Medisch project, Peru

Project: Medisch- en gezondheidszorg project, Cusco, Peru

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 24 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW16/MNPMED

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Cusco, Peru
 • Accommodatie: gedeelde kamer bij een gastgezin
 • Type project: medisch- of gezondheidszorg project
 • Duur: 2 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels en Spaans
 • Kenmerk: project voor vrijwilligers met een medisch achtergrond of studerend
 • Update: Peru heeft de grenzen voor toeristen en vrijwilligers geopend op 3 november 2020. Helaas staat reizen naar Peru op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog niet bekend. Boeken voor 2012 is mogelijk!

 

Informatie medisch- of gezondheidszorg project,

De regering van Peru biedt gezondheidszorg aan de burgers aan. Maar helaas is er in veel gebieden nog steeds zeer beperkt toegang tot deze gezondheidszorg, zijn er geen middelen en beschikt het personeel over een slechte opleiding.

Als je mee wilt helpen om de gezondheidszorg toegankelijker te maken is een medische- of gezondheidszorg vrijwilligersproject in Peru een geweldige plek om te beginnen met je werk. Als vrijwilliger werk je bij klinieken waar je met medische professionals samenwerkt op het gebied van patiëntenzorg. Als vrijwilliger kan je ook meedoen met medische campagnes gericht op achtergestelde gemeenschappen buiten Cusco. Ook wordt tandheelkundig- en hygiëne onderwijs wordt gegeven ter preventie. Er zijn vele mogelijkheden voor ervaren professionals!

 

Medisch- of gezondheidszorg project

De medische en gezondheidszorgprojecten bieden vrijwilligers de mogelijkheid om te werken in ziekenhuizen, klinieken thuiszorg en andere zorginstellingen.
In Latijns Amerika ontbreekt het ziekenhuizen en klinieken die klaar staan voor families met een laag inkomen vaak aan geld en personeel. Hierdoor is het moeilijk om de meest kwetsbare families gezond te houden. Door vrijwilligerswerk te doe bij een medisch project maak je echt een verschil in het leven van ziekenhuisprofessionals en hun patiënten. Je hebt ook de kans om deel te nemen aan medische campagnes, vaccinatieprogramma’s, et. En je leert veel over het gezondheidszorg systeem in Peru.

Er zijn twee soorten projecten:

 

De Healthcare/gezondheidszorg projecten

Dit is een gezondheidszorg programma. Voor wie is dit project? Voor Medicijn studenten in het 1e en 2e jaar van hun studie. Voor studenten Verpleegkunde en voor studenten Gezondheidszorg wetenschappen. Dit is een project voor vrijwilligers die hun medische studie nog dienen af te ronden.
Deze vrijwilligersprojecten bevinden zich over het algemeen in gespecialiseerde woonfaciliteiten en hebben betrekking op mensen die lichamelijk of mentaal gehandicapt zijn. Of het zijn oudere patiënten. Maar je kan ook werken met Hiv-geïnfecteerde kinderen of volwassenen.

 

Taken

Vrijwilligers helpen mee met alle aspecten van zorg voor de patiënten. Zoals algemene zorg, de verspreiding en sortering van medicijnen, het verstrekken van voedsel, het baden van de patiënten en de zorg voor het algemene welzijn van de patiënten. Dit kan inhouden dat je verantwoordelijk bent voor het wisselen van het beddengoed, je gesprekstherapie verzorgd, er workshops worden georganiseerd (bijvoorbeeld op het gebied van tandheelkundige zorg, etc.) en het kan een breed scala van andere activiteiten omvatten (bijvoorbeeld knutselen).

 

De medische projecten

De medische projecten zijn bedoeld voor Medicijn studenten in het 3e of 4e jaar van hun studie of voor afgestudeerde professionals. 
Medisch vrijwilligerswerk biedt vrijwilligers de mogelijkheid om te werken in ziekenhuizen, klinieken en andere zorginstellingen. Vrijwilligers werken meestal naast artsen, verpleegkundigen, therapeuten of andere medische professionals. Je verantwoordelijkheden en soort werk hangt veel af van de huidige status bij het project.  Afhankelijk van je ervaring en je Spaanse taalvaardigheden werk je nauw samen met de lokale arts of verpleegkundige. Je helpt mee bij algemene controles, zet een medische campagne op, je houdt medische dossier en zorgt ervoor dat de benodigde apparatuur op orde is. Daarnaast assisteer je bij alle voorkomende dagelijkse werkzaamheden.

 

Je deelname hangt af van:
 • Het opleidingsniveau en je relevante werkervaring
 • De Spaanse taalvaardigheid
 • Duur dat je kan deelnemen aan het project
 • Je persoonlijkheid

Onze lokale project partner bepaald aan de hand van je ervaring en opleiding of je aan het medisch- of gezondheidszorg project kan deelnemen. Belangrijk bij de projecten is dat je goed kan samenwerken en initiatiefrijk bent. Daarnaast is een flexibele werkhouding belangrijk, taken zijn afhankelijk van de dagelijkse situatie.

 

Specialisaties

Je kan dus aan de slag bij een medisch of gezondheidszorg project. Er zijn echter binnen dit project een aantal projecten waar je met je specifieke ervaring of opleiding aan de slag kan. Dit is op het terrein van:

 1. Kinderen met een handicap
 2. Fysiotherapie
 3. Medical Campaign (8 of meer personen)
 4. Tandheelkundige zorg

 

1. Kinderen met een handicap

Je kan je richten op het werken met kinderen met een handicap. Dit zijn kinderen met een lichamelijke- of geestelijke handicap. Vaak worden de kinderen verlaten door hun familie. Vaak door schaamte of door het feit dat er niet voor ze gezorgd kan worden. Bij dit project besteed je aandacht aan de persoonlijke hygiëne van de kinderen, verzorg je maaltijden, organiseer je activiteiten en assisteer je bij therapieën.

 

2. Fysiotherapie

Gekwalificeerde vrijwilligers kunnen ook meedoen met fysiotherapie projecten. Het gaat om patiënten die niet mobiel zijn. Helaas wordt er vaak gebruik gemaakt van oude hulpmiddelen en methoden.  De manier van behandelen zal erg verschillen van de manier in West Europa. Je werkt zowel met ouderen als met kinderen. Je dient hiervoor wel Spaans te spreken. Dit vanwege het vele patiënten contact.

 

3. Deelname groep van 8 of meer personen/Medical Campaign

Wanneer je deelneemt aan het project met een groep van 8 of meer personen dan kan e deelnemen aan een ‘Medical Campaign’. Dit is een programma van een week waarbij zorg wordt verleend aan personen die geen toegang hebben tot de gezondheidszorg. Als groep geef je voorlichting en verleen je zorg. Dit houdt in dat je een check-up doet bij kinderen en volwassenen en je voorlichting geeft op het gebied van hygiëne, een goede tandverzorging. Ook wordt er seksuele voorlichting gegeven.

 

4. Tandheelkundig project 

Slechte voeding leidt vaak tot tandbederf . Voor dit project zoeken we ervaren tandartsen of mondhygiënisten voor het werk in een tandheelkunde kliniek ter assistentie. Je houdt je bezig met controles, mondverzorging, het verzorgen van de materialen, etc. Je dient wel Spaans te spreken om te kunnen communiceren met de patiënten.

 

Werkweek

De werkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met vrijdag. Er wordt 3 tot 4 uur per dag gewerkt, verdeeld over de ochtenden en middagen. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de lokale behoeften en de planning wordt gemaakt door de coördinator van het project.

 

Excursies

Gedurende het hele jaar worden in Cusco en de omliggende stadjes verschillende Katholieke en Inca evenementen georganiseerd. In Cusco kan je natuurlijk divers historische plaatsen bezoeken zoals Sacred Valley, Lake Titicaca en natuurlijk Machu Picchu. De lokale project coördinator kan je helpen met het boeken van excursies gedurende het weekend.

 

Waarom kiezen voor dit medisch- of gezondheidszorg project in Cusco, Peru?
 • Project waarbij je de mogelijkheid hebt de wereldberoemde Machu Picchu te bezoeken
 • Project waarbij je je ervaring op medisch gebied kan inzetten of relevante werkervaring in het buitenland kan opdoen
 • Werkzaam met internationale vrijwilligers
 • De mogelijkheid om voor je vrijwilligerswerk een Spaanse cursus te volgen

 

Weer

Peru is een land gelegen in het westen van het continent Zuid-Amerika. Het westen en zuidwesten bestaat vooral uit berggebied (Andesgebergte) met een relatief smalle strook laag kustgebied ten westen van de bergen, het oosten en noorden bestaat uit laagvlaktes dat door het Andes gebergte van de Grote Oceaan ontsloten wordt. Dankzij de wisselwerking tussen de Grote Oceaan en het Andes gebergte ontstaat er langs de kuststrook van Peru een apart systeem waarbij de hoeveelheid neerslag gereduceerd blijft tot tientallen tot zo’n tweehonderd millimeter op jaarbasis, maar ook het totaal aantal uren zonneschijn vrij beperkt is door optrekkende mist en wolken vanaf de zee. Dit geldt vooral voor het noordwesten van Peru, meer zuidwaarts heb je hier veel minder last van.

Echt direct langs de kust is er sprake van vaak zeer hardnekkige mist, die Garua genoemd wordt. Dit type mist is kenmerkend voor de laaggelegen gebieden ten westen van de Andes en wordt veroorzaakt door het relatief koele zeewater dat de mist het land op blaast. In de koele periode (mei tot en met oktober) zorgt dit verschijnsel in de lager gelegen gebieden van de bergen voor een bijna permanente laag van mist.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Het is niet nodig bij dit project de Spaanse taal te spreken. Wil je Spaans leren spreken of je Spaanse verbeteren, boek dan voor je vrijwilligerswerk een taalcursus Spaans in Cusco, neem voor meer informatie contact met ons op. Je dient goed Engels te spreken. Je dient je eigen plastic handschoenen, dichte schoenen en stethoscoop mee te brengen. Voordat je deelname aan het project door onze partner organisatie wordt goedgekeurd ontvangen we graag je (Engelstalige) diploma.

Het is belangrijk dat je een realistische verwachting hebt van je deelname aan het project. De werkzaamheden waaraan je kan deelnemen hangt af van de situatie ter plaatse. Er kan niet worden gegarandeerd dat je aan alle genoemde activiteiten kan deelnemen en hoe druk je dagelijks bent. Er wordt dagelijks bepaald wat je werkzaamheden zullen zijn. Je bent bereid verschillende taken op je te nemen, wees flexibel!

 

Taal

In Peru spreek men Spaans. Het is bij de meeste projecten niet noodzakelijk om Spaans te spreken om deel te nemen aan het project. Echter is dit vaak wel noodzakelijk bij een medisch project. Je dient je ook goed te kunnen redden in het Engels. Mocht je de Spaanse taal willen leren spreken dan is het mogelijk om voor je deelname aan je vrijwilligersproject eerst een talencursus Spaans te volgen. Er worden divers cursussen op verschillende niveaus aangeboden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Bij deelname aan een vrijwilligers project kan je gratis deelnemen aan het Tandem Conservation Program. Dit is een interculturele uitwisseling waarbij Engelstalige- en Spaanstalige studenten aan elkaar worden gekoppeld.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Latijns Amerika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Latijns Amerika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

medisch en gezondheidszorg project cusco peru

Medisch- en gezondheidszorg project, Cusco, Peru, ©MN

lijntje lang

Landeninformatie

 

Peru

Peru is een van de oudste beschaving ter wereld. Het is ook een van de mooiste landen ter wereld met een zeer grote biodiversiteit.
Peru is gelegen in het west-centrale deel van Zuid-Amerika en is het 19e grootste land ter wereld. Het deelt de grenzen in het noorden met Ecuador, in het zuiden met Chili en Bolivia en in het oosten met Colombia en Brazilië. De geografie, het klimaat en de culturen van Peru zijn zeer divers. Dit komt o.a. door de natuurlijke variatie in geografie, waaronder de Stille Oceaan, de Andes en de Amazone jungle.
De diverse culturen en beschavingen van Peru waren ooit de meest geavanceerde in de wereld, die uitmonden in het bekende Inca-rijk. Deze oude culturen vind je nu terug in de rijke collecties op het gebied van architectuur, metallurgie, keramiek en textiel.

 

Cusco

Cusco of Cuzco is een stad in het zuidoosten van het Zuid-Amerikaanse land Peru, en de hoofdstad van de gelijknamige regio. Cusco heeft als bijnaam de keizerlijke stad. De stad telde 427000 inwoners in 2015. De naam van de stad is afkomstig van het Quechua-woord dat navel (van de aarde) betekent. Cuzco ligt op een hoogte van ongeveer 3360 meter in de Andes. In 1911 werd niet ver van Cuzco de Inca-stad Machu Picchu ontdekt. Cuzco ontwikkelde zich daardoor tot een belangrijk toeristisch centrum in Peru.
In 1950 werd een groot deel van de stad opnieuw door een aardbeving verwoest.
In 1983 werd het historisch centrum van Cuzco opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Peru
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. Dit is o.a. een pre-departure document met alle relevantie informatie over je project en je verblijf. Bij dit project verblijf je in een gastgezin, waarbij het mogelijk is dat je de kamer deelt met een andere vrijwilliger van dezelfde sekse. Voor vertrek ontvang je meer informatie over je gastgezin.  Vanuit onze partner organisatie in Peru is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar in geval van nood.

Bij aankomst vindt er een introductie plaats. Onderwerpen die besproken worden zijn: je veiligheid, het lokale transport systeem, onderwerpen betreffende je project, mogelijke excursies, etc. Door middel van een wandeltour word je bekend gemaakt met je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Bij de projecten in Peru verblijf je bij een gastgezin, waarbij je een kamer deelt met een vrijwilliger van dezelfde sekse. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de samenstelling van je gastgezin. Verblijf bij een gastgezin bied je de mogelijkheid om te werken aan je Spaanse taalvaardigheden. Klik hier voor een filmpje over het leven bij een gastgezin in Peru.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 maaltijden per dag bij je gastgezin, ontbijt en avondeten, De lunch verzorg je zelf door bij je project een broodje in de buurt te kopen of te lunchen bij een lokaal restaurants. Mocht je speciale dieetwensen hebben geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Cusco International Airport. Hier word je opgewacht door  een vertegenwoordiger van onze lokale project organisatie. Na afloop va je project zal je ook weer naar het vliegveld worden gebracht. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een ticket neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Peru. Wel worden er een aantal inentingen geadviseerd, dit zijn: DTP vaccinatie, Hepatitis A vaccinatie en eventueel een Gele Koorts vaccinatie. Gele Koorts komt met name in het noordwesten, noorden en oosten van Peru voor. De gele koorts vaccinatie wordt meestal geadviseerd voor gebieden ten oosten van de Andes en voor het noordelijke kustgebied. Als je alleen naar Cusco of Machu Picchu reist, heb je waarschijnlijk geen gele koorts vaccinatie nodig. In bepaalde gebieden van Peru komt malaria voor. Neem contact op met je arts of met een organisatie die je kan adviseren welke medicatie voor jou van toepassing is.

 

Geld

De Peruviaanse sol (meervoud: soles) is de nationale munteenheid in Peru. Deze munteenheid werd ingevoerd op 4 januari 1991, onder de officiële naam nuevo sol (nieuwe sol). De actuele wisselkoers vind je hier. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Peru 7 uur vroeger en tijdens onze wintertijd is het in Peru 6 uur vroeger.

 

medisch en gezondheidzorg project cusco peru

Medisch- en gezondheidszorg project, Cusco, Peru, ©MN

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor medisch- of gezondheidszorg project in Cusco, Peru bedragen:

De prijzen zijn vermeld in USD (US dollar). Klik hier voor de actuele koers

2 weken: $ 940 per persoon

3 weken: $ 1130 per persoon

4 weken: $ 1320 per persoon

Voor iedere extra week na vier weken betaal je $ 215.

Bij een medisch project komt er een toeslag bij van USD 75 per week per persoon.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen. Dit bedrag wordt verrekend met het totaal te betalen bedrag.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie bij een gastgezin in een gedeelde kamer
 • Maaltijden, 2 maal per dag (ontbijt en avondeten), 7 dagen per week + thee en koffie
 • Certificaat
 • Gratis WiFi
 • Airport pick-up
 • Oriëntatie programma
 • 24/7 begeleiding van de lokale project organisatie
 • Wekelijkse salsa danslessen en kooklessen
 • Tandem Conversation Program

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Eventuele visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

Vanwege de Coronacrisis is het project gesloten geweest. Maar Peru heeft de grenzen geopend voor vrijwilligers en toeristen. Helaas staat reizen vanuit Nederland en Belgie nog op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog niet bekend. Nu kan je boeken vanaf 01 mei 2021. Mocht dit eerder of later mogelijk zijn dan wordt dat hier vermeld.

Verblijf bij dit project in Cusco, Peru is mogelijk van 2 tot en met 24 weken. In overleg is deelname van een week ook mogelijk met een maximum periode tot een jaar. De meeste vrijwilligers kiezen er voor om tussen de 4 – 6 weken deel te nemen aan een project. Het project start iedere maandag van de maand gedurende het hele jaar. Het project eindigt op vrijdag. Je kan bij je gastgezin terecht vanaf zondagmiddag voorafgaande aan je project. Tot zaterdagochtend na afloop van je project kan je bij je gastgezin blijven. Mocht je extra overnachtingen nodig hebben voorafgaande aan je project of na afloop, neem dan contact met ons op.

 

Belangrijk 

Laat bij boeken weten aan welk onderdeel van het project je wenst mee te werken. Je kan kiezen voor een algemeen gezondheidszorg- of medisch project. Of je kiest voor een specialistatie, bijvoorbeeld tandheelkunde, gehandicaptenzorg, etc. Voor deze specialisaties heb je ervaring en kennis van de Spaanse taal nodig.

 

Medisch- en gezondheidszorg project, Cusco, Peru, ©MN

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over dit medisch- of gezondheidszorg project in Peru ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Peru
 • Bouw project. Klik hier voor het project

 

Neem contact met ons op voor de overige mogelijkheden in Peru. Ook is het mogelijk om hier stage te lopen of een Spaanse talencursus te volgen.

 

Fotogalerij

Mocht je meer foto’s wensen van dit project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Peru (MN).

 

Comments are closed.