0346 - 833 209

TravelUnique over ons: visie, missie en kernwaarden vrijwilligerswerk wereldwijd
TravelUniquetravelunique

 

In januari 2011 besloot ik, Thérèse Wijnen – de Waal (1969)Therese, mijn passie voor Afrika en mijn jarenlange ervaring op het gebied van Werving & Selectie aan te wenden om mensen een geweldige ervaring reiservaring te bieden. TravelUnique is een kleine, professionele en persoonlijk reisorganisatie die mensen de kans biedt een continent op een geheel andere wijze te ontdekken. Niet als toerist maar als medemens.

Bezochte landen

Mijn passie ontstond in 1998. Toen besloot de familie van mijn man naar Zuid-Afrika te vertrekken om daar te gaan wonen en werken. Bijna jaarlijks bezochten we de familie en reisde we door het prachtige Zuid-Afrika. Een aantal jaren later kwam ik in contact met het bedrijf African Impact dat vrijwilligerswerk aanbiedt in diverse landen in Afrika. Hier werd ik heel enthousiast van; goed georganiseerde, duurzame vrijwilligersprojecten in Afrika. En zo ontstond TravelUnique.

De meeste landen en projecten zijn door ons bezocht. De afgelopen jaren bezochten we Namibië (2012), Swaziland (2011), Mozambique (2013), Zambia (2011), Botswana (2011) en Zuid-Afrika (bijna jaarlijks sinds 1998). In augustus 2014 bezochten we Antelope Park in Zimbabwe evenals Mauritius. In 2015 was dit Thailand en in 2016 Bali. Eerder bezochten we India, Nepal, Canada, Amerika en Australië. Door deze reizen kennen we de projecten, de omgeving, de medewerkers en de landen. Hierdoor kunnen we je precies vertellen wat je te wachten staat en je goed voorbereiden op je vrijwilligerswerk.

 

Visie TravelUnique:

 

‘Onze visie is in een wereld waar mensen van verschillende culturen zich bewust zijn van de vraagstukken die spelen in de wereld en willen bijdragen aan een positieve verandering’

 

Missie TravelUnique:

 

‘Onze missie is om in samenwerking met duurzame gemeenschaps initiatieven mensen van diverse culturen samen te brengen zodat ze op deze wijze van elkaar kunnen leren’

 

 

TravelUnique heeft 4 kernwaarden bepaald:
 1. Effectief
 2. Individueel
 3. Persoonlijk
 4. Kwaliteit
 • Effectief. Duidelijke communicatie, heldere afspraken en het nakomen van deze afspraken
 • Individueel. Het inzetten van ieders kwaliteiten en ervaringen bij een project of stage in Afrika
 • Persoonlijk. We werken aan een goede relatie, willen je leren kennen en je optimaal tot je recht laten komen bij een project of stage
 • Kwaliteit. Wij bieden alleen goedgeorganiseerde, duurzame vrijwilligersproject aan

 

Pay-off TravelUnique

Onze pay-off luidt: ‘Do Something Amazing’. Wij geloven dat iedereen op een bepaald punt in zijn of haar leven een break nodig heeft. De balans op maakt en iets doet dat een verschil maakt in het leven van anderen en van hem of haar zelf. TravelUnique biedt unieke, waardevolle vrijwilligersprojecten aan in Afrika. Wij bieden vrijwilligers de kans om dit prachtige continent, de mensen en de wonderschone natuur te ontdekken.

 

Voor wie is TravelUnique?
 • Vrijwilligerswerk is er voor iedereen tussen de 18 (soms 16 en 17 jaar) en 70 jaar in Nederland en België
 • TravelUnique is er voor iedereen die een waardevolle bijdrage kan leveren bij een project ongeacht geloof, etniciteit, geslacht of leeftijd
 • Voor studenten die stage moeten lopen
 • Voor 30+ers, die een werkvakantie zoeken
 • Voor pas afgestudeerden
 • Voor diegene die kiezen voor een onderbreking in hun carrière
 • Voor mensen die tijdens hun reis door het continent op een andere manier willen ontdekken

 

Waarom kiezen voor TravelUnique?
 • Uitstekende service en persoonlijke begeleiding
 • Goede kennis van landen en projecten
 • Geen inschrijfkosten of administratiekosten
 • Full-service, dit betekent dat wij tevens vluchten en verzekering kunnen regelen
 • Bereikbaar tijdens de avonduren en in de weekenden
 • Goed georganiseerde, duurzame projecten
 • Verblijf in goede vrijwilligershuizen met internationale vrijwilligers
 • Vast contactpersoon nij boeking
 • Mogelijkheid contact op te nemen met oud-vrijwilligers
 • Uitgebreide voorlichting voor vertrek

 

Onze deelnemers

Onze reizigers en vrijwilligers zijn zowel Nederlanders als Belgen. Ze hebben gemeen dat ze avontuurlijk en flexibel zijn. Daarnaast willen ze iets betekenen voor de medemens. Ongeveer 50% is tussen de 18 en 25 jaar. Deze leeftijdscategorie boekt met name in onze zomermaanden; juni, juli en augustus. De overige 50% is tussen de 26 en 70 jaar, waarbij de groep 50+ steeds groter wordt. Er boeken meer vrouwen dan mannen en meer dan de helft reist alleen. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat vrijwilligers na hun vrijwilligerswerk een (rond)reis boeken om meer van het land te zien.

 

Achtergrond projecten

TravelUnique is er voor iedereen die een bijdrage kan leveren bij een project. Dit ongeacht geloof, etniciteit, geslacht of leeftijd. Wij hebben er voor gekozen projecten aan te bieden waarbij iemands geloof geen rol speelt. Mocht een project vanuit een christelijke overtuiging opereren, dan wordt dit bij de projectomschrijving vermeld. Bij deelname aan ieder project wordt verwacht dat je iemands overtuiging en manier van leven respecteert.

 

Disclaimer

Er is door ons uiterste zorg besteed aan de juistheid van de verstrekte gegevens. Onjuistheden kunnen zich echter voordoen. Zowel TravelUnique als haar partners kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade tengevolge van onjuiste gegevens op deze site.

 

5_Sponsor travelunique