0346 - 833 209

Bouw projecten: informatie vrijwilligerswerk en stages wereldwijd
Bouw project informatie

 

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen en kies je voor een bouw project? Lees dan onderstaande bouw project informatie even goed door. Bij een bouw project staat vaak het bouwen van huizen en scholen centraal. Daarnaast kun je ook betrokken worden bij de wederopbouw van gebieden waar een (kleine) ramp zich heeft voltrokken. In Azië en Zuid- en Midden-Amerika  ontbreekt het de gemeenschappen veelal aan goede huizen en scholen. Door praktische hulp te bieden bouw je als vrijwilliger mee aan verbetering van de leefomstandigheden van de mensen in deze landen. Dit doe je samen met de lokale bevolking. Samen aan het werk gaan, zorgt voor een culturele onderdompeling en dat maakt dit type vrijwilligerswerk zo speciaal.

 

Werkzaamheden

Als vrijwilliger bij een bouw project werk je aan allerlei verschillende werkzaamheden mee; het bouwen van klaslokalen, het schilderen van muren in de klaslokalen, het aanleggen van toiletten, het repareren van meubilair, het repareren van huizen, tot het maken van bakstenen. Naast de kluswerkzaamheden aan de lokale huizen wordt er ook gewerkt aan het opknappen van klaslokalen en het aanleggen van water- of sanitaire voorzieningen.

Bouwen gebeurt niet altijd alleen op de traditionele wijze. Als vrijwilliger zal je ontdekken dat er een groot verschil zit tussen bouwen in landen in Azië en Zuid- en Midden-Amerika en Europa; benodigde materialen zijn vaak niet voorhanden en bakstenen dien je zelf te maken. Belangrijk is dat je lichamelijk fit bent en geen rugklachten hebt. Er wordt ingespeeld op de lokale behoefte, een flexibele werkhouding is daarbij belangrijk.

Aan een bouw project kan zowel door mannen als vrouwen worden deelgenomen.

 

AI informatie bouw project informatie