0346 - 833 209

Onderwijs projecten: informatie vrijwilligerswerk wereldwijd
Onderwijs project

 

Als vrijwilliger ben je bij een onderwijs project van grote waarde. TravelUnique biedt de kans om deel te nemen aan een onderwijs project in Afrika, Azië, Midden- of Zuid-Amerika. De schoolklassen in deze landen hebben vaak tussen de 35 – 50 leerlingen per klas. Hierdoor is er weinig aandacht voor kinderen die beter presteren dan de andere kinderen en is er zeker geen aandacht voor de kinderen die de lesstof niet kunnen volgen. Het is heel gewoon dat kinderen die niet mee kunnen komen twee maal achtereen blijven zitten. Soms zie je 10-jarigen in een klas waar 7-jarigen horen te zitten.

Vooral de kinderen  die moeite hebben met de lesstof worden geholpen door de vrijwilligers die kiezen voor een onderwijs project. De kinderen krijgen in kleine groepjes bijles van de vrijwilligers die de leerstof nogmaals met ze doornemen, totdat ze het begrijpen. Vaak is er ook geen tijd om leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren zoals zingen, nuziek maken, knutselen, etc. Hier kan je een eigen inbreng in hebben door bijvoorbeeld een muziekinstrument wat je bespeelt mee te nemen.

 

Klassenassistent

Belangrijk om te weten is dat de leerkracht altijd verantwoordelijk blijft voor de klas en je als klassenassistent werkzaam zal zijn.

De communicatie met de  kinderen gaat in het Engels of Spaans. Het is daarom belangrijk dat je je goed verstaanbaar kan maken in deze taal. Vaak spreken de kinderen redelijk Engels en een plaatselijke taal.

Als vrijwilliger in het onderwijs kan je te maken krijgen met kinderen van allerlei leeftijden. En met onderwijs op verschillende gebieden. Zo zijn er de ‘kleuterschool’ projecten, hierbij werk je met kinderen in de leeftijd van 1 – 4 jaar. Vaak draai je mee op lagere scholen, hier vind je kinderen in de leeftijd 4 – 12 jaar. Onderwijs geven kan aan een klas lagere school leerlingen. Ook na-schoolse opvang valt vaak onder een onderwijs project.

Je kan een grote invloed hebben op de toekomst van deze kinderen. Dit door ze een helpende hand toe te steken op school. Je helpt ze leren. Daarnaast verstrek je hulp aan lokale docenten waardoor de werkddruk zal verminderen.

Deelname aan een onderwijsproject is vanaf 17 jaar of 18 jaar. De leeftijd staat altijd vermeld in de projectomschrijving. Relevante werkervaring is meegenomen, maar niet vereist. Er zijn ook specifieke projecten waarbij je als ervaren leerkracht workshops kan geven aan leerkrachten in Afrika, Azië, Zuid- of Midden Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

AI Chimfunsi-1 onderwijs project afrika