Gehandicaptenzorg project, India

Project: Gehandicaptenzorg project, Delhi, India

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW06/VIHAND

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Delhi, India
 • Accommodatie: vrijwilligers accommodatie in Zuid-Delhi of gastgezin
 • Type project: gehandicaptenzorg project
 • Duur: 2 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Maximaal aantal vrijwilligers: 30, verdeeld over diverse projecten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor serieuze vrijwilligers. Deelname aan het project als familie of in groepsverband is mogelijk
 • Update: door het Corona virus zijn de projecten in India gesloten. Wanneer ze precies zullen heropenen is nog niet bekend. Op dit moment is boeken vanaf juni 2021 mogelijk

 

Algemene informatie gehandicaptenzorg project, Delhi

Heb je ervaring met het werken met mensen met een handicap en zoek je  een uitdaging? Maak dan deel uit van het Handicap Care programma in New Delhi.

Het project heeft drie centra, één gericht op speciaal onderwijs, het Skill Development Center en het Autisme centrum. Vrijwilligers die kiezen voor dit programma kunnen op elk van deze 3 project locaties worden geplaatst.

Het Skill Development Center:  Het belangrijkste doel is het bieden van een beroepsopleiding aan kinderen met een handicap. Naast deze beroepsopleiding, krijgen ze therapeutische interventies (zoals spraak- en ergotherapie) en je wordt betrokken bij buitenschoolse activiteiten, zoals dans, muziek enz. Enkele van de beroepsopleiding activiteiten omvatten: bakken, kleien, kaarsen maken, boekbinden, computer activiteiten, etc.

Special Education Center: Het centrum voor speciaal onderwijs dat zich richt  op de algehele ontwikkeling van de kinderen (afhankelijk van individuele behoeften). Hier vinden alternatieve therapieën plaats en krijgen ze o.a. logopedie en andere multi-zintuiglijke activiteiten.

Autisme centrum: Het is een volwaardige speciale school gewijd aan autistische kinderen. Hier help je mee bij het voeden van de kinderen en hun dagelijkse klusjes doen. Je kunt ze leren zingen, dansen, knutselen, etc.

 

Taken
 • Leren door middel van activiteiten (activity based learning)
 • Spelen van recreatieve  spelletjes met kinderen met een handicap
 • Begeleiding van kinderen met autisme
 • Oprechte aandacht besteden aan de kinderen en een luisterend oor bieden

 

Vervoer

Als vrijwilliger bij dit gehandicaptenzorg project vertrek je na het ontbijt naar het project, dat is meestal om 8.30 uur. Je hebt zelf de keuze qua vervoer; je neemt bijvoorbeeld de bus, de metro of een auto-riksja. Alle plaatsen zijn ongeveer 15 – 30 minuten met het openbaar vervoer vanaf de  accommodatie. Sommige Vrouwen Empowerment projecten zijn op loopafstand van de accommodatie. Je begint meestal rond 10.00 uur met je werk en werkt per dag ongeveer 4-5 uur bij het project, afhankelijk van de hoeveelheid werk op een bepaalde dag.

 

Lunchen

Lunchen kan je in een nabijgelegen restaurant of café, dat je tijdens je oriëntatie wordt getoond. Na het werk kan je terugkeren naar de accommodatie of even de stad in gaan. Na het avondeten is het vrij om naar een nabijgelegen markt te gaan om te winkelen of voor de televisie te hangen met andere vrijwilligers en van de avond thuis te genieten. De accommodatie heeft ook WiFi, waardoor communicatie met je vrienden en familie thuis makkelijk is. Via Facebook of je blog kunnen ze van je ervaringen op de hoogte blijven! Geniet van een goede nachtrust in je kamer met airconditioning (airconditioning is alleen beschikbaar in de zomer).

 

Delhi

Delhi ligt in het noorden van India. Het is een industriestad, verkeersknooppunt en een cultureel centrum. In Delhi zijn universiteiten, theaters, musea, galerieën en historische bouwwerken uit de Mogoltijd.

Delhi was tot 1931 de hoofdstad van Brits-Indië, waarna het die eer moest afstaan aan New Delhi. Delhi is een van de grootste economieën van India, ondanks dat qua inwonersaantal kleiner is dan Bombay. Dit komt hoofdzakelijk omdat het inkomen per hoofd van de bevolking hier veel hoger is dan in andere steden. Sinds de jaren ’90 is het de belangrijkste plek in India voor directe buitenlandse investeringen. Vele multinationals hebben hun hoofdkantoren in Delhi of aangrenzende steden.

 

Waarom kiezen voor dit straatkinderen project in Delhi, India?
 • India, het land van sprookjesachtige maharadja’s en uitgestrekte woestijnen, het land van de parelwitte Himalaya’s en de heilige Ganges, het land van indrukwekkende forten en eeuwenoude tempels
 • Duurzaam vrijwilligersproject
 • Samenwerken aan een project met internationale vrijwilligers
 • Je draagt bij aan het welbevinden van straatkinderen
 • Goede accommodatie en begeleiding
 • Vele mogelijkheden om het land te ontdekken via excursies in het weekend

 

Locatie

De twee vrijwilligershuizen in Delhi bevinden zich in een veilige buurt in Zuid-Delhi. Een van de beste wijken van de stad. In de buurt bevinden zich de beste markten van de stad. Ook is het mogelijk om bij een gastgezin te verblijven.

 

Weer

Voor het grootste gedeelte van India gelden april tot en met juni als hele hete maanden: 35-40°C. Daarna zakt de temperatuur een paar graden, maar begint de moesson, die aanhoudt tot september. Fikse buien en hoge luchtvochtigheid zorgen dan voor overlast. Na de moesson keert de rust weer en van oktober tot mei is het droog. In het tropische zuiden, aan de Indische Oceaan, is het tot december nat. Het is daar het hele jaar door warm. December tot en met februari zijn voor de rest van het land de koelste maanden, met dagtemperaturen tussen de 20 en 30°C, afhankelijk van hoogte en breedtegraad. Dit is de beste reisperiode. De Himalaya, in het noorden, kan het best worden beklommen in de zomermaanden.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Het project is geschikt voor vrijwilligers met een achtergrond in de gezondheidszorg of gehandicaptenzorg. Je dient goed te kunnen communiceren in het Engels.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Azië kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Azië op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Gehandicaptenzorg project, Delhi, India, ©VI

lijntje lang

Landeninformatie

 

India

India is een schiereiland en grenst in het westen en zuiden aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het aan Pakistan, China (Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Malediven.

India is tegenwoordig een land met vrijheid van godsdienst en er bestaat een scheiding tussen kerk en staat.

 

Godsdiensten

De vijf grote wereldgodsdiensten zijn dan ook ruimschoots vertegenwoordigd: hindoeïsme, boeddhisme, islam, christendom en jodendom. Verder kent India nog het sikhisme en het jainisme, twee godsdiensten die alleen in dit land voorkomen. Ook een van de oudste godsdiensten ter wereld is in India te vinden, het mazdeïsme, dit is de godsdienst van de parsi’s. Religie, taal en het kastensysteem vormen een belangrijke basis voor het bepalen van iemands positie in de maatschappij in India.

 

Welvaart

India wordt gerekend tot een van de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. Veel mensen in de overbevolkte steden en op het platteland zijn extreem arm. Er bestaan grote verschillen in welvaart per staat. De staten rond de Ganges en die ten zuiden daarvan zijn de meest arme gebieden van het land. Het noordoosten en het zuiden kennen de meeste welvaart. Meer dan 60% van de bevolking werkt in de agrarische sector. De belangrijkste gewassen zijn graansoorten als rijst en gierst. Ook bonen en pinda’s zijn belangrijk. India heeft meer koeien dan enig ander land ter wereld. Vanwege het Hindoegeloof mogen deze niet gegeten worden en kunnen ze alleen maar gebruikt worden voor hun melk,

Het onderwijssysteem lijkt veel op het westerse model. Het is opgebouwd uit zeven jaar basisonderwijs, drie jaar middenschool, twee jaar hoger onderwijs en drie jaar universiteit. Het basis- en voortgezet onderwijs is openbaar en verplicht. Maar helaas gaan lang niet alle kinderen naar school. Bron: www.reisgraag.nl.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over India
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. In Delhi is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar van de lokale coördinatoren en medewerkers in geval van nood.

 

Accommodatie

Je verblijft in een volledig ingericht vrijwilligershuis waar een schoonmaker en een kok aanwezig is. De accommodatie is ongeveer 15 – 30 minuten vanaf het project. Je kan een metro of een riksja naar het project nemen. De accommodatie beschikt over alle moderne middelen en er is Wi-Fi. Het project beschikt over 2 huizen in het zuiden van Delhi. In de huizen is er gefilterd water, een koelkast, een magnetron, airconditioning in de zomer, elektriciteit en stromend water. Je deelt je kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. Je dient zelf je was de verzorgen, dit kan bij een lokale wasserette. Het is verboden om alcohol in de accommodatie te nuttigen. Ook is het op verzoek, mogelijk om bij een gastgezin te verblijven.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 maaltijden per dag in het vrijwilligershuis; ontbijt en avondeten. Op zondag zijn de maaltijden niet inbegrepen. Je krijgt typische vegetarische Indiase maaltijden zoals Dal (linzen), rijst, groenten, salade, yoghurt, Roti, curry, etc. Mocht je een glutenallergie, lactose intolerantie, etc. hebben, geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Vrije tijd

De avonden en de weekenden zijn ter vrije besteding. De weekenden kan je gebruiken voor excursies. Onze partner in India biedt diverse excursies aan waaraan je kan deelnemen. Deze excursies kan je voor vertrek al boeken.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Indira Gandhi International Airport in India. Hier zal je worden opgewacht door een medewerker van het project. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een vlucht, neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Voor India wordt aangeraden: een vaccinatie tegen Hepatitis A en B, Typus en malaria. Neem contact op met je huisarts voor een passend advies.

 

Geld

De munteenheid in India is de Indiase rupee (INR) onderverdeeld in 100 paise. De actuele wisselkoers vind je hier. In steden zoals Delhi kun je geld pinnen met een bankpas met het Maestro logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s of dollars mee voor het geval de geldautomaat niet werkt. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Het tijdsverschil met India is in de zomer 3 uur en 30 minuten. In de winter is het in India 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland en België.

 

staatkinderen project India

Gehandicaptenzorg project, Delhi, India, ©VI

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor het gehandicaptenzorg project in India bedragen in USD:

2 weken: USD 615 per persoon

3 weken: USD 715 per persoon

4 weken: USD 815 per persoon

5 weken USD 915 per persoon

6 weken USD 1015 per persoon

7 weken USD 1115 per persoon

8 weken USD 1215 per persoon

Voor iedere extra week betaal je USD 110.

Bij de projecten in India betaal je een registratie fee van USD 200 per persoon, dit komt bovenop bovenstaand bedrag.  Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van USD 225 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Maaltijden, 2 maal per dag, niet op zondag
 • Ophalen op het vliegveld van Delhi tussen 06.00 – 22.00 uur
 • Het gebruik van WiFi

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar India
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service
 • Transfer naar het vliegveld na afloop van je project

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit Gehandicaptenzorg  project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. Het project start iedere 1e en 3e maandag van de maand.

Door de Corona crisis is het project gesloten. De verwachting is dat in juni 2021 verblijf bij het project weer mogelijk is. Als het eerder of later wordt zal dit worden vermeld.

De startdata zijn in 2021 op:

6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 7 november, 21 november, 5 december en 19 december 2021.

Je dient aan te komen op zondag voordat je project op maandag start.

 

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over dit project ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in India
 • Onderwijs project, Palampur. Klik hier voor het project
 • Kinderopvang project, Palampur. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

vrouwen empowerment project india

 

Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in India (VI).

 

Comments are closed.