Medische stage, Nepal

Project: Medische stage, Kathmandu, Nepal

Deelname mogelijk: 2 – 24 weken

Prijzen staat in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW14/VINMEDIN

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De stage

 

De stage kort samengevat
 • Plaats: Kathmandu, Nepal
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie of gastgezin
 • Type project: medische stage
 • Duur: 2 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerde medische stage voor geneeskunde studenten
 • Update: door het Corona virus zijn de projecten in Nepal gesloten. Wanneer ze precies zullen heropenen is nog niet bekend. Op dit moment is boeken vanaf juni 2021 mogelijk

 

Medische stage, Kathmandu, Nepal

Deze medische stage in Nepal is een ideale stage voor studenten geneeskunde of voor mesnen met een medische of verpleegkundige achtergrond. Studenten die deelnemen aan dit programma zullen worden geplaatst bij lokale ziekenhuizen (dit zijn zowel privé als staatsziekenhuizen) en bij medische klinieken.

Als stagiaire zal je worden begeleid door professionele artsen en verplegend personeel. Zij zullen je observeren en meer leren over de medische praktijk in Nepal. Dit zal een impuls geven aan je medische carrière.

Als medische stagiair(e) word je gekoppeld aan lokale artsen en verpleegkundigen om zo klinische praktijkervaring op te doen. Dit medische programma is bij uitstek geschikt voor geneeskundestudenten.

 

Taken

De taken van een stagiair is afhankelijk van je niveau, je opleiding en ervaring. Studenten die in hun 3e jaar zijn en laatste jaar studenten van een medische of verpleegkundige opeleiding kunnen praktijkervaring opdoen, afhankelijk van het niveau van hun werk ervaring en inzicht.

Je krijgt te maken met:

 • Het hechten van wonden
 • Het geven van vaccinaties,
 • Meten van de bloeddruk, koorts, etc.
 • Assisteren van artsen bij operaties.
 • De dagelijkse procedures van het ziekenhuis nalopen
 • Het uitvoeren van het ziekenhuisrondes met de artsen
 • Het onderhouden van bestanden
 • Routine check-ups van patiënten, zoals het meten van de bloeddruk, controleren koorts, etc.
Vervoer

Als stagiar vertrek je na het ontbijt naar je werklocatie, dat is meestal om 8.30 uur. Je hebt zelf de keuze qua vervoer; je neemt bijvoorbeeld de bus, de metro of een taxi. Alle plaatsen zijn ongeveer 15 – 30 minuten met het openbaar vervoer vanaf de  accommodatie. Je begint meestal rond 10.00 uur met je werk en werkt per dag ongeveer 4-5 uur bij je stage, afhankelijk van de hoeveelheid werk op een bepaalde dag.

 

Waarom kiezen voor deze medische stage in Kathmandu, Nepal?
 • Nepal, het land van de parelwitte Himalaya’s en de heilige Ganges, het land van indrukwekkende forten en eeuwenoude tempels
 • Doe internationale werkervring op
 • Je bezoekt de culture hoogtepunten van Kathmandu
 • Goede accommodatie en begeleiding
Locatie

De accommodatie in Kathmandu bevindt zich in een van de beste wijken van de stad. In de buurt bevinden zich markten en winkels. Ook is het mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Neem contact met ons op om de juiste accommodatie door te spreken.

 

Weer
Nepal, dat ingeklemd ligt tussen Tibet en India, heeft een aantal klimaatzones. In het vlakke zuiden is het klimaat subtropisch. De regentijd, en dat geldt voor heel Nepal, loopt van juni tot oktober. Het middelgebergte, waar veruit de meeste mensen wonen, kent een land- en bergklimaat. In de hogere Himalaya heerst een poolklimaat. De beste tijd om Nepal te bezoeken is van eind oktober tot begin mei. De winterperiode, december tot maart, is de droogste periode en zorgt samen met de zon overdag voor een aangenaam wandelklimaat. De nachten zijn dan wel vrij koud. Meer info: www.weeronline.nl.

 

Eisen

Het project is geschikt voor studenten geneeskunde of verpleegkunde vanaf 18 jaar. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Je dient goed te kunnen communiceren in het Engels. Daarnaast ben je enthousiast, flexibel en ondernemend. Je dient je diploma te overleggen.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Azië kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Azië op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat stages kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat stages hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van stagiares overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Medische stage, Nepal, © VS

lijntje lang

Landeninformatie

 

Nepal

Nepal is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Een groot gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de 10 hoogste bergen in de wereld liggen er 8 in Nepal. Ook de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, is aanwezig. Deze is gelegen aan de grens met China (Tibet).

Nepal is van noord naar zuid verdeeld in de Hoge Himalaya, de Middenheuvels en de Terai, de laagvlakte van Nepal in het zuiden. Door de grote hoogteverschillen kent Nepal veel uiteenlopende klimaatzones, van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India.

Nepal is de geboorteplaats van Boeddha.

Nepal is staatkundig onderverdeeld in 14 zones namelijk: Bagmati, Bheri, Dhawalagiri, Gandaki, Janakpur, Karnali, Koshi, Lumbini, Mahakali, Mechi, Narayani, Rapti, Sagarmatha en Seti. Bron: www.reisgraag.nl.

 

Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van het land en, met bijna een miljoen inwoners, ook de grootste metropool van Nepal. De stad is de kern van de Kathmandu vallei in de Himalaya en heeft twee zustersteden: Patan, 5 kilometer ten zuiden, en Bhaktapur, 13 kilometer ten oosten van de stad. Kathmandu ligt op een hoogte van ongeveer 1400 meter en wordt omgeven door vier grote heuvels: Phulchowki, Chandragiri, Shivapuri en Nagarjun.

Kathmandu is niet alleen de hoofdstad van Nepal, maar ook de belangrijkste stad wat betreft het toerisme in Nepal. Het zorgt voor 3,8% van het bruto binnenlands product en rond de stad ligt veruit de beste infrastructuur. Dat de toeristen de stad graag bezoeken, komt door vele monumenten, tempels en paleizen. Ook pelgrims bezoeken de stad; er zijn namelijk talloze boeddhistische en hindoeïstische pelgrimsplaatsen te vinden.

Bron: www.reisgraag.nl

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Nepal
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. In Kathamndu is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar van de lokale coördinatoren en medewerkers in geval van nood.

 

Accommodatie

Je verblijft in een volledig ingericht huis waar een schoonmaker en een kok aanwezig is. De accommodatie beschikt over alle moderne middelen en er is Wi-Fi. In de huizen is er gefilterd water, een koelkast, een magnetron, airconditioning in de zomer, elektriciteit en stromend water. Je deelt je kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. Je dient zelf je was de verzorgen, dit kan bij een lokale wasserette. Het is verboden om alcohol in de accommodatie te nuttigen. Ook is het op verzoek, mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Klik hier voor een fimpje over de accommodatie.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 of 3 maaltijden per dag zoals vermeld in de omschrijving. Op zondag zijn de maaltijden niet inbegrepen. Mocht je een glutenallergie, lactose intolerantie, etc. hebben, geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Tribhuvan International Airport in Kathmandu. Hier zal je worden opgewacht door een medewerker ter plaatse. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een vlucht, neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Voor Nepal wordt aangeraden: een vaccinatie tegen Hepatitis A en B, Typus en malaria. Neem contact op met je huisarts voor een passend advies.

Geld

De munteenheid is de Nepalese Roepie. De actuele wisselkoers vind je hier. In steden zoals Delhi kun je geld pinnen met een bankpas met het Maestro logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s of dollars mee voor het geval de geldautomaat niet werkt. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Het tijdsverschil met Nepal is in de zomer 3 uur en 45 minuten. In de winter is het in Nepal 4 uur en 45 minuten later dan in Nederland en België.

 

Medische stage, Nepal, ©VS

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor de Medische stage in Kathmandu, Nepal bedragen in USD:

Voor 2 weken: USD 460

Voor 3 weken: USD 620

Voor 4 weken: USD 750

Voor 5 weken: USD 940

Voor 6 weken: USD 1100

Voor 7 weken: USD 1250

Voor 8 weken: USD 1400

Voor iedere week extra betaal je USD 160

Bij de stages in Nepal betaal je een registratie fee van USD 300 per persoon, dit komt bovenop bovenstaand bedrag.  Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van USD 225 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Maaltijden (2 of 3 per dag)
 • Ophalen op het vliegveld
 • Omschreven excursies
 • Het gebruik van WiFi
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service
 • Transfer naar het vliegveld na afloop

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Vanwege de Corona crisis is het project gesloten. De verwachting is dat je vanaf juni 2021 weer kan deelnemen aan het project. Wanneer dit wijzigt zal dat hier worden vermeld.

Verblijf bij deze medische stage is mogelijk gedurende 2 – 24 weken. Het programma start iedere 1e en 3e maandag van de maand (behalve in oktober), ook in 2020. Je dient aan te komen op zondag. Je dient aan te komen tusssen 06.00 en 22.30 uur.

Startdata 2021:

6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober,  31 oktober, 14 november, 5 december en 19 december 2021.

 

taal en orientatie programma Kathmandu, Nepal

Medische stage, Nepal, © VS

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over deze Medische stage ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een stage onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Nepal
 • Engels Onderwijs project, Kathmandu. Klik hier voor het project
Fotogalerij

 

 

 

 

 

 

Mocht je meer foto’s wensen, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Nepal (VS).

 

Comments are closed.