Taalcursus Spaans in Guatemala

Project: Taalcursus Spaans, Antigua, Guatemala

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 24 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUWWC02/MNG

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De cursus

 

De taalcursus Spaans kort samengevat
 • Plaats: Antigua, Guatemala
 • Accommodatie: gedeelde- of privé kamer bij een accommodatie naar keuze
 • Duur: 2 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels en Spaans
 • Kenmerk: Spaanse taalcursus op verschillende niveaus
 • Update: Guatemala heeft de grenzen voor toeristen en vrijwilligers geopend op 15 oktober 2020. Helaas staat reizen naar Guatemala op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog niet bekend. Boeken voor 2021 is mogelijk!

 

Informatie Antigua, Guatemala

Weet je dat Guatemala het goedkoopste land ter wereld is om Spaans te leren? Hier vind je de betaalbaarheid van Guatemala gecombineerd met een kwalitatief en professioneel Taleninstituut.
Hier heb je de mogelijkheid om een zeer goede Spaanse taalcursus te volgen in een stad als Antigua. De stad Antigua is een  bijzondere plaats waar je koloniale Spaanse ruïnes vermengd  ziet met traditionele Maya gebruiken. Het geleerde Spaans kan je direct toepassen bij de interactie met de lokale bevolking als je wandelt over de lokale markten, of in Central Park of als je gaat winkelen om prachtig handgeweven goederen te kopen.

 

Spaans in Guatemala

Uniek aan de Spaans taal in Guatemala is het gebruik van alle drie de voornaamwoorden “tu”, “vos” en “usted”, afhankelijk van de regio van Guatemala die je bezoekt. “Usted” wordt bijna uitsluitend gebruikt voor formele gesprekken; “tu” en “vos” zijn verwisselbaar, afhankelijk van met wie je spreekt, maar bijna altijd gebruikt in informele gesprekken tussen collega’s.
Het dialect in Guatemala is vergelijkbaar met die van een Mexicaanse dialect, maar het wordt langzamer gesproken in Guatemala en is dus gemakkelijker te begrijpen en te leren. Daarnaast zijn er enkele Spaanse woorden die exclusief in Guatemala worden gebruikt, zoals “chavo” wat “jongen of meisje” betekent en “que chilero!” wat “cool” betekent.
Guatemala is een geweldige plek om Spaans te leren door de grote aanwezigheid van inheemse culturen – 40% van de bevolking! De bewoners van Guatemala zijn prachtige mensen die hard werken, wilskrachtig zijn en op de familie zijn georiënteerd. Als je in het buitenland gaat studeren in het mooie Antigua, dan kom je terecht in een moderne Spaanse stad en oude Maya-culturen.

 

 

De school

Het Instituut Maximo Nivel in Guatemala is een rustige uitvalsbasis in het wereldberoemde stad Antigua. De school is gelegen in een prachtig gerestaureerde koloniaal gebouw, omgeven door de geplaveide straatjes. De stad staat het meest bekend om zijn goed bewaarde architectuur en koloniale ruïnes. Dit zijn er zo veel dat de hele stad is aangewezen als een UNESCO World Heritage Site. En je krijgt hier de mogelijkheid om Spaans te leren in het hart van deze stad!

Het Instituut Maximo heeft 22 klaslokalen, een prachtige centrale tuin en een fontein. Het dakterras – ieders favoriete klas en studie centrum – heeft prachtig uitzicht op Volcan de Agua en biedt de perfecte onderbreking van je intensieve cursus Spaans. Het Instituut is 7 dagen per week geopend, met inbegrip van feestdagen en heeft een snackbar en 2 computerruimten.
De professionele native Spaans sprekende leraren creëren een uitstekende leeromgeving en zorgen ervoor dat dit een bijzondere ervaring voor je gaat worden. Het Spaanse programma maakt gebruik van een communicatieve methode waarbij grammatica en woordenschat worden geleerd door middel van Spaanse conversatie.

 

Mogelijkheden bij de taalcursus Spaans
 • Les in een kas bestaande uit  2 – 8 personen, de groepenslessen. Je kan 1, 2, 3 of 4 uur les per dag krijgen
 • Het volgen van privélessen op maat gemaakt en verzorgd door gecertificeerde, lokale Spaanse leerkrachten. Je kan 1, 2, 3 of 4 uur les per dag krijgen
 • Een combinatie van privé les en les in een groep
 • Het volgen van een cursus medisch- of business Spaans
 • Volgen van een basis cursus Spaans (A1) tot een cursus voor gevorderden (C1 en C2)
 • Ook het volgen van gespecialiseerde cursussen is mogelijk, zoals Latin America Literature, History of Latin American Civilization, Advanced Spanish Grammer of Advanced Spanish Conversation
 • Deelname aan het Tandem Conversation Program (gratis)

 

Buiten het klaslokaal

Ons instituut biedt een scala aan buitenschoolse activiteiten die uw Spaanse taalvaardigheden uitbreiden. Wekelijkse salsalessen maken een leuke omgeving om te leren van de Latijnse dansen, en onze tandem gesprek programma paren u met een lokale Engels student, zodat je je Spaans kunt oefenen als zij hun Engels praktijk. Bovendien worden per kooklessen uitgevoerd in het Spaans door een lokale kok die laat zien hoe traditionele Guatemalteekse gerechten bereiden u. Bij het Instituut van Maximo is het altijd gemakkelijk om vrienden te maken van over de hele wereld. Samen, u kunt tour de Museo de Arte koloniale, ChocoMuseo, wandeling vulkanen en verkennen van de koffieplantages. Ongeacht wat je doet, bent je zeker om uit te breiden uw vaardigheden van de Spaanse taal wonen en studeren in het buitenland in Antigua, Guatemala. En vergeet niet om het re-up onbeperkt koffie en thee te krijgen via het allemaal Vervolgens leer je ook nieuwe vrienden kennen tijden de wekelijkse salsa lessen en kooklessen.

 

Combineren taalcursus Spaans met vrijwilligerswerk of een stage

Het is natuurlijk mogelijk om je Spaanse cursus te combineren met vrijwilligerswerk of en een stage. De meeste deelnemers volgen eerst de Spaanse cursus gedurende een aantal weken en plannen daarna een vrijwilligers werk waarbij de geleerde taal dan meteen in de praktijk kan worden toegepast. Er zijn verschillende soorten vrijwilligerswerk in Cusco. Zoals een medisch project, een Jungle natuurbehoud project, een dierenopvang project, een bouwproject en een community project. Ook zijn er diverse stage mogelijkheden op het gebied van onderwijs, toerisme, Human Rights, gezondheidszorg, speciaal onderwijs en Micro Business. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Er geldt een speciale prijs voor de combinatie Spaanse cursus en vrijwilligerswerk. We informeren je graag.

 

Excursies

Gedurende het hele jaar worden er excursies georganiseerd zoals naar Lake Atitlan (zie foto) of naar het Tikal National Park, ook is het mogelijk de Pacaya Volcano and Hot Springs te bezoeken of Semuc Champey. Ook leuk is het om Guatemala City te bezoeken of de grootste markt, de Chichicastenango Market. De lokale coördinator kan je helpen met het boeken van excursies gedurende het weekend.

 

Weer

Het land Guatemala ligt centraal in Latijns Amerika, grenzend aan Mexico, Belize, Honduras en El Salvador. Guatemala telt een viertal klimaatsoorten volgens de Köppen klimaatclassificatie. De laagstgelegen gebieden kennen tropische klimaten, waarbij de afstand ten opzichte van de oceaan en de ligging ten opzichte van de bergen mede bepalend zijn voor welk klimaattype er exact van toepassing is.

Het departement Petén, gelegen in het noorden van het land, heeft voor een groot deel te maken met het tropisch regenwoudklimaat (type Af). In de Bekken van Petén valt er gemiddeld meer neerslag dan op veel andere plekken in Guatemala, tevens is het contrast tussen het drogere en het nattere seizoen kleiner dan in grote delen van het land. In Petén tref je vooral grote regenwouden aan en een aantal belangrijke archeologische vindplaatsen wat betreft de Mayacultuur. Wie deze regio bezoekt zal tal van ruïnes van Mayasteden kunnen bezoeken zoals Tikal, El Mirador en Seibal.

Het centrale deel van Guatemala heeft, met name op de hoger gelegen plekken, een gematigd Chinaklimaat (type Cwb) met natte zomers en droge winters. De kustgebieden langs de Grote Oceaan (de Pacific Coast) en de gebieden direct grenzend aan Mexico en de Caribische Zee hebben een mengelmoes van een tropisch savanneklimaat en een tropisch moessonklimaat. Welk klimaattype van toepassing is hangt af van het lokale neerslagpatroon.

 

Eisen

De taalcursus Spaans is geschikt voor studenten vanaf 17 jaar. Mocht je bij deelname 17 jaar zijn, dan dienen je ouders een formulier te tekenen waarin ze je toestemming geven voor je deelname.

 

taalcursus Spaans, Guatemala

Taalcursus Spaans, Antigua, Guatemala, ©MN

lijntje lang

Landeninformatie

 

Guatemala 

Guatemala is een land in Midden-Amerika, grenzend aan Mexico, Belize, Honduras en El Salvador. Guatemala heeft een uitermate gevarieerd landschap. In het centrum en noordwesten van het land bevindt zich een hoogvlakte met berg- en vulkaantoppen tot boven 4000 meter hoogte.

In departement Petén bevinden zich de beroemde Mayaruïnes van Tikal. De zuidelijke kuststreek en het westen van Guatemala zijn relatief vlak en worden intensief gebruikt voor het verbouwen van suikerriet, fruitteelt en veeteelt.

De werelderfgoedlijst van de UNESCO beval cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden.

De Werelderfgoeden in Guatemala:

 • Nationaal park Tikal
 • Antigua, Guatemala
 • Archeologisch park en ruïnes van Quiriguá

Guatemala heeft 12,3 miljoen inwoners en een oppervlakte 108.889 km 2. Bron: www.landenalmanak.nl.

 

Antigua 

Antigua Guatemala, bijwijlen afgekort tot Antigua, is een stad en gemeente in Guatemala, niet ver van de hoofdstad Guatemala-Stad. De stad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van het UNESCO. Ze is gelegen in de vallei van Panchoy, onder de Volcán de Agua, en is de hoofdstad van het departement Sacatepéquez.

Tegenwoordig beleeft Antigua een nieuwe bloeiperiode. Met zijn koloniale bouwstijl, zijn overzichtelijke omvang en typische marktjes, is Antigua een grotere toeristische trekpleister dan de hoofdstad. Elk jaar worden er tijdens de Goede Week (Semana Santa) vele evenementen georganiseerd zoals bloementapijten (alfombras) en processies door de gezellige straatjes. Antigua is bekend om de jade die er verkocht wordt.

De stad heeft 46.500 inwoners en is een onderwijscentrum voor de regio, met middelbare scholen waar ongeveer 16.000 leerlingen aan studeren.

Belangrijkste bezienswaardigheden zijn: Parque Central (met de uit 1936 daterende replica van de fontein van de zeemeerminnen), Kathedraal de Santiago, museum van de Universiteit van San Carlos, kerken van La Merced, San Francisco en las Capuchinas, Casa Popenoe (gerestaureerde koloniale woning), museum en hotel Santo Domingo en het uitzichtspunt Cerro de la Cruz. In het nabijgelegen Jocotenango bevindt zich het museum La Azotea met een overzicht van de koffieteelt en een mooie verzameling muziekinstrumenten die de Mayas gebruikten. Populaire uitstapjes vanuit Antigua zijn het beklimmen van de vulkaan Pacaya, de zondagsmarkt van Chichicastenango of de Mayaruïnes van Copán in Honduras.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Guatemala
 • Lees voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de website

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique. Dit is o.a. een pre-departure document met alle relevantie informatie over je  verblijf. Vanuit onze partnerorganisatie in Guatemala is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp beschikbaar in geval van nood.

Bij aankomst vindt er een introductie plaats. Onderwerpen die besproken worden zijn: je veiligheid, het lokale transport systeem, onderwerpen betreffende je cursus, mogelijke excursies, etc. Door middel van een wandeltour word je bekend gemaakt met je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Bij deze cursus Spaans in Antigua, Guatemala kan je uit verschillende vormen van accommodatie kiezen. Je kan kiezen uit:

 • Een gastgezin (gedeelde of eigen kamer)
 • Privé appartement
 • Hostel (gedeelde of eigen kamer)
 • Hotel
 • Of je kiest te boeken zonder accommodatie en regelt dit zelf

Het is dus mogelijk dat je verblijft bij een gastgezin, waarbij je een kamer deelt met een vrijwilliger van dezelfde sekse. Ook is het mogelijk bij een gastgezin te verblijven en een eigen kamer te boeken. Het gastgezin bevindt zich op loopafstand van het taalinstituut (10 tot 25 minuten lopen of 10 minuten met de bus)

Daarnaast is er de mogelijkheid om een appartement te boeken (minimaal verblijf is vier weken) of een hostel of een hotel. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de samenstelling van je gastgezin, mocht je hiervoor gekozen hebben.

Het voordeel van een verblijf bij een gastgezin is dat dit je de mogelijkheid biedt om te werken aan je Spaanse taalvaardigheden.

Hotels zijn altijd drie sterren of meer. Hier heb je het meeste privacy. Dit is wel de duurste optie. Het goedkoopst is om te kiezen voor een gedeelde kamer bij een gastgezin. Neem contact met ons op voor de prijzen van de verschillende accommodaties.

 

Maaltijden

Je krijgt 2 maaltijden per dag bij je gastgezin of residentie; ontbijt en avondeten, gedurende 7 dagen per week. Snacks zijn niet inbegrepen. De lunch verzorg je zelf door bij je project een broodje in de buurt te kopen of te lunchen bij een lokaal restaurants. Mocht je kiezen voor een appartement als accommodatie dan zijn er geen maaltijden inbegrepen. Dit geldt ook voor verblijf in een hostel. Bij verblijf in een hotel is het ontbijt bij de prijs inbegrepen. Mocht je speciale dieetwensen hebben geef dit dan voor vertrek aan ons door, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Guatemala Stad/City. Hier word je opgewacht door  een vertegenwoordiger van onze lokale partnerorganisatie. Na afloop van de cursus zal je ook weer naar het vliegveld worden gebracht. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een ticket neem dan contact met ons op.

 

Vaccinatie

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Guatemala aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht. Neem contact op met je arts of met een organisatie die je kan adviseren welke medicatie voor jou van toepassing is.

 

Geld

De munteenheid van Guatemala is de quetzal (GTQ), onderverdeeld in 100 centavos. Bankbiljetten zijn er van 200, 100, 50, 20, 10, 5 en 1 quetzal. Munten zijn er van 1 quetzal evenals van 50, 25, 10, 5 en 1 centavos. Voor een euro ontvang je 8,5 quetzal (november 2016). Kijk voor de dagkoers op www.wisselkoers.nl. Ook in kleinere plaatsen vind je meestal wel een bank (Banrural) waar je cash dollars kunt wisselen.

 

Tijdverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Guatemala 8 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in Guatemala 7 uur vroeger.

 

taalcursus Spaans, Guatemala

Taalcursus Spaans, Antigua, Guatemala, ©MN

lijntje lang

Prijzen 2021

 

De prijzen voor de Spaanse taalcursus in Antigua, Guatemala bedragen:

De prijzen zijn vermeld in USD (US dollar). Klik hier voor de actuele koers.

1 week, groepsles, 2 uur per dag: $55

1 week groepsles, 4 uur per dag:  $110

4 weken groepsles, 2 uur per dag:  $195

4 weken, groepsles, 4 uur per dag:  $390

1 week privéles, 2 uur per dag:  $110

1 week privéles, 4 uur per dag:  $180

4 weken privéles, 2 uur per dag:  $390

4 weken privéles, 4 uur per dag:  $650

Dit zijn slechts een aantal mogelijkheden. We zenden je graag de juiste prijs voor de door jouw gewenste cursus en accommodatie.

 

Belangrijk!

Bovenstaande prijzen zijn exclusief accommodatie. De prijs van de accommodatie is afhankelijk van het soort accommodatie die je kiest.

De bovenstaande prijzen zijn een voorbeeld van de mogelijkheden. Het is mogelijk om voor privélessen te kiezen die 1, 2, 3 of 4 uur per dag duren.

Als je kiest voor groepslessen zijn de groepen 3 – 5 studenten, met een maximum van 8 studenten. Bij groepslessen is het ook mogelijk om te kiezen voor een cursus die 1, 2, 3 of 4 uur per dag duurt. Ook is het mogelijk om bij groepslessen te kiezen voor een combo van 6 uur per dag. Dit betekent 4 uur groepslessen en 2 uur privéles. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en de prijzen.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Na het boeken van het project ontvang je een nota om een aanbetaling van € 150 te voldoen. Dit bedrag wordt verrekend met het totaal te betalen bedrag.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Certificaat
 • Gratis WiFi
 • Airport pick-up
 • 24/7 begeleiding
 • Wekelijkse gratis salsa danslessen
 • Spaans lesboek
 • Deelname aan het Tandem Conversation Program

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Eventuele visumkosten
 • Verzekeringen
 • Vaccinaties
 • Was service
 • Let op! de accommodatie is niet inbegrepen bij de prijs van de Spaanse taalcursus, dit dien je apart te boeken

 

lijntje lang

Startdata 2021 en aankomsttijden

 

Vanwege de Coronacrisis is het project gesloten geweest. Maar Guatemala heeft de grenzen geopend voor vrijwilligers en toeristen. Helaas staat reizen vanuit Nederland en Belgie nog op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog niet bekend. Nu kan je boeken vanaf 01 mei 2021. Mocht dit eerder of later mogelijk zijn dan wordt dat hier vermeld

Deelname aan de Spaanse taalcursus in Guatemala is mogelijk van 2 tot en met 24 weken. De Spaanse cursus start iedere maandag gedurende het hele jaar. De cursus loopt van maandag tot en met vrijdag. Je kan bij je gastgezin terecht vanaf zondagmiddag voorafgaande aan je project. Tot zaterdagochtend na afloop van je Spaanse cursus kan je bij je gastgezin blijven. Mocht je extra overnachtingen nodig hebben voorafgaande aan je Spaanse cursus of na afloop, neem dan contact met ons op.

 

taalcursus Spaans, Guatemala

Taalcursus Spaans, Antigua, Guatemala, ©

lijntje lang

Downloads

Wil je de Engelstalige brochure over deze Spaanse cursus in Guatemala ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project.

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project of cursus boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Voorbeeld vrijwilligersprojecten in Guatemala
 • Medisch- en gezondheidszorg project. Klik hier voor het project
 • Bouw project. Klik hier voor het project
 • Schildpadden Conservation project. Klik hier voor het project
 • Lake Conservation project. Klik hier voor het project
 • Tandartsen project. Klik hier voor het project

Neem contact met ons op voor de overige mogelijkheden in Guatemala. Er zij veel verschillende vrijwilligersprojecten. Ook is het mogelijk om hier stage te lopen.

 

Fotogalerij

Guatemala

Guatemala

Mocht je meer foto’s wensen van dit project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Guatemala (MN) en van www.pixabay.com.

 

Comments are closed.