0346 - 833 209

Stichting Muses: volg hier voor vertrek naar je project een training
Stichting Muses, hét vrijwilligersnetwerk

 

logo stichting muses

“Muses” betekent inspiratiebron en is in 2007 opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen. Zij ontmoetten elkaar in 2006 in Guatemala. Romy had alvorens haar reis binnen haar netwerk een inzamelingsactie gehouden en vertrok met €850,00 naar haar project.

Dankzij deze actie kon zij veel meer betekenen voor het project en de bevolking.
Het viel Jurrien en Romy op dat er weinig vrijwilligers waren die zich van te voren hadden verdiept in wat hun te wachten stond en hoe zij effectief een steentje bij konden dragen. Daarom besloten zij om zich met Stichting Muses te richten op de voorbereiding van vrijwilligers.

Zij hebben al hun eigen ervaringen en ervaringen van vrijwilligers gebundeld tot een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk.

 

Missie

De missie van de Stichting Muses is het vergroten van de impact van vrijwilligers wereldwijd.
Vrijwilligerswerk in het buitenland is steeds meer in trek. Er gebeurt veel goeds door al deze vrijwilligers, maar het ontbreekt vaak aan een blijvend effect. Het doel van de Stichting Muses is daarom ook om vrijwilligerswerk duurzamer te laten zijn.
Dit betekent niet alleen duurzaam voor het project maar ook voor de vrijwilliger en voor de mensen van het land.

Voor de Stichting Muses is vrijwilligerswerk duurzaam als:

 • Er een blijvende verbinding ontstaat tussen vrijwilligers die elkaar opvolgen
 • Er tussen de omgeving van de vrijwilligers en zijn/haar project een verbinding plaatsvindt
 • Er tussen projecten onderling een verbinding ontstaat

 

Impact

Stichting Muses vergroot de impact van vrijwilligers wereldwijd. Dit doet Muses door:

 • Het geven van trainingen

De training is interactief en behandelt onderwerpen zoals cultuurverschillen en hoe jij nog meer kunt betekenen voor het project, o.a. door van te voren een inzamelingsactie te houden voor het project.

 • Vrijwilligers en projecten met elkaar te verbinden via het vrijwilligersnetwerk

Het vrijwilligersnetwerk is een online community. Op dit platform kunnen kennis en informatie over vrijwilligerswerk met elkaar worden gedeeld. Vrijwilligers kunnen hier vragen stellen aan ‘landen experts’, projecten / reisorganisaties kunnen hier een eigen pagina aanmaken en vrijwilliger en projecten kunnen gemakkelijk met elkaar in contact komen.

 • Training

Ga jij vrijwilligerswerk doen in het buitenland en wil jij goed voorbereid op reis gaan?
Schrijf je dan hier in voor de voorbereidings trainingdag. De kosten bedragen € 25,00 euro in plaats van € 60,00 omdat TravelUnique partner van de Stichting Muses is.
Hiervoor krijg je:

 • De voorbereidings trainingsdag (incl. lunch)
 • Een reisdagboek
 • Begeleiding tijdens je reis via ons online community
 • De terugkomdag

 

Trainingen 

 

Vanaf februari 2015 biedt de Stichting Muses 3 nieuwe trainingen aan:

 1. Training Wijzer met Kids. In de algemene voorbereidingstraining wordt er natuurlijk al aandacht besteed aan het werken met kinderen, maar ze gaan met deze nieuwe training meer de verdieping in. Ze hebben het in de training o.a. over de ontwikkeling van een kind, hechting en vrijwilligers leren een les/activiteitenplan in elkaar te zetten.
 2. Voorbereidingstraining Plus. Voor de vrijwilliger die al meer reis, werk- of levenservaring heeft, hebben ze een aparte training ontwikkeld. Deze training bevat dezelfde onderwerpen als de algemene voorbereidingstraining, maar ze gaan daar dieper op in door middel van de ervaringen die de vrijwilligers al hebben.
 3. Spaans in de Praktijk. Voor de vrijwilligers die in een Spaanstalig land vrijwilligerswerk gaan doen, bieden ze nu ook een hele leuke cursus aan! Hier leert de vrijwilliger, op een interactieve manier, de belangrijkste basis om zich verstaanbaar te maken.

Wil je deelnemen aan een training kijk dan op de site van de Stichting Muses. Klik hier voor de website.

 

Youtube

Klik hier voor een fimpje over de training.

 

www.muses.nl