0346 - 833 209

Sport projecten: informatie vrijwilligerswerk en stages wereldwijd
Sport project

 

Wil je vrijwilligerswerk doen en ben je sportief? Dan is een sport project misschien wel iets voor jou. Het is bewezen dat sport en lichamelijke opvoeding een positief effect hebben op de ontwikkeling van kinderen. Sport leert kinderen samen te werken en samen te communiceren. Van sporten krijgen kinderen zelfvertrouwen. Bij een sport project draait het natuurlijk om bewegen, maar ook om het motiveren van de kinderen om als team aan iets te werken.

 

Voorkeur?

Bij de sportprojecten kan je zeker je eigen sport voorkeuren kwijt. Ben je goed in volleybal? Neem een net mee, koop een bal en leer de kinderen de regels van het spel en organiseer een toernooi. Daarnaast blijft voetbal een enorm gewilde sport in vele landen. Belangrijk om te melden is dat er niet gezwommen kan worden met de kinderen. Veel kinderen hebben geen zwemdilpoma en er kan een bacterie in het water voorkomen.

Volg je een opleiding op het gebied van sport- bewegingsonderwijs? Dan is dit een zeer geschikt project. Naast het sporten met de kinderen is er aandacht voor hygiëne, gezonde voeding en gevarieerd eten.

Aan een sport project kan worden deelgenomen door mannen en vrouwen, door gekwalificeerde sportlieden maar ook door vrijwilligers zonder specifieke sport achtergrond. Natuurlijk dien je wel sportief te zijn! Leeftijd bij deelname staat vermeld bij het desbetreffende project.

 

sport project vrijwilligerswerk afrika