Taalcursus Spaans in Peru

Project: Taalcursus Spaans, Cusco, Peru

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 24 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUWW21/MNPSPAN

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De cursus

 

De taalcursus Spaans kort samengevat
 • Plaats: Cusco, Peru
 • Accommodatie: gedeelde- of privé kamer bij een accommodatie naar keuze
 • Duur: 2 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels en Spaans
 • Kenmerk: Spaanse taalcursus op verschillende niveaus
 • Update: Peru heeft de grenzen voor toeristen en vrijwilligers geopend op 3 november 2020. Helaas staat reizen naar Peru op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog niet bekend. Boeken voor 2012 is mogelijk!

 

Informatie Cusco, Peru

Cusco, Peru is het reizigers Mekka van Latijns Amerika. De stad is speciaal; het is een levendige, historische en mooie stad. Je zou denken dat je naar Cusco komt voor de cultuur en de geschiedenis, maar hier vind je een Spaanse cursus en heel veel meer. Hier leer je Spaans in het land van de lama’s, bezoek je de Machu Picchu en de Sacred Valley. Ook kan je wandelen door de Amazone jungle en je vergapen aan alles wat het verbazingwekkende Peru te bieden heeft. In Cusco loop je door de historische straten van een culturele stad ooit geregeerd door het Inca rijk en nu een populaire bestemming voor elke wereldreiziger.

 

Spaans in Peru

Het Peruaanse Spaans heeft drie verschillende accenten; het Andes, kust en Amazone accent . Het Andes dialect is het meest vergelijkbaar met het standaard dialect van Ecuador en Bolivia. En het dialect dat je het meest zal horen in Cusco. Nieuw Spaanssprekende zijn het er vaak over eens dat het vrij makkelijk te begrijpen en te leren is. In tegenstelling tot de Midden-Amerikaanse Spaans.
Peru erkent twee officiële talen: Spaans en Quechua (een inheemse taal).
Peruanen zijn vaak traditionele en hechten grote waarde aan familie en relaties. Ze houden ook van feest! Dit maakt Peru de perfecte keuze als je op zoek bent naar een culturele onderdompeling terwijl je Spaans in het buitenland leert.

 

 

De school

Het Instituut Maximo Nivel in Cusco, Peru ligt aan de belangrijkste winkelstraat van de Avenida El Sol. Het ligt direct tegenover de Q’oricancha, de heiligste tempel van het Inca rijk en slechts 3 blokken van de Plaza de Armas. Het Instituut heeft 22 klaslokalen, een snackbar en een computer ruimte. Je kan hier terecht, 7 dagen per week, met inbegrip van feestdagen. De gemeenschappelijke ruimtes zijn zeer geschikt voor een ontmoeting met vrienden en het maken van nieuwe.

Spaans leer je van een professionele en gecertificeerde leerkracht, die je bij je Spaanse studie begeleidt. Het programma volgt een gestructureerde aanpak. De methodiek dwingt je te denken en te praten in het Spaans. Frequente oefening dwingt je om Spaans te spreken; het Spaans dat je in de dagelijkse interacties met je leerkracht, klasgenoten en lokale Peruanen leert.

 

Mogelijkheden bij de taalcursus Spaans
 • Les in een kas bestaande uit  2 – 8 personen, de groepenslessen. Je kan 1, 2, 3 of 4 uur les per dag krijgen
 • Het volgen van privélessen op maat gemaakt en verzorgd door gecertificeerde, lokale Spaanse leerkrachten. Je kan 1, 2, 3 of 4 uur les per dag krijgen
 • Een combinatie van privé les en les in een groep
 • Het volgen van een cursus medisch- of business Spaans
 • Volgen van een basis cursus Spaans (A1) tot een cursus voor gevorderden (C1 en C2)
 • Ook het volgen van gespecialiseerde cursussen is mogelijk, zoals Latin America Literature, History of Latin American Civilization, Advanced Spanish Grammer of Advanced Spanish Conversation
 • Deelname aan het Tandem Conversation Program (gratis)

 

Buiten het klaslokaal

Met meer dan 1.600 lokale studenten die ingeschreven staan bij een Engelse taalcursus heb je voldoende kansen om gelijkgestemde locals te ontmoeten. Bij het Tandem Gesprek Programma oefen je met een lokale student, zodat jij je Spaans kan oefenen en zij hun Engels in praktijk kunnen brengen. Vervolgens leer je ook nieuwe vrienden kennen tijden de wekelijkse salsa lessen en kooklessen.

 

Combineren taalcursus Spaans met vrijwilligerswerk of een stage

Het is natuurlijk mogelijk om je Spaanse cursus te combineren met vrijwilligerswerk of en een stage. De meeste deelnemers volgen eerst de Spaanse cursus gedurende een aantal weken en plannen daarna een vrijwilligers werk waarbij de geleerde taal dan meteen in de praktijk kan worden toegepast. Er zijn verschillende soorten vrijwilligerswerk in Cusco. Zoals een medisch project, een Jungle natuurbehoud project, een dierenopvang project, een bouwproject en een community project. Ook zijn er diverse stage mogelijkheden op het gebied van onderwijs, toerisme, Human Rights, gezondheidszorg, speciaal onderwijs en Micro Business. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Er geldt een speciale prijs voor de combinatie Spaanse cursus en vrijwilligerswerk. We informeren je graag.

 

Excursies

Gedurende het hele jaar worden in Cusco en de omliggende stadjes verschillende Katholieke en Inca evenementen georganiseerd. In Cusco kan je natuurlijk divers historische plaatsen bezoeken zoals Sacred Valley, Lake Titicaca en natuurlijk Machu Picchu. De lokale coördinator kan je helpen met het boeken van excursies gedurende het weekend.

 

Weer

Peru is een land gelegen in het westen van het continent Zuid-Amerika. Het westen en zuidwesten bestaat vooral uit berggebied (Andesgebergte) met een relatief smalle strook laag kustgebied ten westen van de bergen, het oosten en noorden bestaat uit laagvlaktes dat door het Andes gebergte van de Grote Oceaan ontsloten wordt. Dankzij de wisselwerking tussen de Grote Oceaan en het Andes gebergte ontstaat er langs de kuststrook van Peru een apart systeem waarbij de hoeveelheid neerslag gereduceerd blijft tot tientallen tot zo’n tweehonderd millimeter op jaarbasis, maar ook het totaal aantal uren zonneschijn vrij beperkt is door optrekkende mist en wolken vanaf de zee. Dit geldt vooral voor het noordwesten van Peru, meer zuidwaarts heb je hier veel minder last van.

Echt direct langs de kust is er sprake van vaak zeer hardnekkige mist, die Garua genoemd wordt. Dit type mist is kenmerkend voor de laaggelegen gebieden ten westen van de Andes en wordt veroorzaakt door het relatief koele zeewater dat de mist het land op blaast. In de koele periode (mei tot en met oktober) zorgt dit verschijnsel in de lager gelegen gebieden van de bergen voor een bijna permanente laag van mist.

 

Eisen

De taalcursus Spaans is geschikt voor studenten vanaf 17 jaar. Mocht je bij deelname 17 jaar zijn, dan dienen je ouders een formulier te tekenen waarin ze je toestemming geven voor je deelname.

 

taalcursus Spaans, Peru

Taalcursus Spaans, Cusco, Peru, ©MN

lijntje lang

Landeninformatie

 

Peru

Peru is een van de oudste beschaving ter wereld. Het is ook een van de mooiste landen ter wereld met een zeer grote biodiversiteit.
Peru is gelegen in het west-centrale deel van Zuid-Amerika en is het 19e grootste land ter wereld. Het deelt de grenzen in het noorden met Ecuador, in het zuiden met Chili en Bolivia en in het oosten met Colombia en Brazilië. De geografie, het klimaat en de culturen van Peru zijn zeer divers. Dit komt o.a. door de natuurlijke variatie in geografie, waaronder de Stille Oceaan, de Andes en de Amazone jungle.
De diverse culturen en beschavingen van Peru waren ooit de meest geavanceerde in de wereld, die uitmonden in het bekende Inca-rijk. Deze oude culturen vind je nu terug in de rijke collecties op het gebied van architectuur, metallurgie, keramiek en textiel.

 

Cusco

Cusco of Cuzco is een stad in het zuidoosten van het Zuid-Amerikaanse land Peru, en de hoofdstad van de gelijknamige regio. Cusco heeft als bijnaam de keizerlijke stad. De stad telde 427000 inwoners in 2015. De naam van de stad is afkomstig van het Quechua-woord dat navel (van de aarde) betekent. Cuzco ligt op een hoogte van ongeveer 3360 meter in de Andes. In 1911 werd niet ver van Cuzco de Inca-stad Machu Picchu ontdekt. Cuzco ontwikkelde zich daardoor tot een belangrijk toeristisch centrum in Peru.
In 1950 werd een groot deel van de stad opnieuw door een aardbeving verwoest.
In 1983 werd het historisch centrum van Cuzco opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Peru
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. Dit is o.a. een pre-departure document met alle relevantie informatie over je  verblijf. Vanuit onze partnerorganisatie in Peru is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar in geval van nood.

Bij aankomst vindt er een introductie plaats. Onderwerpen die besproken worden zijn: je veiligheid, het lokale transport systeem, onderwerpen betreffende je cursus, mogelijke excursies, etc. Door middel van een wandeltour word je bekend gemaakt met je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Bij deze cursus Spaans in Peru kan je uit verschillende vormen van accommodatie kiezen. Je kan kiezen uit:

 • Een gastgezin (gedeelde of eigen kamer)
 • Privé appartement
 • Hostel (gedeelde of eigen kamer)
 • Hotel
 • Of je kiest te boeken zonder accommodatie en regelt dit zelf

Het is dus mogelijk dat je verblijft bij een gastgezin, waarbij je een kamer deelt met een vrijwilliger van dezelfde sekse. Ook is het mogelijk bij een gastgezin te verblijven en een eigen kamer te boeken. Het gastgezin bevindt zich op loopafstand van het taalinstituut (10 tot 25 minuten lopen of 10 minuten met de bus)

Daarnaast is er de mogelijkheid om een appartement te boeken (minimaal verblijf is vier weken) of een hostel of een hotel. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de samenstelling van je gastgezin, mocht je hiervoor gekozen hebben.

Het voordeel van een verblijf bij een gastgezin is dat dit je de mogelijkheid biedt om te werken aan je Spaanse taalvaardigheden.

Hotels zijn altijd drie sterren of meer. Hier heb je het meeste privacy. Dit is wel de duurste optie. Het goedkoopst is om te kiezen voor een gedeelde kamer bij een gastgezin. Neem contact met ons op voor de prijzen van de verschillende accommodaties.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 maaltijden per dag bij je gastgezin of residentie; ontbijt en avondeten, gedurende 7 dagen per week. Snacks zijn niet inbegrepen. De lunch verzorg je zelf door bij je project een broodje in de buurt te kopen of te lunchen bij een lokaal restaurants. Mocht je kiezen voor een appartement als accommodatie dan zijn er geen maaltijden inbegrepen. Dit geldt ook voor verblijf in een hostel. Bij verblijf in een hotel is het ontbijt bij de prijs inbegrepen. Mocht je speciale dieetwensen hebben geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Cusco International Airport. Hier word je opgewacht door  een vertegenwoordiger van onze lokale partnerorganisatie. Na afloop van de cursus zal je ook weer naar het vliegveld worden gebracht. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een ticket neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Peru. Wel worden er een aantal inentingen geadviseerd, dit zijn: DTP vaccinatie, Hepatitis A vaccinatie en eventueel een Gele Koorts vaccinatie. Gele Koorts komt met name in het noordwesten, noorden en oosten van Peru voor. De gele koorts vaccinatie wordt meestal geadviseerd voor gebieden ten oosten van de Andes en voor het noordelijke kustgebied. Als je alleen naar Cusco of Machu Picchu reist, heb je waarschijnlijk geen gele koorts vaccinatie nodig. In bepaalde gebieden van Peru komt malaria voor. Neem contact op met je arts of met een organisatie die je kan adviseren welke medicatie voor jou van toepassing is.

 

Geld

De Peruviaanse sol (meervoud: soles) is de nationale munteenheid in Peru. Deze munteenheid werd ingevoerd op 4 januari 1991, onder de officiële naam nuevo sol (nieuwe sol). De actuele wisselkoers vind je hier. Vergeet niet je bankpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa.

 

Tijdverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Peru 7 uur vroeger en tijdens onze wintertijd is het in Peru 6 uur vroeger.

 

Taalcursus Spaans, Peru

Taalcursus Spaans, Cusco, Peru, ©MN

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor de Spaanse taalcursus in Cusco, Peru bedragen:

De prijzen zijn vermeld in USD (US dollar). Klik hier voor de actuele koers

1 week, groepsles, 2 uur per dag: $ 70

1 week groepsles, 4 uur per dag:  $140

4 weken groepsles, 2 uur per dag:  $ 270

4 weken, groepsles, 4 uur per dag:  $ 540

Dit is slechts een mogelijkheid. Je kan er ook voor kiezen in een kleine groep vier uur per dag les te hebben of vier uur per dag in een groep en 2 uur per dag prive les. Ook kun je prive lessen volgen van 1 tot 4 uur per dag. We zenden je graag de juiste prijs voor de door jou gewenste cursus en accommodatie.

 

Belangrijk!

Bovenstaande prijzen zijn exclusief accommodatie. De prijs van de accommodatie is afhankelijk van het soort accommodatie die je kiest.

De bovenstaande prijzen zijn een voorbeeld van de mogelijkheden. Het is mogelijk om voor privélessen te kiezen die 1, 2, 3 of 4 uur per dag duren.

Als je kiest voor groepslessen zijn de groepen 3 – 5 studenten, met een maximum van 8 studenten. Bij groepslessen is het ook mogelijk om te kiezen voor een cursus die 1, 2, 3 of 4 uur per dag duurt. Ook is het mogelijk om bij groepslessen te kiezen voor een combo van 6 uur per dag. Dit betekent 4 uur groepslessen en 2 uur privéles. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en de prijzen.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150,00 te voldoen. Dit bedrag wordt verrekend met het totaal te betalen bedrag.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Certificaat
 • WiFi
 • Airport pick-up
 • 24/7 begeleiding
 • Wekelijkse gratis salsa danslessen
 • Spaans lesboek
 • Deelname aan het Tandem Conversation Program

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Eventuele visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Was service
 • Let op! de accommodatie is niet inbegrepen bij de prijs van de Spaanse taalcursus, dit dien je apart te boeken

 

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Vanwege de Coronacrisis is het project gesloten geweest. Maar Peru heeft de grenzen geopend voor vrijwilligers en toeristen. Helaas staat reizen vanuit Nederland en Belgie nog op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog niet bekend. Nu kan je boeken vanaf 01 mei 2021. Mocht dit eerder of later mogelijk zijn dan wordt dat hier vermeld.

Deelname aan de Spaanse taalcursus in Peru is mogelijk van 2 tot en met 24 weken. De Spaanse cursus start iedere maandag gedurende het hele jaar. De cursus loopt van maandag tot en met vrijdag. Je kan bij je gastgezin terecht vanaf zondagmiddag voorafgaande aan je project. Tot zaterdagochtend na afloop van je Spaanse cursus kan je bij je gastgezin blijven. Mocht je extra overnachtingen nodig hebben voorafgaande aan je Spaanse cursus of na afloop, neem dan contact met ons op.

 

Taalcursus Spaans, Peru

Taalcursus Spaans, Cusco, Peru, ©Pixabay

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over deze Spaanse cursus in Peru ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project of cursus boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Voorbeeld vrijwilligersprojecten in Peru
 • Medisch- en gezondheidszorg project. Klik hier voor het project
 • Zoo project. Klik hier voor het project
 • Jungle Conservation project. Klik hier voor het project

Neem contact met ons op voor de overige mogelijkheden in Peru. Er zijn in Peru veel verschillende vrijwilligersprojecten. Ook is het mogelijk om hier stage te lopen.

 

Fotogalerij

Spaanse taalcursus peru taalcursus spaans peru

spaanse taalcursus peru

Mocht je meer foto’s wensen van dit project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Peru (MN) en van www.pixabay.com.

 

Comments are closed.