Taal & Oriëntatie week, Nepal

Project: Taal en oriëntatie week, Kathmandu, Nepal

Deelname mogelijk: 1 week

Prijs staat in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW12/VIORN

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Kathmandu, Nepal
 • Accommodatie: vrijwilligers accommodatie of gastgezin
 • Type project: taal & oriëntatie week
 • Duur: 1 week
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Maximaal aantal vrijwilligers: 30, verdeeld over diverse projecten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: week om Kathmandu te verkennen en een beetje van de taal te leren, wordt geboekt voor aanvang van een vrijwilligersproject
 • Update: door het Corona virus zijn de projecten in Nepal gesloten. Wanneer ze precies zullen heropenen is nog niet bekend. Op dit moment is boeken vanaf juni 2021 mogelijk

 

Taal & oriëntatie week, Kathmandu 

 

Deze week bevat een oriëntatie programma om de Nepalese cultuur en taal beter te leren kennen. Je leert een stukje van de taal en je kan genieten van al het moois wat Kathmandu te bieden heeft!

De orriëntatie week is erop gericht dat vrijwilligers zo veel mogelijk leren over de cultuur en geschiedenis van Nepal voordat ze met hun vrijwilligersproject beginnen.

De taal leren is niet echt nodig,  maar het is altijd handig als je een paar woorden spreekt om makkelijker in contact te komen met de lokale bevolking. Dit programma is speciaal ontworpen, waarbij is gekeken naar de aspecten die je echt gezien moet hebben.

Het volgen van een taal & orientatie week is zeker niet verplicht. Ook zonder deelname aan deze week kan je starten bij één van de projecten in Nepal. Wel is het een aanrader omdat je op deze manier op een rustige manier kan acclimatiseren en je beter voorbereid aan je vrijwilligerswerk begint.

 

Weekindeling

 

Dag 1:

Aankomst in Nepal. Hierna volgt een introductie over je  programma in Kathmandu, veiligheidskwesties, de cultuur en de geschiedenis van Nepal. Ook is er informatie over je week programma en details over het vrijwilligerswerk project Nepal.

Dag 2:

Je leer vandaag gedurende twee uur neer over de geschiedenis, de cultuur en tradities in Nepal.Hierna begint je met het leren van elementaire letters en woorden van verwelkoming, groet, korte uitdrukkingen, evenals informatie over belangrijke en handige woorden die je op het werk kunnen helpen. In de avond kan Kathamdu worden verkend. Je coördinator zal je begeleiden om zo de beste plaatsen te bezoeken.
Dag 3:

Vandaag is er gedurende drie uur taalles. In de middag zal er een lokale markt worden bezocht. 

Dag 4:

Ontdek Kathmandu – Ga mee op een rondleiding naar Kathmandu’s meest bezochte toeristische plekken. Dit is een dagtocht met een lunch in een restaurant. Je bezoekt:

 • Swayambhunath (Monkey Temple): dit is een World Heritage Site, een van’s werelds meest glorieuze boeddhistische plekken in Nepal. Op de 3km ten westen van Kathmandu, is deze plek gelegen op een heuveltje, ongeveer 77 km boven de vallei. Op de vier zijden van de torenspitsen zijn de “all-seeing eyes” van Lord Gautam Buddha, de stichter van het boeddhisme, geschilderd 
 • Bouddhnath Stupa, dit ligt ongeveer 6 km ten oosten van Kathmandu, dit kolossale en oude bouwwerk behoort tot de grootste in de wereld en is de grootste in de vallei.Ook een  World Heritage Site. Bouddhnath wordt verondersteld te zijn gebouwd met behulp van dauw mengen met mortel Het bouwwerk (de stoepa)  heeft weefgetouwen van 36 meter hoog
Dag 5:
Nepalees les gedurende 3 uur, die betrekking hebben op meer woorden en woordenschat om je te helpen in het dagelijks gebruik. In de avond kan er worden gewinkeld en de lokale markten worden verkend, samen met de coördinator.
Dag 6:
Ontdek Kathmandu (vervolg), bezoek historische gebouwen in Kathmandu en prachtige bezienswaardigheden met een  lunch in een traditionele Nepalees restaurant.
Je bezoekt vandaag:
 • De tempel van Lord Shiva: Pashupatinath is een rijkelijk versierd pagode met twee trapsgewijs geschakelde gouden daken en zilveren deuren.
 • Patan Durbar Square: dit is een betoverende rij van Paleis gebouwen, artistieke binnenplaatsen en sierlijke pagode tempels. Wederom een World Heritage site. Dit voormalige Koninklijke Paleis complex is het centrum van de Patan religie en  huisvest een museum met. Een opmerkelijk monument hier is een 17e-eeuwse tempel gewijd aan de hindoe god Krishna, geheel opgetrokken in steen.
 • Bhaktapur Durbar Square: Zodra u de grote poort u vinden de unieke kunst en architectuur en de speciale lay-out hier. De 15e eeuwse paleis van 55 windows, gelegen aan de linkerkant zoals je via de stadspoort binnenkomen, inspireert bewondering. De nationale art gallery is ook gehuisvest in. De ingang van het paleis, de Golden Gate, is een meesterwerk. Dit is het plein vol met verschillende ontworpen tempels
Vervoer

Als vrijwilliger bij dit project vertrek je na het ontbijt naar het project, dat is meestal om 8.30 uur. Je hebt zelf de keuze qua vervoer; je neemt bijvoorbeeld de bus, de metro of een taxi. Alle plaatsen zijn ongeveer 15 – 30 minuten met het openbaar vervoer vanaf de  accommodatie. SJe begint meestal rond 10.00 uur met je werk en werkt per dag ongeveer 4-5 uur bij het project, afhankelijk van de hoeveelheid werk op een bepaalde dag.

 

Waarom kiezen voor taal en oriëntatie programma in Kathmandu, Nepal?
 • Nepal, het land van de parelwitte Himalaya’s en de heilige Ganges, het land van indrukwekkende forten en eeuwenoude tempels
 • Tijd om te acclimatiseren voor de start van je vrijwilligersproject
 • Kennis van de Nepalese taal
 • Je bezoekt de culture hoogtepunten van Kathmandu
 • Goede accommodatie en begeleiding
 • Vele mogelijkheden om het land te ontdekken via excursies in het weekend
Locatie

Het vrijwilligershuis in Kathmandu bevindt zich in een van de beste wijken van de stad. In de buurt bevinden zich markten en winkels. Ook is het mogelijk om bij een gastgezin te verblijven.

 

Weer
Nepal, dat ingeklemd ligt tussen Tibet en India, heeft een aantal klimaatzones. In het vlakke zuiden is het klimaat subtropisch. De regentijd, en dat geldt voor heel Nepal, loopt van juni tot oktober. Het middelgebergte, waar veruit de meeste mensen wonen, kent een land- en bergklimaat. In de hogere Himalaya heerst een poolklimaat. De beste tijd om Nepal te bezoeken is van eind oktober tot begin mei. De winterperiode, december tot maart, is de droogste periode en zorgt samen met de zon overdag voor een aangenaam wandelklimaat. De nachten zijn dan wel vrij koud. Meer info: www.weeronline.nl.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Voor ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Je dient goed te kunnen communiceren in het Engels. Daarnaast ben je enthousiast, flexibel en ondernemend.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Azië kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Azië op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

 

Oriëntatie week, Nepal, ©VS

lijntje lang

Landeninformatie

 

Nepal

Nepal is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Een groot gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de 10 hoogste bergen in de wereld liggen er 8 in Nepal. Ook de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, is aanwezig. Deze is gelegen aan de grens met China (Tibet).

Nepal is van noord naar zuid verdeeld in de Hoge Himalaya, de Middenheuvels en de Terai, de laagvlakte van Nepal in het zuiden. Door de grote hoogteverschillen kent Nepal veel uiteenlopende klimaatzones, van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India.

Nepal is de geboorteplaats van Boeddha.

Nepal is staatkundig onderverdeeld in 14 zones namelijk: Bagmati, Bheri, Dhawalagiri, Gandaki, Janakpur, Karnali, Koshi, Lumbini, Mahakali, Mechi, Narayani, Rapti, Sagarmatha en Seti. Bron: www.reisgraag.nl.

 

Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van het land en, met bijna een miljoen inwoners, ook de grootste metropool van Nepal. De stad is de kern van de Kathmandu vallei in de Himalaya en heeft twee zustersteden: Patan, 5 kilometer ten zuiden, en Bhaktapur, 13 kilometer ten oosten van de stad. Kathmandu ligt op een hoogte van ongeveer 1400 meter en wordt omgeven door vier grote heuvels: Phulchowki, Chandragiri, Shivapuri en Nagarjun.

Kathmandu is niet alleen de hoofdstad van Nepal, maar ook de belangrijkste stad wat betreft het toerisme in Nepal. Het zorgt voor 3,8% van het bruto binnenlands product en rond de stad ligt veruit de beste infrastructuur. Dat de toeristen de stad graag bezoeken, komt door vele monumenten, tempels en paleizen. Ook pelgrims bezoeken de stad; er zijn namelijk talloze boeddhistische en hindoeïstische pelgrimsplaatsen te vinden.

Bron: www.reisgraag.nl

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Nepal
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. In Kathamndu is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar van de lokale coördinatoren en medewerkers in geval van nood.

 

Accommodatie

Je verblijft in een volledig ingericht vrijwilligershuis waar een schoonmaker en een kok aanwezig is. De accommodatie beschikt over alle moderne middelen en er is Wi-Fi. In de huizen is er gefilterd water, een koelkast, een magnetron, airconditioning in de zomer, elektriciteit en stromend water. Je deelt je kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. Je dient zelf je was de verzorgen, dit kan bij een lokale wasserette. Het is verboden om alcohol in de accommodatie te nuttigen. Ook is het op verzoek, mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Klik hier voor een fimpje over de accommodatie.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 of 3 maaltijden per dag in het vrijwilligershuis; ontbijt en avondeten. Op zondag zijn de maaltijden niet inbegrepen. Mocht je een glutenallergie, lactose intolerantie, etc. hebben, geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Vrije tijd

De avonden en de weekenden zijn ter vrije besteding. De weekenden kan je gebruiken voor excursies. Onze partner in Nepal biedt diverse excursies aan waaraan je kan deelnemen. Deze excursies kan je voor vertrek al boeken.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Tribhuvan International Airport in Kathmandu. Hier zal je worden opgewacht door een medewerker van het project. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een vlucht, neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Voor Nepal wordt aangeraden: een vaccinatie tegen Hepatitis A en B, Typus en malaria. Neem contact op met je huisarts voor een passend advies.

Geld

De munteenheid is de Nepalese Roepie. De actuele wisselkoers vind je hier. In steden zoals Delhi kun je geld pinnen met een bankpas met het Maestro logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s of dollars mee voor het geval de geldautomaat niet werkt. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Het tijdsverschil met Nepal is in de zomer 3 uur en 45 minuten. In de winter is het in India 4 uur en 45 minuten later dan in Nederland en België.

 

Oriëntatie week, Nepal, ©VS

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor het taal & orientatie programma in Kathmandu, Nepal bedragen in USD:

USD 460 voor het programma van een week.

Bij de projecten in Nepal betaal je een registratie fee van USD 200 per persoon, dit komt bovenop bovenstaand bedrag.  Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van USD 225 te voldoen. Boek je aansluitend een vrijwilligersproject, dan betaal je slechts eenmalig de registratie fee.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Taal klassen
 • Maaltijden zoals omschreven in het weekprogramma
 • Ophalen op het vliegveld van Delhi tussen 06.00 – 22.00 uur
 • Het gebruik van WiFi

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service
 • Transfer naar het vliegveld na afloop van je project

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit taal en oriëntatie programma is mogelijk gedurende 1 week. Het programma start iedere 1e en 3e maandag van de maand (behalve in oktober). Je dient aan te komen op zondag.

De startdata in 2021 zijn op:

6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 14 november, 5 december en 19 december 2021.

 

taal en orientatie programma Kathmandu, Nepal

Oriëntatie week, Nepal, ©VS

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over dit taal en oriëntatie programma ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Nepal
 • Engels Onderwijs project, Kathmandu. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

 

 

Mocht je meer foto’s wensen van de accommodatie of van het project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in India (VS).

 

Comments are closed.