloosters in het gebied. Je kan ook in het weekend een bezoeken brengen aan de Gouden Tempel in Amritsar.

 

Thuisbasis

Als vrijwilliger is je thuisbasis de accommodatie in Palampur. Vrijwilligers die werkzaam zijn op de school voor verstandelijk gehandicapte kinderen pendelen naar hun project met de bus. Na het ontbijt in je accommodatie, ga je met de bus naar de school en begint je werk rond 09:30 in de ochtend. Na het werken tot aan het middaguur, keer je terug naar de accommodatie voor de lunch. Als vrijwilliger werk je ongeveer 4 uur per dag van maandag tot en met vrijdag. De avonden en weekenden zijn ter vrije besteding.

 

Excursies

Onze projectpartner organiseert diverse excursie. Het is mogelijk om deel te nemen aan:

 • De Manali weekend tour
 • De Golden Triangle tour
 • De Jaipur weekend tour
 • Een trekking in de Himalaya
 • Een trip naar de Taj Mahal
 • Een weekend trip naar Varansi
 • De Golden TempleAmritsar tour

Neem contact met ons op voor een omschrijving van de tours, de kosten, de vertrekdata en wat wel en wat niet inbegrepen is bij de kosten. Je kan voor vertrek deze tours bij ons boeken, zodat je zeker weet dat je kan deelnemen aan de tour van keuze. Vaak is het vertrek punt van de tour Dehli. De tour kan je aansluitend aan je vrijwilligerswerk boeken. Of voor de start van je vrijwilligerswerk.

 

Samenvatting werkzaamheden
 • Het organiseren van activiteiten voor de kinderen
 • Ondersteunen van de lokale verzorgers
 • Kinderen basis woordjes Engels leren
 • Meedraaien met de dagelijkse activiteiten

 

Palampur

Palampur is een plaats in het district Kangra van de Indiase staat Himachal Pradeshin het norden van India. Dharamsala wat Rusthuis betekent, deze stad is het bestuurlijke centrum van het district Kangra en telt ongeveer 19.000 inwoners, waaronder enkele duizenden Tibetaanse ballingen.

Toen de dalai lama Tenzin Gyatso na de opstand in Tibet van 1959 uit Tibet vluchtte, werd Dharamsala door de Indiase premier Jawaharlal Nehru aangewezen als locatie voor de Tibetaanse regering in ballingschap. Sindsdien wonen er vele duizenden Tibetaanse vluchtelingen, voornamelijk in de nederzetting McLeod Ganj, ook wel Boven Dharamsala genoemd, waar veel Tibetaanse tempels en scholen werden gebouwd. De stad wordt daarom in de volksmond Klein Lhasa genoemd.

Het is een mooi heuvelachtig gebied met uitgestrekte pijnboom- en cederbossen.
De gemeente Dharamsala is ongeveer 29 km² groot en sneeuwval is in de maanden december en januari gebruikelijk. De gemiddelde temperatuur in de winter is 0 °C tot 14,5 °C en de temperatuur in de zomer is 22 °C tot 38 °C. Maart tot en met juni en september tot en met november zijn de beste periodes om het gebied te bezoeken.

 

Waarom kiezen voor dit gehandicapten onderwijsproject in Palampur, India?
 • India, het land van sprookjesachtige maharadja’s en uitgestrekte woestijnen, het land van de parelwitte Himalaya’s en de heilige Ganges, het land van indrukwekkende forten en eeuwenoude tempels
 • Duurzaam vrijwilligersproject waarbij je veel kan beteken voor kinderen met een handicap
 • Het prachtige natuurschoon
 • Samenwerken aan een project met internationale vrijwilligers
 • De vele boeddhistische kloosters
 • Kennis opdoen over de Tibetaanse cultuur
 • Goede accommodatie en begeleiding
 • Vele mogelijkheden om het land te ontdekken via excursies in het weekend

 

Weer

Voor het grootste gedeelte van India gelden april tot en met juni als hele hete maanden: 35-40°C. Daarna zakt de temperatuur een paar graden, maar begint de moesson, die aanhoudt tot september. Fikse buien en hoge luchtvochtigheid zorgen dan voor overlast. Na de moesson keert de rust weer en van oktober tot mei is het droog. In het tropische zuiden, aan de Indische Oceaan, is het tot december nat. Het is daar het hele jaar door warm. December tot en met februari zijn voor de rest van het land de koelste maanden, met dagtemperaturen tussen de 20 en 30°C, afhankelijk van hoogte en breedtegraad. Dit is de beste reisperiode. De Himalaya, in het noorden, kan het best worden beklommen in de zomermaanden.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht Je Engelse spreektaal dient goed tot zeer goed te zijn. Het project is geschikt voor vrijwilligers met een opleiding en/of ervaring in het werken met geestelijk en lichamelijk gehandicapten kinderen. Je dient flexibel te zijn en je kunnen aanpassen aan een nieuwe cultuur en een nieuwe omgeving. Ook geduld is zeer belangrijk.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Azië kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Azië op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

 

Gehandicaptenproject, India, ©VI

lijntje lang

Landeninformatie

 

India

India is een schiereiland en grenst in het westen en zuiden aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het aan Pakistan, China (Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Malediven.

India is tegenwoordig een land met vrijheid van godsdienst en er bestaat een scheiding tussen kerk en staat.

 

Godsdiensten

De vijf grote wereldgodsdiensten zijn dan ook ruimschoots vertegenwoordigd: hindoeïsme, boeddhisme, islam, christendom en jodendom. Verder kent India nog het sikhisme en het jainisme, twee godsdiensten die alleen in dit land voorkomen. Ook een van de oudste godsdiensten ter wereld is in India te vinden, het mazdeïsme, dit is de godsdienst van de parsi’s. Religie, taal en het kastensysteem vormen een belangrijke basis voor het bepalen van iemands positie in de maatschappij in India.

 

Welvaart

India wordt gerekend tot een van de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. Veel mensen in de overbevolkte steden en op het platteland zijn extreem arm. Er bestaan grote verschillen in welvaart per staat. De staten rond de Ganges en die ten zuiden daarvan zijn de meest arme gebieden van het land. Het noordoosten en het zuiden kennen de meeste welvaart. Meer dan 60% van de bevolking werkt in de agrarische sector. De belangrijkste gewassen zijn graansoorten als rijst en gierst. Ook bonen en pinda’s zijn belangrijk. India heeft meer koeien dan enig ander land ter wereld. Vanwege het Hindoegeloof mogen deze niet gegeten worden en kunnen ze alleen maar gebruikt worden voor hun melk,

Het onderwijssysteem lijkt veel op het westerse model. Het is opgebouwd uit zeven jaar basisonderwijs, drie jaar middenschool, twee jaar hoger onderwijs en drie jaar universiteit. Het basis- en voortgezet onderwijs is openbaar en verplicht. Maar helaas gaan lang niet alle kinderen naar school. Bron: www.reisgraag.nl.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over India
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. In het vrijwilligershuis  is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar van de lokale coördinatoren en medewerkers in geval van nood. Bij aankomst vindt er een introductie plaats. Onderwerpen die besproken worden zijn: je veiligheid, het lokale transport systeem, onderwerpen betreffende je project, mogelijke excursies, etc. Het is ook mogelijk om eerst een introductie week van een week te boeken in Delhi, waarbij je Hindi leert. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Accommodatie

Het huis in Palampur ligt in een vallei. Vanuit je kamer zie je de besneeuwde bergtoppen. Je verblijft in een volledig ingericht vrijwilligershuis waar een schoonmaker en een kok aanwezig is. De accommodatie beschikt over alle moderne middelen en er is Wi-Fi. In de huizen is er gefilterd water, een koelkast, een magnetron, airconditioning in de zomer, elektriciteit en stromend water. Je deelt je kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. Je dient zelf je was de verzorgen, dit kan bij een lokale wasserette. Het is verboden om alcohol in de accommodatie te nuttigen.

 

Maaltijden

Je krijgt 3 maaltijden per dag in het vrijwilligershuis; ontbijt en avondeten. Op zondag zijn de maaltijden niet inbegrepen. Je krijgt typische vegetarische Indiase maaltijden zoals Dal (linzen), rijst, groenten, salade, yoghurt, Roti, curry, etc. Mocht je een glutenallergie, lactose intolerantie, etc. hebben, geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Bij aankomst bij het project wordt er een welkom diner georganiseerd.

 

Vrije tijd

De avonden en de weekenden zijn ter vrije besteding. De weekenden kan je gebruiken voor excursies. Onze partner in India biedt diverse excursies aan waaraan je kan deelnemen. Deze excursies kan je voor vertrek al boeken. De volgende excursies zijn al voor je geregeld:

 • Een tour door Palampur, waarbij je de belangrijkste toeristische attracties ziet, zoals de Tashi Jong Monastery en de Baijnath Temple plus de lokale markte
 • 1 keer per week een yoga les door een ervaren yoga instructeur
 • Een bezoek aan de thee tuinen en thee fabriek. Hier zie je hoe de beroemde Kangra Green Tea wordt gemaakt

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Delhi en aansluitend een vlucht te boeken naar Dharamsala Airport in India. Duur van de vlucht is 1 uur en 10 minuten. Hier zal je worden opgewacht door een medewerker van het project. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een vlucht, neem dan contact met ons op. Ook is het mogelijk een vlucht te boeken naar Delhi en met de bus naar Palampur te reizen (duurt ongeveer 8 uur). Ook bij het busstation word je opgehaald door een medewerker van het project. Het is ook nog mogelijk de trein te nemen vanuit Delhi. Je dient aan te komen bij  Pathankot of Una railway station. Ook hier word je opgewacht. Waarna je per auto naar het vrijwilligershuis vertrekt. Voor het ophalen op het treinstation wordt een kleine extra vergoeding gevraagd.

 

Vaccinatie

Voor India wordt aangeraden: een vaccinatie tegen Hepatitis A en B, Typus en malaria. Neem contact op met je huisarts voor een passend advies. Of kijk online naar een aanbieder van vaccinaties.

 

Geld

De munteenheid in India is de Indiase rupee (INR) onderverdeeld in 100 paise. De actuele wisselkoers vind je hier. In steden zoals Delhi kun je geld pinnen met een bankpas met het Maestro logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s of dollars mee voor het geval de geldautomaat niet werkt. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Het tijdsverschil met India is in de zomer 3 uur en 30 minuten. In de winter is het in India 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland en België.

 

gehandicapten onderwijs project palampur india

Gehandicaptenproject, India, ©VI

lijntje lang

 

Prijzen 2021

 

De prijzen voor het gehandicapten onderwijsproject in India bedragen:

2 weken: USD 640 per persoon

3 weken: USD 740 per persoon

4 weken: USD 840 per persoon

5 weken USD 940 per persoon

6 weken USD 1040 per persoon

7 weken USD 1140 per persoon

8 weken USD 1240 per persoon

Voor iedere extra week betaal je USD 120.

Bij de projecten in India dient er een registratie fee van USD 200 voldaan te worden per persoon (dit komt bovenop bovenstaande prijs). Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van USD 225 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Maaltijden, 3 maal per dag
 • Vliegveld of busstation transfer
 • Het gebruik van WiFi

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar India
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service
 • Transfer naar het treinstation

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

Verblijf bij dit gehandicapten onderwijs project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken.

Vanwege het Corona virus is het project gesloten. De verwachting is dat vanaf juni 2021 er weer vrijwilligers bij het project aanwezig kunnen zijn. Mocht dat eerder of later worden dan wordt dit vermeld.

De startdata zijn: 13 juni, 27 juni, 22 augustus, 12 september, 26 september, 10 oktober en 24 okober 2021.

Je dient aan te komen op zondag voordat je project op maandag start.

 

gehandicapten onderwijs project palampur india

Gehandicaptenproject, India, ©VI

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over dit project ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Inda
 • Vrouwen Empowerment project, Delhi. Klik hier voor het project
 • Het Engels onderwijs project, Palampur. Klik hier voor het proejct

 

Fotogalerij

 

 

 

Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in India (VI).

 

Comments are closed.