Taal & Oriëntatie week, India

Project: Taal en oriëntatie week, Delhi, India

Deelname mogelijk: 1 week

Prijs staat in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW08/VIOR

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Delhi, India
 • Accommodatie: vrijwilligers accommodatie in Zuid-Delhi of gastgezin
 • Type project: taal & oriëntatie week
 • Duur: 1 week
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Maximaal aantal vrijwilligers: 30, verdeeld over diverse projecten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: week om de taal en Delhi te verkennen
 • Update: door het Corona virus zijn de projecten in India gesloten. Wanneer ze precies zullen heropenen is nog niet bekend. Op dit moment is boeken vanaf juni 2021 mogelijk

 

Taal & oriëntatie week, Delhi

 

Deze week bevat een oriëntatie programma om de Indiaase cultuur en taal beter te leren kennen. Je leert een stukje van de taal en je kan genieten van al het moois wat Delhi te bieden heeft!

Hoewel Hindi leren niet echt nodig is,  is het altijd handig als je een paar woorden spreekt om makkelijker in contact te komen met de lokale bevolking. Dit programma is speciaal ontworpen, waarbij is gekeken naar de aspecten die je echt gezien moet hebben.

Het volgen van een taal & orientatie week is zeker niet verplicht. Ook zonder deelname aan deze week kan je starten bij één van de projecten in India.

 

Weekindeling

 

Zondag:

Aankomst op Indira Gandhi International Airport, New Delhi. Je zal worden opgehaald  op de luchthaven en naar het vrijwilligers huis worden gebracht. Als je wilt, kan je een wandeling maken in de buurt. Gehuisvest in een chique, veilige en vriendelijke plaats in Zuid-Delhi, bent je hier veilig en gezond.

Dag 1:

De coördinator zal je bijpraten over het programma, alsmede over Delhi in het algemeen. Ook krijg je informatie over deze week, de route en de details van het vrijwilligerswerk programma wat je gaat volgen na deze week.

‘S avonds zal er een welkomstdiner zijn met de coördinatoren en andere vrijwilligers.

Dag 2:

Vandaag is er een tour langs een aantal van  New Delhi’s meest bekende historische en cultureel erfgoed plaatsen. Je bezoekt het graf van Qutab Munar en Humanyun. Daarnaast bezoek je ook de India Gate en de Lotus Tempel, een Bahá ‘ í plaats van verering. In de middag, is er een lunch in een restaurant met authentiek Indiaas eten.
Dag 3:

Zal is er een interactieve sessie met de lokale coördinator. Deelnemers kunnen vragen wat ze willen weten over India en de cultuur, het erfgoed, religieuze praktijken, toeristische bestemmingen, enzovoort enzovoort. De Hindi  taalklas zal beginnen in de namiddag en je zult de basis woorden en zinnen die nuttig vzijn voor je verblijf in India leren.  ‘S avonds kan je de lokale markten en verschillende toeristische plekken in de stad verkennen.

Dag 4:

De Hindi taalklas is er er ook op dag 4 ochtend. Het maakt je vertrouwd met meer woorden en zinnen. Later op de dag wordt er een Bollywood film vertoond om de taal beter te leren begrijpen.
Dag 5:
Vandaag is het Tempel dag. Er is een bezoek aan de Akshardham tempel en de Birla tempel.
Één van de mooist gebouwde tempels in Delhi is de Akshardham tempel. Ook de Birla tempel, groot 7,5 hectare, versierd met vele heiligdommen, fonteinen en een grote tuin is een prachtig beeldhouwwerk.
De lunch gebruik je in een goed restaurant waar je van de authentieke smaken van het Indiaas eten genieten kunt.
Dag 6:
Op deze dag reis je naar Agra, de stad waar je één van de zeven wonderen ter wereld, de Taj Mahal, bevindt, de belichaming van de liefde gebouwd door keizer Sjah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz.

 

Vervoer

Als vrijwilliger bij dit project vertrek je na het ontbijt naar het project, dat is meestal om 8.30 uur. Je hebt zelf de keuze qua vervoer; je neemt bijvoorbeeld de bus, de metro of een auto-riksja. Alle plaatsen zijn ongeveer 15 – 30 minuten met het openbaar vervoer vanaf de  accommodatie. Sommige Vrouwen Empowerment projecten zijn op loopafstand van de accommodatie. Je begint meestal rond 10.00 uur met je werk en werkt per dag ongeveer 4-5 uur bij het project, afhankelijk van de hoeveelheid werk op een bepaalde dag.

 

Delhi

Delhi ligt in het noorden van India. Het is een industriestad, verkeersknooppunt en een cultureel centrum. In Delhi zijn universiteiten, theaters, musea, galerieën en historische bouwwerken uit de Mogoltijd.

Delhi was tot 1931 de hoofdstad van Brits-Indië, waarna het die eer moest afstaan aan New Delhi. Delhi is een van de grootste economieën van India, ondanks dat qua inwonersaantal kleiner is dan Bombay. Dit komt hoofdzakelijk omdat het inkomen per hoofd van de bevolking hier veel hoger is dan in andere steden. Sinds de jaren ’90 is het de belangrijkste plek in India voor directe buitenlandse investeringen. Vele multinationals hebben hun hoofdkantoren in Delhi of aangrenzende steden.

 

Waarom kiezen voor taal en oriëntatie programma in Delhi, India?
 • India, het land van sprookjesachtige maharadja’s en uitgestrekte woestijnen, het land van de parelwitte Himalaya’s en de heilige Ganges, het land van indrukwekkende forten en eeuwenoude tempels
 • Tijd om te acclimatiseren voor de start van je vrijwilligersproject
 • Kennis van de taal
 • Samenwerken aan een project met internationale vrijwilligers
 • Je bezoekt de Taj Mahal in Agra
 • Bezoek aan de tempels en overige bezienswaardigheden in Delhi
 • Goede accommodatie en begeleiding
 • Vele mogelijkheden om het land te ontdekken via excursies in het weekend

 

Locatie

De twee vrijwilligershuizen in Delhi bevinden zich in een veilige buurt in Zuid-Delhi. Een van de beste wijken van de stad. In de buurt bevinden zich de beste markten van de stad. Ook is het mogelijk om bij een gastgezin te verblijven.

 

Weer

Voor het grootste gedeelte van India gelden april tot en met juni als hele hete maanden: 35-40°C. Daarna zakt de temperatuur een paar graden, maar begint de moesson, die aanhoudt tot september. Fikse buien en hoge luchtvochtigheid zorgen dan voor overlast. Na de moesson keert de rust weer en van oktober tot mei is het droog. In het tropische zuiden, aan de Indische Oceaan, is het tot december nat. Het is daar het hele jaar door warm. December tot en met februari zijn voor de rest van het land de koelste maanden, met dagtemperaturen tussen de 20 en 30°C, afhankelijk van hoogte en breedtegraad. Dit is de beste reisperiode. De Himalaya, in het noorden, kan het best worden beklommen in de zomermaanden.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Het project is geschikt voor vrijwilligers met een achtergrond in de gezondheidszorg of gehandicaptenzorg. Je dient goed te kunnen communiceren in het Engels.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Azië kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Azië op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Oriëntatie week, Delhi, India, ©VI

lijntje lang

Landeninformatie

 

India

India is een schiereiland en grenst in het westen en zuiden aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het aan Pakistan, China (Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Malediven.

India is tegenwoordig een land met vrijheid van godsdienst en er bestaat een scheiding tussen kerk en staat.

 

Godsdiensten

De vijf grote wereldgodsdiensten zijn dan ook ruimschoots vertegenwoordigd: hindoeïsme, boeddhisme, islam, christendom en jodendom. Verder kent India nog het sikhisme en het jainisme, twee godsdiensten die alleen in dit land voorkomen. Ook een van de oudste godsdiensten ter wereld is in India te vinden, het mazdeïsme, dit is de godsdienst van de parsi’s. Religie, taal en het kastensysteem vormen een belangrijke basis voor het bepalen van iemands positie in de maatschappij in India.

 

Welvaart

India wordt gerekend tot een van de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. Veel mensen in de overbevolkte steden en op het platteland zijn extreem arm. Er bestaan grote verschillen in welvaart per staat. De staten rond de Ganges en die ten zuiden daarvan zijn de meest arme gebieden van het land. Het noordoosten en het zuiden kennen de meeste welvaart. Meer dan 60% van de bevolking werkt in de agrarische sector. De belangrijkste gewassen zijn graansoorten als rijst en gierst. Ook bonen en pinda’s zijn belangrijk. India heeft meer koeien dan enig ander land ter wereld. Vanwege het Hindoegeloof mogen deze niet gegeten worden en kunnen ze alleen maar gebruikt worden voor hun melk,

Het onderwijssysteem lijkt veel op het westerse model. Het is opgebouwd uit zeven jaar basisonderwijs, drie jaar middenschool, twee jaar hoger onderwijs en drie jaar universiteit. Het basis- en voortgezet onderwijs is openbaar en verplicht. Maar helaas gaan lang niet alle kinderen naar school. Bron: www.reisgraag.nl.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over India
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. In Delhi is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar van de lokale coördinatoren en medewerkers in geval van nood.

 

Accommodatie

Je verblijft in een volledig ingericht vrijwilligershuis waar een schoonmaker en een kok aanwezig is. De accommodatie is ongeveer 15 – 30 minuten vanaf het project. Je kan een metro of een riksja naar het project nemen. De accommodatie beschikt over alle moderne middelen en er is Wi-Fi. Het project beschikt over 2 huizen in het zuiden van Delhi. In de huizen is er gefilterd water, een koelkast, een magnetron, airconditioning in de zomer, elektriciteit en stromend water. Je deelt je kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. Je dient zelf je was de verzorgen, dit kan bij een lokale wasserette. Het is verboden om alcohol in de accommodatie te nuttigen. Ook is het op verzoek, mogelijk om bij een gastgezin te verblijven.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 maaltijden per dag in het vrijwilligershuis; ontbijt en avondeten. Op zondag zijn de maaltijden niet inbegrepen. Je krijgt typische vegetarische Indiase maaltijden zoals Dal (linzen), rijst, groenten, salade, yoghurt, Roti, curry, etc. Mocht je een glutenallergie, lactose intolerantie, etc. hebben, geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Vrije tijd

De avonden en de weekenden zijn ter vrije besteding. De weekenden kan je gebruiken voor excursies. Onze partner in India biedt diverse excursies aan waaraan je kan deelnemen. Deze excursies kan je voor vertrek al boeken.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Indira Gandhi International Airport in India. Hier zal je worden opgewacht door een medewerker van het project. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een vlucht, neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Voor India wordt aangeraden: een vaccinatie tegen Hepatitis A en B, Typus en malaria. Neem contact op met je huisarts voor een passend advies.

 

Geld

De munteenheid in India is de Indiase rupee (INR) onderverdeeld in 100 paise. De actuele wisselkoers vind je hier. In steden zoals Delhi kun je geld pinnen met een bankpas met het Maestro logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s of dollars mee voor het geval de geldautomaat niet werkt. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Het tijdsverschil met India is in de zomer 3 uur en 30 minuten. In de winter is het in India 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland en België.

 

staatkinderen project India

Oriëntatie week, Delhi, India, ©VI

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor het taal & orientatie programma in Delhi, India bedragen in USD:

USD475 per persoon voor 1 week. Boek je aansluitend een vrijwilligersproject dan betaal je voor het project bovenop het bedrag een registratie fee van USD 250 per persoon.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Taal klassen
 • Maaltijden zoals omschreven in het weekprogramma
 • Ophalen op het vliegveld van Delhi tussen 06.00 – 22.00 uur
 • Het gebruik van Wi-Fi

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket naar India
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service
 • Transfer naar het vliegveld na afloop van je project

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit taal en oriëntatie programma is mogelijk gedurende 1 week. Het programma start iedere 1e en 3e maandag van de maand. Je dient aan te komen op zondag voordat je project op maandag start.

Door de Corona crisis zijn de projecten in India gesloten. Verwacht wordt dat ze vanaf juni 2021 weer van start kunnen gaan. Mocht dit eerder of later zijn dan wordt dat hier vermeld.

De startdata in 2021 zijn op:

6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 7 november, 21 november, 5 december en 19 december 2021.

 

vrouwen empowerment project india

Oriëntatie week, Delhi, India, ©VI

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over dit taal en oriëntatie programma ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in India
 • Onderwijs project, Palampur. Klik hier voor het project
 • Kinderopvang project, Palampur. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

vrouwen empowerment project india

 

Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in India (VI).

 

Comments are closed.