Nepal Special

Project: Nepal Special, Kathmandu, Nepal

Deelname mogelijk: 1 week of 2 weken

Prijs staat in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW13/VINSPEC

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Kathmandu, Nepal
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie of gastgezin
 • Type project: Nepal Special
 • Duur: 1 week of 2 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Maximaal aantal vrijwilligers: 30, verdeeld over diverse projecten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor vrijwilligers die slechts kort de tijd hebben
 • Update: door het Corona virus zijn de projecten in Nepal gesloten. Wanneer ze precies zullen heropenen is nog niet bekend. Op dit moment is boeken vanaf juni 2021 mogelijk

 

Nepal Special, Kathmandu 

Niet iedereen is in de gelegenheid om een aantal weken vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland. Speciaal voor deze mensen is er de Nepal Special. Vrijwilligerswerk gedurende slecht één of twee weken in Kathmandu.

In een tijdsbestek van slechts een week of twee weken kun je een indruk opdoen van Nepal en een kleine bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land. Dit vrijwilligerswerk is zeer geschikt voor studenten, reizigers en backpackers, maar ook voor gezinnen die op zoek zijn naar iets anders en iets unieks.

Het past ook zeer goed in een rondreis door het land, om op een andere manier het land te zien en in contact te komen met de lokale bevolking.

Nepal is een klein land omgeven door de machtige Himalaya. Nepal is ongetwijfeld één van de mooiste landen ter wereld, bekend om haar natuurlijke schoonheid. Nepal is het land waar Boeddha werd geboren. Reizen naar dit land en hier vrijwilligerswerk doen is een verrijkende ervaring voor iedereen.

 

Weekindeling

 

Dag 1:

Welkom in Kathmandu – de hoofdstad stad van Nepal. Je wordt op de luchthaven opgehaald door de coordinator die je naar de accommodatie in Kathmandu brengt. Hier kan je je opfrissen en volgt er een korte oriëntatie sessie over de planning van de reis.
Tijdens het avondeten is er een traditionele dans, het begin van een gedenkwaardige reis in Nepal.

Overnachting in een hotel in Kathmandu.
Maaltijden: diner

Dag 2:

Kathmandu stadstour

De tweede dag begint met een rondleiding door de stad Kathmandu en bezoeken aan de Pashupatinath tempel, Durbar Square en Boeddha.

Durbar Square is een UNESCO World Heritage Site, een moeilijk te missen  locatie in het hart van de hoofdstad Kathmand. De Pashupatinath tempel en Boeddha zijn religieus belangrijke locaties in Kathmandu.

Overnachting in een hotel in Kathmandu.
Maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

Dag 3:
Vandaag start het vrijwilligerswerk. Dit vindt plaats op een   lokale school of community center. Je wordt betrokken bij het  renoveren van het center dat zich richt op kinderen uit achtergestelde gemeenschappen. Je verft het gebouw en maakt muurschilderingen en kunstwerken samen met de kinderen.  Alle materialen worden verstrekt.

Optionele activiteit:

‘S avonds kan je leren een Momo te maken. Momo is een noedel gemaakt van een bloem en gevuld met vlees of groenten. Geïnspireerd door Tibetaanse dumplings, is dit zeer populair Nepalees straat voedsel. In Nepal is het meest voorkomende type momos buff (buffalo) gevolgd door kip momos.

Overnachting in een hotel in Kathmandu.
Maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

Dag 4: tot en met 7

je gaat verder met het werk op de school, het maken van een perfecte kindvriendelijke omgeving. Je kunt letters en cijfers schrijven op de muren, zodat kinderen ze kunnen leren. Ook kan je je creativiteit kwijt. 

Overnachting in hotel in Kathmandu.
Maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

(Op dag 5, er is een optionele Patan tour)
U kunt er voor kiezen om deze prachtige historische stad van Patan te gaan verkennen

Dag 8:
Einde van deze Nepal Special week. Het eindigt vandaag met een ontbijt

 

Verlenging

Mocht je dit te kort vinden dan kan je er ook voor kiezen om de tweeweekse Nepal Special te boeken. De eerste week ziet er tot en met dag 6 het zelfde uit. Op dag 7 tot en met 9 vindt er een weekendtrip naar Pokhara plaats. Je vertrekt hierheen met een luxe bus en er zal een boottocht zijn op Phewa Lake.  Op dag 8 ga je naar Sarangkot. Op dag 9 ga je met de bus terug naar Kathmandu. Op dag 10 tot en met 12 zal je je weer bezig houden met het vrijwilligerswerk. Op dag 13 vindt er een bezoek plaats aan Bhaktapur and Nagarkot. Op dag 13 (zaterdag) eindigt het programma.

 

Vervoer

Als vrijwilliger bij dit project vertrek je na het ontbijt naar het project, dat is meestal om 8.30 uur. Je hebt zelf de keuze qua vervoer; je neemt bijvoorbeeld de bus, de metro of een taxi. Alle plaatsen zijn ongeveer 15 – 30 minuten met het openbaar vervoer vanaf de  accommodatie. SJe begint meestal rond 10.00 uur met je werk en werkt per dag ongeveer 4-5 uur bij het project, afhankelijk van de hoeveelheid werk op een bepaalde dag.

 

Waarom kiezen voor dit Nepal Special programma in Kathmandu, Nepal?
 • Nepal, het land van de parelwitte Himalaya’s en de heilige Ganges, het land van indrukwekkende forten en eeuwenoude tempels
 • Veel zien en doen in een korte tijd
 • Je levert een kleine bijdrage aan de ontwikkeling van een schoolgebouw of community Centre
 • Je bezoekt de culture hoogtepunten van Kathmandu
 • Goede accommodatie en begeleiding
Locatie

Het vrijwilligershuis in Kathmandu bevindt zich in een van de beste wijken van de stad. In de buurt bevinden zich markten en winkels. Ook is het mogelijk om bij een gastgezin te verblijven.

 

Weer
Nepal, dat ingeklemd ligt tussen Tibet en India, heeft een aantal klimaatzones. In het vlakke zuiden is het klimaat subtropisch. De regentijd, en dat geldt voor heel Nepal, loopt van juni tot oktober. Het middelgebergte, waar veruit de meeste mensen wonen, kent een land- en bergklimaat. In de hogere Himalaya heerst een poolklimaat. De beste tijd om Nepal te bezoeken is van eind oktober tot begin mei. De winterperiode, december tot maart, is de droogste periode en zorgt samen met de zon overdag voor een aangenaam wandelklimaat. De nachten zijn dan wel vrij koud. Meer info: www.weeronline.nl.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers/reizigers vanaf 18 jaar. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Je dient goed te kunnen communiceren in het Engels. Daarnaast ben je enthousiast, flexibel en ondernemend.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Azië kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Azië op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Nepal Special, ©VS

lijntje lang

Landeninformatie

 

Nepal

Nepal is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Een groot gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de 10 hoogste bergen in de wereld liggen er 8 in Nepal. Ook de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, is aanwezig. Deze is gelegen aan de grens met China (Tibet).

Nepal is van noord naar zuid verdeeld in de Hoge Himalaya, de Middenheuvels en de Terai, de laagvlakte van Nepal in het zuiden. Door de grote hoogteverschillen kent Nepal veel uiteenlopende klimaatzones, van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India.

Nepal is de geboorteplaats van Boeddha.

Nepal is staatkundig onderverdeeld in 14 zones namelijk: Bagmati, Bheri, Dhawalagiri, Gandaki, Janakpur, Karnali, Koshi, Lumbini, Mahakali, Mechi, Narayani, Rapti, Sagarmatha en Seti. Bron: www.reisgraag.nl.

 

Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van het land en, met bijna een miljoen inwoners, ook de grootste metropool van Nepal. De stad is de kern van de Kathmandu vallei in de Himalaya en heeft twee zustersteden: Patan, 5 kilometer ten zuiden, en Bhaktapur, 13 kilometer ten oosten van de stad. Kathmandu ligt op een hoogte van ongeveer 1400 meter en wordt omgeven door vier grote heuvels: Phulchowki, Chandragiri, Shivapuri en Nagarjun.

Kathmandu is niet alleen de hoofdstad van Nepal, maar ook de belangrijkste stad wat betreft het toerisme in Nepal. Het zorgt voor 3,8% van het bruto binnenlands product en rond de stad ligt veruit de beste infrastructuur. Dat de toeristen de stad graag bezoeken, komt door vele monumenten, tempels en paleizen. Ook pelgrims bezoeken de stad; er zijn namelijk talloze boeddhistische en hindoeïstische pelgrimsplaatsen te vinden.

Bron: www.reisgraag.nl

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Nepal
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. In Kathamndu is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar van de lokale coördinatoren en medewerkers in geval van nood.

 

Accommodatie

Je verblijft in een volledig ingericht vrijwilligershuis waar een schoonmaker en een kok aanwezig is. De accommodatie beschikt over alle moderne middelen en er is WiFi. In de huizen is er gefilterd water, een koelkast, een magnetron, airconditioning in de zomer, elektriciteit en stromend water. Je deelt je kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. Je dient zelf je was de verzorgen, dit kan bij een lokale wasserette. Het is verboden om alcohol in de accommodatie te nuttigen. Ook is het op verzoek, mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Klik hier voor een fimpje over de accommodatie.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 of 3 maaltijden per dag zoals vermeld in de omschrijving. Op zondag zijn de maaltijden niet inbegrepen. Mocht je een glutenallergie, lactose intolerantie, etc. hebben, geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Tribhuvan International Airport in Kathmandu. Hier zal je worden opgewacht door een medewerker van het project. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een vlucht, neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Voor Nepal wordt aangeraden: een vaccinatie tegen Hepatitis A en B, Typus en malaria. Neem contact op met je huisarts voor een passend advies.

Geld

De munteenheid is de Nepalese Roepie. De actuele wisselkoers vind je hier. In steden zoals Delhi kun je geld pinnen met een bankpas met het Maestro logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s of dollars mee voor het geval de geldautomaat niet werkt. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Het tijdsverschil met Nepal is in de zomer 3 uur en 45 minuten. In de winter is het in Nepal 4 uur en 45 minuten later dan in Nederland en België.

 

Nepal Special, ©VS

lijntje lang

 

Prijzen2021

 

De prijzen voor de Nepal Special in Kathmandu, Nepal bedragen in USD:

Voor 1 week: USD 450

Voor 2 weken: USD 550

Bij de projecten in Nepal betaal je een registratie fee van USD 200 per persoon, dit komt bovenop bovenstaand bedrag.  Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van USD 225 te voldoen. Boek je aansluitend een vrijwilligersproject, dan betaal je slechts eenmalig de registratie fee.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het weekprogramma
 • Ophalen op het vliegveld
 • Omschreven excursies
 • Het gebruik van WiFi

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service
 • Transfer naar het vliegveld na afloop

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit Nepal Special programma is mogelijk gedurende 1 week of 2 weken. Het programma start iedere 1e en 3e maandag van de maand (behalve in november).  Je dient aan te komen op zondag. Je dient aan te komen tusssen 06.00 en 22.30 uur.

Startdata 2021

6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober,14 november, 5 december en 19 december 2021.

 

taal en orientatie programma Kathmandu, Nepal

Nepal Special, ©VS

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over deze Nepal Special ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Nepal
 • Engels Onderwijs project, Kathmandu. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

 

 

 

 

 

Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Nepal (VS).

 

Comments are closed.