Medische stages, Delhi, India

Project: Medische stages, Delhi, India

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW09/VIMEDS

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De Stage

 

De stage kort samengevat
 • Plaats: Delhi, India
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie in Zuid-Delhi of gastgezin
 • Type stage: medische stage
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Maximaal aantal deelnemers: 30, verdeeld over diverse projecten en stages
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerde stage in Delhi
 • Update: door het Corona virus zijn de projecten in India gesloten. Wanneer ze precies zullen heropenen is nog niet bekend. Op dit moment is boeken vanaf juni 2021 mogelijk

 

Algemene informatie stages, Delhi

Mogelijkheden:

 • Stage in ziekenhuis of kliniek
 • Stage als fysiotherapeut(e)
 • Stage als tandarts

Deze medische stage in India is een ideale stage voor studenten geneeskunde of voor mesnen met een medische of verpleegkundige achtergrond. Studenten die deelnemen aan dit programma zullen worden geplaatst bij lokale ziekenhuizen (dit zijn zowel privé als staatsziekenhuizen) en bij medische klinieken.

Als stagiaire zal je worden begeleid door professionele artsen en verplegend personeel. Zij zullen je observeren en meer leren over de medische praktijk in India. Dit zal een impuls geven aan je medische carrière.

Als medische stagiair(e) word je gekoppeld aan lokale artsen en verpleegkundigen om zo klinische praktijkervaring op te doen. Dit medische programma is bij uitstek geschikt voor geneeskundestudenten.

Naast een medische stage in een kliniek of ziekenhuis is het ook mogelijk om binnen een ziekenhuis of kliniek als physiotherapeut aan de slag te gaan. Ook is het mogelijk om als physiotherapeut te werken met kinderen met een handicap.

Ook is het mogelijk om ervaring op te doen als tandarts voor studenten tandheelkunde. Deze werkzaamheden zullen ook plaatsvinden in lokale klinieken of ziekenhuizen.

 

Niveau 

Zowel de kliniek als het ziekenhuis zijn van een hoog niveau. In de kliniek wordt er gewerkt met moderne medische faciliteiten en goed opgeleid personeel. Het ziekenhuis is één van de beste ziekenhuizen in de stad. Als stagiaire word je gekoppeld aan een lokale arts. Wat je wel en niet mag doen in het ziekenhuis of kliniek, is afhankelijk van je ervaring en de jaren opleiding die je achter de rug hebt.

Als stagiaire heb je een ondersteunde functie en zal je de arts assisteren. Iedere stagiaire dient een CV en een kopie van diploma’s te overleggen. Gevraagd wordt of je je eigen kleding mee zou willen nemen.

Je kan werkzaam zijn op de volgende afdelingen:

 • de bloedbank
 • de apotheek
 • Eerste Hulp
 • Dialyse unit
 • Radiologie
 • Intensive Care
 • Etc.

Je kan voor vertrek 3 of 4 afdelingen opgeven waarna je voorkeur uitgaat.

Taken

De taken van een stagiair is afhankelijk van je niveau, je opleiding en ervaring. Studenten die in hun 3e jaar zijn en laatste jaar studenten van een medische of verpleegkundige opeleiding kunnen praktijkervaring opdoen, afhankelijk van het niveau van hun werk ervaring en inzicht.

Je krijgt te maken met:

 • Het hechten van wonden
 • Het geven van vaccinaties,
 • Meten van de bloeddruk, koorts, etc.
 • Assisteren van artsen bij operaties.
 • De dagelijkse procedures van het ziekenhuis nalopen
 • Het uitvoeren van het ziekenhuisrondes met de artsen
 • Het onderhouden van bestanden
 • Routine check-ups van patiënten, zoals het meten van de bloeddruk, controleren koorts, etc.

 

Vervoer

Als vrijwilliger bij dit project vertrek je na het ontbijt naar het project, dat is meestal om 8.30 uur. Je hebt zelf de keuze qua vervoer; je neemt bijvoorbeeld de bus, de metro of een auto-riksja. Alle plaatsen zijn ongeveer 15 – 30 minuten met het openbaar vervoer vanaf de  accommodatie. Je begint meestal rond 10.00 uur met je werk en werkt per dag ongeveer 4-5 uur bij het project, afhankelijk van de hoeveelheid werk op een bepaalde dag.

 

Lunchen

Lunchen kan je in een nabijgelegen restaurant of café, dat je tijdens je oriëntatie wordt getoond. Na het werk kan je terugkeren naar de accommodatie of even de stad in gaan. Na het avondeten is het vrij om naar een nabijgelegen markt te gaan om te winkelen of voor de televisie te hangen met andere vrijwilligers en van de avond thuis te genieten. De accommodatie heeft ook WiFi, waardoor communicatie met je vrienden en familie thuis makkelijk is. Via Facebook of je blog kunnen ze van je ervaringen op de hoogte blijven! Geniet van een goede nachtrust in je kamer met airconditioning (airconditioning is alleen beschikbaar in de zomer).

 

Delhi

Delhi ligt in het noorden van India. Het is een industriestad, verkeersknooppunt en een cultureel centrum. In Delhi zijn universiteiten, theaters, musea, galerieën en historische bouwwerken uit de Mogoltijd.

Delhi was tot 1931 de hoofdstad van Brits-Indië, waarna het die eer moest afstaan aan New Delhi. Delhi is een van de grootste economieën van India, ondanks dat qua inwonersaantal kleiner is dan Bombay. Dit komt hoofdzakelijk omdat het inkomen per hoofd van de bevolking hier veel hoger is dan in andere steden. Sinds de jaren ’90 is het de belangrijkste plek in India voor directe buitenlandse investeringen. Vele multinationals hebben hun hoofdkantoren in Delhi of aangrenzende steden.

 

Waarom kiezen voor een stage in Delhi, India?
 • India, het land van sprookjesachtige maharadja’s en uitgestrekte woestijnen, het land van de parelwitte Himalaya’s en de heilige Ganges, het land van indrukwekkende forten en eeuwenoude tempels
 • Samenwerking met lokale artsen en verpleegkundige, hierdoor inzicht hoe de gezondheidszorg in India werkt
 • Goede accommodatie en begeleiding
 • Vele mogelijkheden om het land te ontdekken via excursies in het weekend

 

Locatie

De twee accommodaties in Delhi bevinden zich in een veilige buurt in Zuid-Delhi. Een van de beste wijken van de stad. In de buurt bevinden zich de beste markten van de stad. Ook is het mogelijk om bij een gastgezin te verblijven.

 

Weer

Voor het grootste gedeelte van India gelden april tot en met juni als hele hete maanden: 35-40°C. Daarna zakt de temperatuur een paar graden, maar begint de moesson, die aanhoudt tot september. Fikse buien en hoge luchtvochtigheid zorgen dan voor overlast. Na de moesson keert de rust weer en van oktober tot mei is het droog. In het tropische zuiden, aan de Indische Oceaan, is het tot december nat. Het is daar het hele jaar door warm. December tot en met februari zijn voor de rest van het land de koelste maanden, met dagtemperaturen tussen de 20 en 30°C, afhankelijk van hoogte en breedtegraad. Dit is de beste reisperiode. De Himalaya, in het noorden, kan het best worden beklommen in de zomermaanden.

 

Eisen

Het project is geschikt voor stagiaires vanaf 18 jaar. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Je dient goed te kunnen communiceren in het Engels. Tevens dienen een CV en diploma’s te worden overlegd.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Azië kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Azië op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerde stage waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een stagiare maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat stages kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat stages hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van een stagiaire overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Delhi, India

Medische stage, Delhi, India, ©VI

lijntje lang

Landeninformatie

 

India

India is een schiereiland en grenst in het westen en zuiden aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het aan Pakistan, China (Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Malediven.

India is tegenwoordig een land met vrijheid van godsdienst en er bestaat een scheiding tussen kerk en staat.

 

Godsdiensten

De vijf grote wereldgodsdiensten zijn dan ook ruimschoots vertegenwoordigd: hindoeïsme, boeddhisme, islam, christendom en jodendom. Verder kent India nog het sikhisme en het jainisme, twee godsdiensten die alleen in dit land voorkomen. Ook een van de oudste godsdiensten ter wereld is in India te vinden, het mazdeïsme, dit is de godsdienst van de parsi’s. Religie, taal en het kastensysteem vormen een belangrijke basis voor het bepalen van iemands positie in de maatschappij in India.

 

Welvaart

India wordt gerekend tot een van de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. Veel mensen in de overbevolkte steden en op het platteland zijn extreem arm. Er bestaan grote verschillen in welvaart per staat. De staten rond de Ganges en die ten zuiden daarvan zijn de meest arme gebieden van het land. Het noordoosten en het zuiden kennen de meeste welvaart. Meer dan 60% van de bevolking werkt in de agrarische sector. De belangrijkste gewassen zijn graansoorten als rijst en gierst. Ook bonen en pinda’s zijn belangrijk. India heeft meer koeien dan enig ander land ter wereld. Vanwege het Hindoegeloof mogen deze niet gegeten worden en kunnen ze alleen maar gebruikt worden voor hun melk,

Het onderwijssysteem lijkt veel op het westerse model. Het is opgebouwd uit zeven jaar basisonderwijs, drie jaar middenschool, twee jaar hoger onderwijs en drie jaar universiteit. Het basis- en voortgezet onderwijs is openbaar en verplicht. Maar helaas gaan lang niet alle kinderen naar school. Bron: www.reisgraag.nl.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over India
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. In Delhi is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar van de lokale coördinatoren en medewerkers in geval van nood.

 

Accommodatie

Je verblijft in een volledig ingerichte accommodatie waar een schoonmaker en een kok aanwezig is. De accommodatie is ongeveer 15 – 30 minuten vanaf het project. Je kan een metro of een riksja naar het project nemen. De accommodatie beschikt over alle moderne middelen en er is Wi-Fi. Het project beschikt over 2 huizen in het zuiden van Delhi. In de huizen is er gefilterd water, een koelkast, een magnetron, airconditioning in de zomer, elektriciteit en stromend water. Je deelt je kamer met vrijwilligers en stagiares van dezelfde sekse. Je dient zelf je was de verzorgen, dit kan bij een lokale wasserette. Het is verboden om alcohol in de accommodatie te nuttigen. Ook is het op verzoek, mogelijk om bij een gastgezin te verblijven.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 maaltijden per dag in de accommodatie; ontbijt en avondeten. Op zondag zijn de maaltijden niet inbegrepen. Je krijgt typische vegetarische Indiase maaltijden zoals Dal (linzen), rijst, groenten, salade, yoghurt, Roti, curry, etc. Mocht je een glutenallergie, lactose intolerantie, etc. hebben, geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Vrije tijd

De avonden en de weekenden zijn ter vrije besteding. De weekenden kan je gebruiken voor excursies. Onze partner in India biedt diverse excursies aan waaraan je kan deelnemen. Deze excursies kan je voor vertrek al boeken.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Indira Gandhi International Airport in India. Hier zal je worden opgewacht door een medewerker van het project. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een vlucht, neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Voor India wordt aangeraden: een vaccinatie tegen Hepatitis A en B, Typus en malaria. Neem contact op met je huisarts voor een passend advies.

 

Geld

De munteenheid in India is de Indiase rupee (INR) onderverdeeld in 100 paise. De actuele wisselkoers vind je hier. In steden zoals Delhi kun je geld pinnen met een bankpas met het Maestro logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s of dollars mee voor het geval de geldautomaat niet werkt. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Het tijdsverschil met India is in de zomer 3 uur en 30 minuten. In de winter is het in India 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland en België.

 

Medische stage, Delhi, India, ©VI

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor medische stage in Delhi, India bedragen in USD:

2 weken: USD 815 per persoon

3 weken: USD 965 per persoon

4 weken: USD 1115 per persoon

5 weken USD 1225 per persoon

6 weken USD 1415 per persoon

7 weken USD 1565 per persoon

8 weken USD 1675 per persoon

Voor iedere extra week betaal je USD 200

Bij de projecten in India betaal je een registratie fee van USD 200 per persoon, dit komt bovenop bovenstaand bedrag.  Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van USD 225 te voldoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Maaltijden, 2 maal per dag, niet op zondag
 • Ophalen op het vliegveld van Delhi tussen 06.00 – 22.00 uur
 • Het gebruik van WiFi

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar India
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service
 • Transfer naar het vliegveld na afloop van je project

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Vanwege de Corona crisis is het project gesloten. Boeken vanaf juni 2021 is mogelijk. Mocht dit wijzigen dan zal dit hier worden vermeld.

Verblijf bij deze medische stage is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. De stage start iedere 1e en 3e maandag van de maand. Je dient aan te komen op zondag voordat je project op maandag start.

De startdata in 2021 zijn op:

6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 7 november, 21 november, 5 december en 19 december 2021.

 

Medische stage, Delhi, India, ©VI

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over  deze stage ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project of stage onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project of stage boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in India
 • Onderwijs project, Palampur. Klik hier voor het project
 • Kinderopvang project, Palampur. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

vrouwen empowerment project india

 

Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het project/stage, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in India (VI).

 

Comments are closed.